tirsdag 25. desember 2012

Hinakken

 En rastlaus dag i november og lillemann er snart 1 år. Skulle på Fagrefjellet ilag med min søster Renate og niesen min Heidi. Men så kikka vi over på andre til andre siden og kikka på Hinakken. Aldri vært der! Der er en vei ifra Grebstadlia og opp, men der skulle være en vei opp fra Anstadvatnet. Kor er den?? Vi fann ut at det var mykje artigere å utforske nye veier enn å gå noke vi har gått før. Så vi snudde bilen og satte av gårde på jakt etter en vei som gikk oppover! Rett før vatnet fann vi Lysholveien og tok sjansen opp der. Parkerte og såg en traktorvei. Vi kikka på kvarandre, skulle vi??? Yess da!! Veien var veldig fin og idyllisk :) Vi gikk å drømte om korleis den veien kom til å være når det kom  grønne blad på trærna. Lillemann var berre kjempe fornøgd med å være ute og pludra på sitt. Heile veien opp har vi utsikt mot Anstadvatnet mellom trærna :)Heidi, lillemann og eg på vei opp. Aner ikkje kor vi ender, men det er det som er halve moroa! :-D

Vi Kom opp til ei lita hytte og såg mot "toppen" til venstre. Vi såg ingen sti, men skjena skrått til høgre ved hytta og gikk åsryggen opp.  Ser over Anstadvatnet  og ser faktisk fjorden der bake. Vi rekna med at stien kom vi nok over når vi skulle nedatt! En koselig skog med fine bjørketrær og beita bakke og vips så var vi oppe!
Oppe på toppen!! Renate og Heidi  kikka i bøkene, og ser at det er ikkje så mange som går hit opp. Vi skjønner det ikkje! Veien fra Lysholveien er jo kjempe fin å gå opp for barn, koselig og fin. Blar og blar i sidene, men nei, lite folk :(

                                          Sunnmørsalpane, treng eg sei noke meir?? 


Og til slutt, om noen er i tvil, sjå på denne glad gjengen! Hinakken ER en fin tur å gå! Så er der en dag du kjeder deg eller har unger som må luftes, pakk litt niste og gå opp :)

God tur!
Trude4 kommentarer:

 1. Smeis så koselig blogg syste!!
  hatt sååå mange fine turer-så dette e kjekt å se for andre og mest av allt INSPIRASJON å idea for andre. Fantastisk herlig å nyte alle årstider ute ilag! :-*
  Vi har det godt! :-D
  God tur til alle livsnytere der ute!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-D prøver å vise at man har mange turmål rundt seg, små og store og treng ikkje å gå samme plassen heile tiden. UTFORSK og prøv! Livets gleder ligg der, berre man ser seg litt om ;)

   Slett
 2. For en fin og frisk gjeng på tur:) lillemann storkoser seg ser det ut som:)) Kanskje dere også har fått litt sne i løpet av natten:))

  Fin jul videre:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jill :) Snø har vi fått, nok i allefall. Fram med alt av vinterutstyr! Lillemann er fremdeles nysgjerrig på snøen og syns det er spennende :)Håpe den ligg til nyttår.

   Håpe du får ei fin romjul :)

   Slett