lørdag 30. mars 2013

Bursdag med røyksmak :)Mine to store barn vart 12 og 14år no i påska! :)) Kor tia blir av?? Poff! Det er som når noen spør: Kor gammel er du? Og du faktisk må tenke etter. 36? 37 eller er eg 38?? Det er 2013 og ikkje hatt bursdag, da er eg 37.... hjelpes.
Så var det å finne en dag som dei fleste var heime så vi kunne møtes og feire... lettere sagt enn gjordt. På 3 timer vart det bestemt og eg handla inn, halvjogga en trilletur med lille, baka sjokoladekake, satte bolledeig, måka platten og raska ihop det som trengtes. Grilling ute var planen og få ungene til å være litt ute ;)Til mine pinnebrød idag hadde eg en pose med sukker og kanel ferdigblanda, så da lagde eg bolle deig:
1 egg
1dl sukker
1ts kardemomme
3dl melk/vatn
100g smelta smør
hvetemelMormor fyrte opp utegrillen, type Jula shopping, og lillemann var en av dei første til å være klar! Sta som han er, så fekk han til slutt grille sjøl. Ikkje 1,5 år enda, men veit kva han vil, nemmelig gjere sjøl!


Han fekk fort selskap av dei andre etter kvart som dei fann ut kva dei ville ha. Lillemann hoppa utav bildet, men nesten alle søskenbarna sammla :)
Vi voksne ville jo også ha, så det vart ganske så koselig rundt utegrillen og såg kven sitt pinnebrød som vart svartest. Trur bror vant, hans tok fyr!


Påfyll av diverse baconboller, pølse og deig. Kanel og sukker i pose og rulla pinnen inni var en suksess!Lillemann syns at det å grille sjøl var så kjekt at han heiv seg på 2. runde også. Ikkje tålmodig til å stå lenge, helst spise med en gong, men nok av andre til å hjelpe han ;)Søstrene sisters! Så så lillesyste, skal få en ny pinne du ;)
 
Ungene  mett og leita fram kjelke og dro over steingarden til akebakken på nabomarka. Laga hopp og styra på :) ser kanskje ikkje slik ut på bildet, men dei fekk virkelig bra fart!
Lillemann elsker å ake med kjelke, og da aller helst ilag med dei store. Barneakebrettet er berre å glemme så lenge der er en kjelke i nærheten. Lykkeliten!!
 
Lillemann er fullt klar over kva man dra i for å få han framover, peiker og peiker på snora og at noken skulle dra han avgårde, og aller helst renne med han.
Mens noken rann kom syste og meinte at eg godt kunne være litt ilag med ho, klatre i treet! Jodda, ikkje vanskelig å be der eg. Lykken er et eget klatretre i hagen sin  <3
 
 
Desserten tok vi inne når alle var slitne og plommerøde kjaker trengte pause. Sjokoladen vart rett og slett glemt av ute! Bedre seint enn aldri, og sjokolade må man jo ha :))
Veldig koselig å møtes sånn, grille, slappe av og la ungene rase litt rundt, enn berre å sitte inne og man ser på nettbrett, ipod, data, mobil og tv. Er nok av tid til det ellers. Kan jo få tommel-krampe av å trykke heile tiden.
Takk for en fin dag ilag <34 kommentarer:

 1. Så herlig! Her har vi alltid feiret med utebursdag, det er så artig for unger (og voksne) ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har blitt meir og meir her også ;) bedre enn å sitte inne, der er man nok! :))

   Slett
 2. Kjenner bållukta helt hit :-) Utebursdag så perfekt ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Utebursdag var strålende :)) satser på det samme neste år ;)

   Slett