lørdag 1. desember 2012

Starten på vårt fjelliv!

Første bæreseletur :)

25.03.12 og lillemann er 4 mnd gammel. Bæresele og barnevogn og mormor på slep, tar vi turen opp på Sessvatnet som ligg like ved der vi bor. En fin grusvei som går over fjellet til et nydelig vatn, og over til der min mor bor.
Kjekt å ha mormora med som triller vogna når lillemann ikkje ligg oppi. I stelleveska har vi med bleier, våtservietter og liggeunderlag for bleieskift og reservesmukk i tilfelle han mister sin. 
 
 
 
 Oppe ved Sessvatnet :) går en vei nesten heilt rundt heile vatnet. Sessvatnet er veldig mykje brukt som turområde for dei som bor nedenfor. I løpet av en fin dag kan du treffe veldig mange ute på tur :)                                                                                                      
Kanskje 4 mnd ikkje er stort og ikkje skjønner mykje, men veldig viktig at dei får kikke på og undersøke ting dei ser og dermed skape nysgjerrighet for naturen og lære seg å bli glad i naturen. Lillemann har en stor fasinasjon for rennende vatn! Og er der rennende vatn, så tar vi tiden til å stoppe så han får sjå :) er faktisk veldig kjekt å sjå kor fasinert dei små er av ting som vi voksne ikkje tenke over.                                                                               
 Vi var så heldige å treffe på ei kjekke dame eg jobber ilag med som gikk tur med hunden sin. Hunden er veldig vant med barn, og under kontrollerte former fekk han klappe sin første hund! Stor stas for liten med et levende vesen og mjuk pels :)
Da var lillemann plutselig sliten og trøtt etter alle opplevelsane. Og da er det godt med litt mormorkos mens eg lager klart oppi vogna til han. Vi har hatt mange turer opp hit med vogn og bæresele, og han nyter kvar en tur vi drar på :)
 
 
Første gong med bæremeis!
10.04.12. Aurenakken ilag med med min mor og søster, og jaggu så tredde min mor på meg truger for første gong også! :-o jadda, dette her skal gå så bra så! Lillemann er berre vant med bæreselen, så dette blir spennende å sjå om han liker å gå ute med meisa også, ikkje berre inne på stuegulvet.      
Eg og søstern, Renate, klar for å gå! Bæremeisa er ei Sherpani bæremeis, kom best ut i test i 2011. Den har innebygd bæresele der du kan regulere sittehøgda på lille så han ikkje forsvinn nedi meisa. 4 punktssele og sidestøtte. Følger med tak med regntrekk. Liten mini dagstursekk bakpå som er avtagbar, og et stort bur under med plass til utrulig masse! Og i ryggen er der ei stor, flat lomme der du kan ha drikkepose i. Veldig kjekt å ha, ikkje heilt enkelt å ta av meisa for å få tak i drikkeflaska, eller å ha flaska hengande på siden. Skal skrive en egen blogg for utstyr om litt :)
 
 
Glade turgjengen på toppen av Aurenakken! Lillemann vart urolig oppi bæremeisa, så da var det å leite fram bæreselen som låg i bæremeisa og hive meisa over på ryggen til søstern ;) 
Liten mann trøtt, og etter litt mat var det berre å snu han inntil meg, gi han kosekluten og heile gjengen gikk og sang i fellesskap vuggesanger! Etter litt så zzzzzzz.....
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                   
 
 
 
 
       
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar