lørdag 29. desember 2012

Megardsdalen

Et opphold i snøfallet og den verste vinden, og rastløse folk. Juleferie er godt det, men lite uteaktivitet. 3 stk vart enige om å traske i snøen opp Megardsdalen dagen etter, om været tillot det. Så morgonen etter var det å kikke ut, melde mellom oss og så pakke bæremeisa, det vart tur!! :)
 


Klare for tur! Gjengen er klar: Caroline, 4beinte Eamon, Stig Tore og oss 2 :)
Bred fin vei egentlig, under all snøen en plass :) hadde på brodder med det samme for regner med der er litt is lengre oppe. Snowline chainsen, er avhengig! ;) 

Og som vanlig, gynging fører til Zzzzzzz...
Liten pause vart nødvendig etter trakkinga i den djupe snøen. Litt for lite snø til truger her og der, men va jaggu mykje snø enkelte plasser! Og julematen hadde nok satt sitt preg på kondisen også :/
Stig Tore, Eamon og oss 2 :)

Litt isete parti, og siden Caroline hadde på seg mitt andre sett med brodder, vart det annledning for Stig Tore å teste Caroline sine stegjern :) etter Stig Tore sin begeistra utbrudd, så kjem han nok til å kjøpe seg stegjern ;)
  

 Herlig med vinter med slikt landskap :) litt sol på dei fantstiske toppane av Skopphornet, gir litt glede i snøkavet vi har hatt. Utsikta er heller ikkje noke å klage på. Ser mot Sula og Langevågen. Har noen fantastiske solnedganger her :)
Det blåser litt opp, og turkompisane passer på lillemann og har på regntrekket som beskytter mot vinden. Snart oppe! Har vært tungt å gå i snøen og bakkane, men gjer godt :)

Oppe! Ser hyttene der framme :-D Megardsdalen er en av mine favorittdaler. Lett å gå, pent landskap og majestetiske fjell. Og veldig fine vatn her oppe. Å ja, om sommeren er det så koselig med sauene her oppe :)Inne på hytta til Stig Tore var det koselig å sitte og spise lunsjen sin :) "Dagmar" har dessverre gjordt sitt med hytta og flytta på den, så den er litt skjev og ovnen dessverre fått seg en "karamell". Men lillemann kosa seg han, skive, godteri med Stig Tore og hadde godt selskap å prate med.

Caroline og Stig Tore ved hytta :)
 
Turkompisen Eamon <3 en heeeerlig 4beint venn :) Lillemann er veldig glad i hanCaroline og Eamon på vei ned att :)
Nede!! :-D vært en kjempe kos tur ilag med kjempe kjekke folk. Skal bli godt med sofa akkurat no, dyna og ei flaske varm melk til lillemann <3
Og vil du en tur til Megardsdalen, er det å kjøre til Hundeidvik, kjøre forbi ferga mot Formfin så står der et treskilt på en grusvei opp til venstre. Veien er bomvei og går forbi motorcrossbana. Parkere oppe ved ei "rundkjøring". Følg grusveien som går over til en sti mot slutten. Du kan ikkje gå feil ;)

                                              God tur!!!  Trude


4 kommentarer:

 1. Nå ble jeg misunnelig her jeg sitter...Og Eamon storkoser seg uten tvil. Det gjør dere også ser det ut som:))

  Her her sneen forsvunnet helt, litt trist at den forsvinner så raskt her ute ved havet, men slik er det bare:))

  Herlig tur iallefall:))

  SvarSlett
 2. Føle med deg som ikkje får gått tur akkurat no. Hadde blitt gal sjøl. Snøen forsvinn her også no, fekk nyte den i siste liten :)

  Eamon er en virkelig tur-hund! Har vært med på dei spissaste toppane og klatra ur! Og eeeelsker å være med på tur. Han gjer turane våre enda meir koselige :)

  SvarSlett
 3. Smeis for en fin tur dokke har hatt oppi flotte Megardsdalen! Neste gang blir ej med!Klem fra ne mor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Favoritt dalen din :) håper du har anledning til å bli med på neste tur! No nytt år og nye turer ;)

   Slett