onsdag 27. mars 2013

Påskeski paradis!

Tidlig morgen og det er strålendes sol ute! Hadde egentlig ingen turplaner idag, men etter en kort telefon med mormor, var planen klar: Tilbake til Ørskogfjellet! Ikkje Svartløken eller laussnøen, men tråkka løypene på den ANDRE sia av veien der vi gikk for 2 dager siden. Vi har visst gått på den eineste plassen der oppe som ikkje har trakka løyper. Jadda, kjekt å vite, men vi hadde det rasende gøy på utforskertur uansett vi i laussnøen :-D ny erfaring som var gøy!

Bildet over er fra da vi begynte, aner flotte fjell og kjenner smilet begynner å bre seg over ansiktet :)

Vi klarte å holde lillemann våken heile bilturen, han var veldig glad når han såg pulken og tenkte nok "søvn" og kos når han fekk dyna og vrikka seg på plass. Et sukk i velvære og Zzzzzz...
Da er vi igang! :)) Det meget spesielle fjellet i bakgrunnen som ser ut som et troll har tatt en bit av, er Brustinden 1170moh og Ytstetinden 1090moh.Fra bilen ser vi løypene og aner laaang bakke som start. Heilt greitt det tenkte eg og la i vei. Vi har hatt bakker før vi. En bakke, en bakke til, en veldig bratt bakke og vi vart stillere og stillere etter kvart som bakkene var fleire enn vi trudde. Noen barn tok til og med av seg skiene og bar dei opp bakken. En far med pulk stod og tok pause og lente seg på stavene og eg tenkte, ikkje pokker om eg stopper enda! (sta som et esel til tider)

Vel, til slutt måtte eg og stoppe, av med jakke og ta litt bilder. Fjella er så nydelig kvite og sola er vidunderlig! Vil berre opp fort og sjå!! :-D

Måtte leite fram kart og finne ut noen navn her... Til venstre Koldafjellet 788moh, Snaufjellet 893moh og Giskemonibba 687moh. Vil opp og sjå resten av dei!!


Oppe ved kanten (pust pes!) til venstre ser man Nysæternakken 687moh. Her fra og rundt den toppen går ei trakka løype som ender ved Nysætra, heilt til bilveien rett før Fjellstua.


Snur oss og ser over på den andre sia av veien, ser der vi trakka rundt i laussnøen på tvers, rundt og mellom fjella for 2 dager sia....    Å herlighet!!!!! Påskeparadis!!! Kjenne mitt indre danse salsa inni meg :-D
Lurer på kor mange gonger eg snudde meg bak til mormor og berre utbryter: Herregud kor nyyydlig!! Eller spør skal vi ta til høgre eller venstre?? Mormor passer på lillemann som sover så godt oppi pulken.


Ahhhhh..... berre heilt nydelige fjell her inne! <3 balsam for kropp og sjel! Fine løyper, blide turfolk og strålende sol prrrrr..... :)


Det ligg ei sæter der nede, Gamlestølen. Vi håpte at når løypa snudde lengre oppe, at den gikk ned til den sætra. Men nei....

Vi passerte noen hytter på oversiden også. To hovedstøler, Måslia og Iverstølen og siste Nilsstølen.I Nilsstølen var eg så tom for pust i dei hiiiimla bratte bakkane med pulken at eg ikkje stoppa for bilde en gang. Tanken på å starte oppatt gjorde sitt. Trakke på mens man var i gang...Fornøgd mormor :-D for noen eventyr vi har hatt ilag <3
Geitenibba 854moh som høgste fjell.
Skimter en "ende" der framme.Spovstinden 1194moh til venstre, Søre Smørhylla 871moh til høgre. En vakker ende. Oppi sia til høgre gikk masse folk, overgangstur og havner i Tresfjorden. Ikkje trakka løype, men nok spor etter folk til at en pulk hadde vært mulig å dratt over fjellet. Men fått nok bakker idag.

Jutevatnet!! Jippi!!!! 523moh og fantastisk fjellfølelse :)


Mormor ved Jutevassbotn like ved vatnet. 600moh. Her har noen skientusiaster vært og rennt ned sia!


                                   Rart vi smiler? :-D


Her snudde løypa og vi oppdaga at den ikkje gikk ned igjen, ned til sætra som vi håpte på. Valget var enten å gå samme spor tilbake eller gå enda meir oppover. Vi valgte oppover selvfølgelig! Liker ikkje å gå samme vei som vi kom ;)

Nesten som å vandre gjennom et ski paradis med vakre fjell samme kor du snur deg.
Lillemann våkna på det høgeste punktet av turen og kikker seg rundt og lurer på kor han er no.... skravla i vei og ser seg fornøgd rundt :)

Ser ganske langt utover herifra...
og rett fram noen ups...gode nedoverbakker. Her er det berre å dra ned att genserermene og gjere seg klar for nedfart!! Og mine nybegynner talenter skal da vise seg no... gulp...

Nede!! Alle bakkane i uelegant plogestil, men dog nede! :)) tar en indre seiersdans!
Og snømannen i løypa er like glad som meg og jubler! :-D

Pausetid! Og lillemann er klar for mat, veldig klar for mat. Fann en fin plass der noken hadde gravd til en benk i snø (takk for den) og hadde ulla oppå. Satt som en kongelig :)Kongelig utsikt fra Pausehaugen også da ;)Dagens termos innhold: Kjøttkake i grønnsak og hønsebuljong! Mmmmmm....Og en pose med Gifler vekte oppmerksomheten.... lykke å få stikke handa nedi posen og plukke sjøl.

Værsegod mamma! En liten prøve smak og så kose seg med å finne en ny i posen :)Og leike seg litt med termoskoppen og gaffel. Trur eg må ta med spade til han neste tur ;)

  Dessert: Freia Påskekos! Seff ;)

Mmmmmmm... sjokolade kos!! :))
På tide å gjere seg klar til å dra tru?
Nysæternakken i bakgrunn.


Fornøgde mor og mormor som har hatt en super dag! (og eg har dyrka fleire fregner ser eg...)


Skumle skyer har samla seg og kjenner det er kaldere. Folk forsvinner fra løypene og vi venter litt så løypene blir tømt. Ingen vits i å trakke som en saueflokk heller.

Så når løypene er nesten tømt er det berre å suse nedatt omtrent aleine og kose seg :))
Siste tilbakeblikk på fjeltoppane før dei forsvinn....

Et bilde som summerer opp heile turen: Flott vær, flotte fjell og flotte løyper! Og kjempe kos turselskap :)) Vi kjem nok tilbake en dag, men da for Svartløken ;)
 


2 kommentarer: