tirsdag 18. desember 2012

Sulafjellet

                                                  Vonhytta

 Vokst opp i Hatlemarka og sett på Sulafjellet heile min oppvekst og lurt på korleis det ser ut oppå der. Og med en venn som bor ved fjellet og legg ut bilder derifra, da måtte vi berre opp! Etter en kjapp veibeskrivelse så dro vi avsted :)
Blir annbefalt å parkere ved Langevåg stadion, derifra gå forbi stallen og så kjem man til skiltet merka Vonløypa. Raskt deler stien seg og tar til høgre. Neste to delingane held man til venstre. En veldig brei grusvei/sti som går heilt opp til Vonhytta. Siden det har vært minusgrader og så pluss, så var der store områder av stien islagt. Men det var vi forberedt på og var utstyrt deretter med brodder!

Trøtt lillemann holdt ikkje ut mange metrane før han salig sovna Zzzzz....
Oppi stien møtte vi Bukkane Bruse og trollet under brua! Tøffaste brua eg veit om :-D
Mamma oppå den største Bukkane Bruse, håpte vel på å ri til sæters ;)Lengre oppi veien måtte vi på Sulanissen! Eget hus og lys framfor så alle kan sjå opp til nissen når det er mørkt :) ved siden av er der laga til en grillplass med bålpanne for dei som ønsker. Ypperlig tur for familier som vil ut på tur og grille :)Sulanissen har veldig flott utsikt også. Ser utover Langevågen, Ålesund og fjellet midt i bildet, Gamlemsveten! Vi har et spesielt forhold til Gamlemsveten og ser etter den samme kor vi er på tur :)Deler av stien var isbelagt. Men vi hadde ingenting å frykte! Med dei beste broddane eg veit om,Snowline Chainsen, så kunne vi lett spasere rett over isen :) nedatt var det berre å trakke som en elefant med flatfoten så broddane tok tak i isen.


                                                                       Sulafjellet! :)Målet for dagen: Vonhytta! Med det samme vi kom opp og kikka oss rundt på toppane omkring, da visste vi at hit opp må vi igjen!! Så får vi leigd oss overnattingsplass her neste år når det er bært, da må vi ha oss en tur oppatt og utforske området :)Lillemann våkna rett før vi ankom hytta. Sovet neste heile turen opp! Veldig klar for mat og drikke :)Lillemann måtte bort fleire gonger og hilse på trollet som står framfor Vonhytta og ønsker folk velkommen! Liten kar og stort skummelt troll, ingen problem! Uredd utforsker lar ikkje troll være noke hinder :)
Sulafjellet ligg nydelig til! Vi fekk berre sett denne veien av utsikta, men vi kjem garantert tilbake for å utforske resten :) Opptil Vonhytta tar ca1t 30min å gå opp med god vei/sti. Koselige innslag for barn og mange plasser med benker. Ser for meg en solskinnsdag og mange ute på tur og du passerer folk sittande på benkane og nyter utsikta og været :)

      I`ll be back!   Trude

6 kommentarer:

 1. For en flott utsikt! Ser ut som er herlig tur. Og lurt med brodder på:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er en fin tur med havutsikt :) har et ønske om å komme oppå fjellet og sjå havutsikta fra alle kanter! Og broddane var gull verdt ;)

   Slett
 2. Såg ut som en kjempekjekk tur. Dit blir det garantert en vårtur :) kjempekjekt for ungane å være med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veien opp er fin for barn, og kjekk :) Vi brukte 1,5t opp. Men ungane kjem sikkert til å ville stoppe på enkelte av plassane på vei opp. Der er benker her og der og grillplass, så målet treng ikkje å være heilt opp, men berre å komme seg ut ;)Ta med mat Monica, så får du gi meg et pip på kor langt dokkke kom dokke opp. Og supert etterpå å handle på Devoldutsalget på vei heim ;)

   Slett
  2. Like grei å komme seg opp til som sessvatnet? Fredrik gikk heilt opp dit sjølv i sommer. Går det greit å ha med ei sportsvogn der? :)

   Slett
  3. Er nok ikkje like lett å komme seg opp dit som Sessvatnet nei. Litt steinete til å begynne med, så barnevogn går ikkje :( Bæremeis Monica ;) Det tar ca 1,5t å gå opp for oss, små barn tar det lengre tid.

   Slett