søndag 13. januar 2013

Storevarden 645moh


Snøen har enda ikkje meldt sin ankomst, og fjella ligg ganske bare. Kun toppane og minusgradene fortel at det er vinter. Å ja, isen på turveier og i fjellsidene. Siste dagane har eg sett opp på Storevarden, einaste plassen sola skinner. Har ikkje vært opp der! Og endelig helg, med sol, da er det berre å hive seg rundt når sola viser sin varme og traske avgårde. Dessverre så er det nesten -8 grader ute, og for kaldt til å ta med lillemann opp på en fjelltopp :( gikk mange runder med meg sjøl om at han burde være heime. Så med tungt hjerte så dro mor UTEN lillemann med min mor på tur :(
Savna lillemann, var liksom halv uten han på tur :( fekk masse trøst på veien opp og ned.


For å komme til Storevarden, går man samme vei som til Sandvikhornet. Opp på Hjellane og parkere bilen. Følge veien litt til, så er der et skilt som står Sandvikhornet på til venstre. Der er tre veier som man kan gå opp. Der går en sti ifra veien langs ryggen opp til Storevarden.
Eller du går til du treff en grusvei som går til høgre. Tar av og går til du ser skaret mellom to "topper" og går mellom, og ryggen opp til toppen. Tredje alternativet er å gå til skaret til Sandvikhornet og så gå opp ryggen fra den andre siden, blir en rundttur. På bildet ser du Sandvikhornet heilt til til venstre. Har skrevet om Sandvikhornet før : http://turmedlillemannogmor.blogspot.no/2012/12/sandvikhornet-876-moh-middels-tur-i.html

                            Vi er klare!!! Mor og datter på tur :) men savner min lillemann....

Der er is på myra mot Storevarden, så vi tar på oss våre elskede brodder Snowline Chainsen! Og tripper fornøgd over isen :-D


Været er berre heilt nydelig! Der er på sånne dager at man kjenner man lever! <3

Oppe på toppen og ser mot Sandvikhornet og nydelige kvite topper så langt øyet kan sjå.

                            Utsikta i panorama med Sandvikhornet i midten


     Nyyyydelig havutsikt! Bygda mi Sykkylven til venstre, Sula over hodet til mor mi, og over    vardepinnen ser vi Godøya (hei Jill!! )

Matpause på toppen. Rart kor kjedelig ei skive med servelat kan smake på fatet heime, men ute så smaker den fortreffelig!! :)Rett i koppen er faktisk fortreffelig godt en veldig kald dag ute.
På vei ned fann vi nydelige frostroser i lyngen. Blinkande i vintersola og gjor dagen vår perfekt der vi kraup på alle 4 begge to, med ræva i været og tok bilder og studerte "rosene".


Vil berre sei til dei stakkars turgåerne som passerte oss to i lynga, sorry, ikkje akkurat danna der vi kraup. Vi glemte både tid og sted et øyeblikk. Men er det ikkje det å nyte naturen handler om? ;)

                  Trude


7 kommentarer:

 1. Så ut som en fin tur, herlig utsikt :-)) Hehe, ja det meste smaker godt på tur, er så rart med det.. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 2. Utsikta er upåklanderlig :) hadde samme skive på jobb idag, og den smakte ikkje like godt nei :/ ha en fin dag du også :)

  SvarSlett
 3. Flott vær, flott natur og kjekt at vi framleis kan gå til fots på fjellet - synast eg.... men kjedeleg at det er for kaldt for dei minste no, ja. Det er noko anna å sitje i ro i ei bæremeis enn å vere i bevegelse. Men vi går no heldigvis mot varmare tider :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg og liker at vi fremdeles kan gå til fots i fjellet :) skulle berre ønske litt mindre minus grader, -8 er litt for mykje for en liten. Kan gjerne være bært litt til, for når snøen kjem, da skal eg teste ski, og har litt sånn skrekk blanda følelse for akkurat det....

   Slett
 4. Hei hei:)))) du skulle kikka mot Hildrehesten. Kanskje vi ikke var så langt fra hverandre...litt usikker på hvor, jeg fant ikke Storevarden på UT.:))

  Idag testet jeg stegjernene jeg fikk tips om på bloggen din og jeg er så innmari fornøyd. Så jeg linket til din. Står under NOTE med liten skrift:)) takk for knallbra tips. Uten disse idag hadde turen blitt så den ble for den var skikkelig skare og knallglatt:))

  Fin turhelg til deg og lille mann og mor:)))

  SvarSlett
 5. Blei så ivrig om å fortelle om stegjerna at jeg glemte å si at turen så kjempfin ut:))) Herlige bilder med flott utsikt:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du likte ministegjerna! :))) Broddane er det beste eg har prøvd! Alle plasser eg har kunne gått pga dei... Prøver å sjå mot Hildrehesten også, er en plass vi har lyst opp en vakker dag ;) Storevarden går man forbi år man går til Sandvikhornet, el du kan gå via Storevarden til Sandvikhornet. Ligg rett ved fergekaia Aursneset/Ørsneset.
   Bilda mine blir dessverre ikkje av dei beste, bruker mobilen. På tur med lillemann så pakker man minimalt og et stort kamera er i veien :( og når man først er på tur uten lillemann, glemmer man å ta kameraet med... Men utsikta redder alt! :)

   Slett