lørdag 16. mars 2013

Familietur på ski :)

Lørdag og fri!!! Sambo har henta dattera si så i helga er vi 4 unger. Håpet var å få med alle 4 ungane med på langrenn idag. Veldig høge håp, er fullstendig klar over det, men er no lov å prøve seg?? Først sa ei ja, så en til. 2 timer etterpå endra ho siste meining og sa ja! :) pakka ned ski og laga til pølse på termos. Så oppdaga han at ho siste skulle bli med, da trakk han seg. Søskenkjærlighet..... sukk.... Ut av bilen med ski og anna. Pakke inn, pakke ut mange gonger her...


Men vel framme var alt glemt og fokuset vart på syste som ikkje hadde hatt på langrennski på noken år! Var spent på korleis ho kom til å takle dette, kor mange morsomme fall eg skulle få med meg :) Etter litt prøving la ho i vei! Bonusdattera mi/lillesyste, har gått litt på ski heime, men berre en gong før i løype. Første spørsmålet var: er her mange bakker??? Kikka litt engstelig på fjella, men beroliga med at vi skulle gå rundt vatnet her, på flata. Et letta smil kom og ho la seg fremst, klar!Overskya, men med en smule + grader. Heilt greitt. Ser der glimter noen blå hull og håper på littegrann sol! :) optimist, jadda!


Lillemann var gira på å komme seg oppi pulken sin han! Prøvde å hjelpe treige mamma med å få på posen :) en smule utålmodig denne lille karen min.
Og jaggu så letter skyene opp og slepp sola ut!!! :-D

Jentene går på og roper: Bakke!!! Og er litt nervøse.Litt uvante med nedoverbakker enda. Men etter 3-4 småbakker så er dei på jakt etter bakkene for å renne! Den som var ung igjen og tar ting så lett...... Sambo surrer rundt jentene og pulken, alt etter om lillemann må ha på plass solbrillene sine, eller jentene lurer på noe. Lillesyste har rast ifra og ser ho laaaangt der framme! Hei frøken! Veeeent!!Det er virkelig nydelig også¨når sola titter fram og snøen glitrer <3Sambo gikk litt i forveien og kikka etter pauseplass. En plass med utsikt er ikkje å forakte ;)

Lillemann ute av pulken, kikker seg rundt, som om han skulle godkjenne plassen. Kanskje han skulle kjenne etter om kor mange pølser det var plass til i magen??
Vi slo oss ned rett ved løypa vi :) ski, staver og pulk satt godt til sides så andre kunne komme seg forbi. Blide folk passerte oss og hilste. Var mange som kosa seg ute i finværet :)
Termos med pølser kom opp av sekken, ketchup til jentene. Lillemann dro kjensel på termosen! Han hadde funnet ut at der var god plass til pølser i magen :)Veldig kjekt å være liten og kunne sitte ilag med systrene sine og kose seg! Alltid et fang som er ledig.
Dessert!! :-D som jentene fekk tak i og stakk avgårde med i full fart!! Med kvar sin favoritt, så forsvant dei! Snakk om å verne om sine favorittbiter.....Jentene kom tilbake, og lillemann stod og hoppa mens han venta på at syste skulle knekke han en liten bit :)
Lillemann fekk tak i sjokoladen, bitane kom ikkje fort nok! Stor gut, klare sjøl!

Var noen hunder som også var ute på tur, og jentene kom med sine sukk og lillemann ville gå etter. Til slutta var det to karer med to hunder som stoppa og lot dei få kose litt med hundane. Skal love at der var 3 stk meget fornøgde unger! :)Litt leik var der også tid til. Jentene klare til å hoppe utfor en liten bakke. 1-2 og3!!!                                 Nydelig dag å være ute på <3
På tide å bryte opp. Lillemann var sliten og mett, klar for ny pause oppi pulken.
Kan ikkje anna enn å smile når forholda ute er slik som dette!!
 Jentene nærmer seg favorittsetra mi. Koselig tun med sjarmerendes hytter. Tenk om hyttene kunne fortalt oss alt som har skjedd der opp gjennom åra, korleis ting var før. Alt slitet og livet som var der en gang.

 Den som hadde ei hytte her....


Det skyer over igjen og sola forsvinn. Heilt greitt, vi har vært ute og fått med oss det som var av sol idag, og vi er nesten ved bilen igjen. Takk sol, for at du ville kikke til oss idag :)


Fornøgd syste! Gått nesten 6km og ikkje heilt vant med langrennski. Hadde med oss 2 supre jenter idag :) var kjempe kjekt at dei ville være med ut!
Lillemann rusla rundt, fornøgd med å være ute og på tur. Undersøke siste treet før inn i bilen og heim. Vel heime ville han fremdeles ikkje inn, ute litt til. Får håpe på fint vær i morgo også, eg er sikker på at han vil være med ut da også ;)

6 kommentarer:

 1. For en nydelig tur! Og den setra skjønner jeg du liker :) Ha en finfin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er veldig sjarmerendes den setra ;) ha en flott søndag du også :)

   Slett
 2. Ser ut som en kjempekoselig tur! Fine bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)) var veldig koselig å få med jentene :)

   Slett
 3. Hehe, du har virkelig blitt bitt av "langrennsbasillen" :-) Så hyggelig at dere fikk med jentene på tur og at de også nøt turen, herlig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Langrenn er beste måten å komme seg ut på når det er snø. Truger også, men da verre å få med seg andre. Eg har no endelig blitt venner med langrennskia, så no nyyyter eg det! :-D

   Slett