lørdag 26. januar 2013

Brunstadsætra og Vellesætra

Endelig!!! Etter mange minus grader i 14 dager, kom det "litt" mildvær slik at lillemann kunne få en bæremeistur :) Med mildværet kom vinden. Men allieret med mormor skulle vi finne en dal uten vind. Valget fallt på Vellesætra via Brunstadsætra.


Kjempe glad for å sjå meisa si!!! Endelig tur!! Stupte inni lagringsplassen, kasta ut nesten alt, og jobba intenst for å stappe inn kosedyna si :-D


 For å komme til Brunstadsætra kjøre du til Velledalen. Tar av skiltet merka Brunstad. Så første vei til venstre også skilta Brunstad. Når veien deler seg, ta til høgre. Parker ved elva ved kraftverket. Der går en grusvei direkte til Vellesætra og hytta der. Men vi syns den veien er litt kjedelig, og går til Brunstadsætra, gjennom porten.Speider over til Vellesætra og dei mektige fjella der.

Lillemann vart så salig og lykkelig oppi meisa si, glad for å være på tur igjen. Veit ikkje kva det er med den meisa, men den framkaller veldig raskt søvn......
Framme ved Brunstadsætra! Elva hadde fryst nesten att, og alle dei vakre isskulpturane lokka mormor nedi elva for å ta bilder. Med sovande liten på ryggen, held eg meg trygt på brua og småskjenner på mormor på at ho må være forsiktig nedi der. Isen kan no knekke! Lure på om peikefingeren min også var litt i aksjon også ;/


Brunstadsætra. Rett etter brua finn du et skilt til Storevatnet og Brunstadkollen, en veldig fin tur. Går du tvers gjennom sætra, finn du skilt til Vellesætra og Patchelhytta via Brunstaddalen. Mange koselige hytter her og er en super familietur.


For å komme til Vellesætra må du krysse elva via ei bru, med utsikt mot ( trur eg) Dalmannshornet og Saurdalsnibba.
Takk og pris for Snowline chainsen brodder! Fast plass i meisa på tur, og bra var no det for deler av stien var ganske islagt. Stien ender oppe ved grusveien som går til Vellesætra. Så vi vrengte av oss broddane, men så viser det seg at dei siste meterene av grusveien også var isdekt. Så på att med brodder!

Vellesætra! :) Hytta ligg fantastisk plassert på kanten, med mektige fjell rundt på alle kanter. Hytta er en ÅST hytte som er supert for småbarnsfamilier på tur som søker en kort og grei tur. Om sommeren er det sauer her! Super koselig :)Fjell eine veien, og herlig utsikt andre veien. Snakk om å ligge idyllisk til!
Lillemann er kjempe klar for lunsj!!! Kunne nesten ikkje vente med å komme ut av meisa og få skiva. Snakk om å få matlyst av frisk luft!

Litt mormor kos er ikkje å forakte :) og så må lillemann sjekke om mormor hadde noe meir spennande på skiva si enn hans skive. For da er det berre å skru på sjarmen og håpe på å få den også ;)


 En liten dans ute på tur er ikkje å forakte! David Guetta på mobilen og en liten svingom for å få opp varmen, null problem! Armer og føtter i takt skapte smil på mor og mormor, ekte danseløve ;)

Nesten nede var der er isparti til. Lite parti, så eg orket ikkje ta på brodder igjen. Så eg satte meg på baken med meisa på ryggen og akte meg over. Da kunne jo ikkje mormor være dårligere, og med broddane i hendene satte ho også seg ned og akte over! Det var no ingen som såg oss allikavel...Tilbakeblikk. Vellesætra i dalen til høgre, Brunstadsætra i begynnelsen av dalen til venstre. Fjellet i midten er Brunstadhornet 1320moh.Nede ved bilen og mor passer på at lillemann får noe å drikke, og mormor passer på at mor får noe å drikke.....


Begge sætrene er turer som passer ypperlig for barn. Lunsjpakke eller et lite bål en ettermiddag er heilt ypperlig her. Vi tok begge for å få litt lengde på turen i le for vinden. Var vind på Vellesætra og dermed droppa vi å gå lengre innover til Gullmorbrekka. Dit får vi heller gå en finere dag :)

                                                                    Trude3 kommentarer:

  1. Så herlig å se så glad lillemanner ( ja også mor:))
    Dere har hatt en kjempefin tur ser jeg! Slutter aldri å undre meg over hvor mye fint vi har rundt oss, helt enig med deg idet:)))

    Ha en riktig god uke dere to fine turentusiastene:))

    SvarSlett
  2. Spennende og ikke minst gøy på tur ilag med dokke!!:)

    SvarSlett