tirsdag 5. mars 2013

Småregn på Vellingsneset

Vind og regn har satt en stopper for turer. Men no var vi litt lei av å berre kikke ut vinduet i påvente av et opphold, det viser nasemerke etter lillemann der han kikker lengselsfullt ut! Vi berre pakka meisa for en liten tur vi.  Søstra ville være med, ville fiske! Glad vart no eg for at ho ville være med ;) vi ringte mormor, og selvfølgelig ville ho også være med. Vellingsneset, here we come!

Gla gjeng på tur! Litt regn skader ingen :)

Komme til Vellingsneset: Butikken i Hundeidvik, til endes av Kurseth og parkere bilen ved en parkeringsplass. Følge grusveien som går over til å være en slags brei traktorvei. Skilt ved stien ned til berga og fjøra.
 
 


 
                        Mormor og Syste i hyggelig prat om å løse verdens problemer, som når kan ho overnatte hos mormor neste gong ;)Lillemann henger godt over på høgre siden, må no sørge for full oversikt og følge med! Spesielt med kva spretne søster finner på, og vannet i grøfta som lager så fin lyd. Han ser passe sløv ut, men han henger der og berre nyyyter det å være ute oppi meisa :)

Etter å ha gått et lite stykke, kom vi til skiltet der det står Vellingsneset, og markerer stien ned til fjøra.

Stien er nesten isfri, til tross for det er første dagane i mars. Ikkje mykje vinterfølelse her nei! Men skal no innrømme at det var litt kjekt å gå barmark igjen ;)
Nede! Syste spretter happy avgårde, nynnande på en sang og er klar for å prøve fiskelykka :)
Merker fort at det er vinter enda, blir veldig fort skymt, men det gjer ingenting! Sommerstid er her ofte en god del folk på tur. Fisker, griller og vasser. Er en super familietur, med god og flat vei og fin sti. Kort og gå også så dei aller minste klarer fint å gå hit :) Akkurat no er det lillemann som nyter stedet, små sukker oppi meisa, henger og er fornøgd med livet :)

Det begynner å blåse opp litt, og det regner litt meir. Men lillemann enser det ikkje! Er altfor opptatt med alle småsølepyttene på berga som skal  trakkest oppi, er så morsom lyd! Plask! Plask! Han små kniser for seg sjøl, temmelig fornøgd. Eineste han er meeeeget missfornøgd med, er når mamma ikkje lar han hoppe oppi dei største pyttene! At mamma da ikkje skjønner at det er jo dei store som lager best lyd!! Høglydte protester, med sitte-ned-aksjon med dertil surleppe fordi han ikkje får kose seg med dei lekre, dype pyttene. Men fort glemt når mamma viser han ei ny lita ei ;)


Ikkje en gang syste har klaga på været. Alt for opptatt med å prøve fiskelykka! Dessverre litt fjøre og setter seg fast i tangen, men mormor redda ho en gang. Best å berre la ho få styre ifred, kanskje det blir fisk på ho? Pågangsmot, det har ho :) Ser Emblemsfjellet til venstre og mot Ørskog langt bak i horisonten.Syste satte seg fast, og denne gongen er det mamma sin tur til å prøve å redde kroken. Mormor tar med lillemann til fjøra med alle steinene, til stor begeistring for lillemann! Så masse store fine steiner! Små steinene er ikkje bra nok, nei her er det å løfte på max størrelse og aller helst ta med seg steinen.
Det begynte å bli vel mørkt, så det var berre å pakke sammen så man klarte å sjå litt av veien heim. Har hodelykt fast med i meisa, men litt koselig også for lillemann å sjå litt rundt seg. Spiste litt sjokolade og kjeks i handa for heimturen, for litt kos skal man unne seg på tur :) Med lykta si oppi meis-taket og kjeks i handa, kasta masse stor stein i sjøen med derpå stor Plopp! Så var det en fornøyelig lillemann som satt oppi meisa og gumla kjeks, dansa så meisa rista og nynna mens vi gikk og sang på "Vi gikk en tur på stien....." og hørte at teksten Ko-ko tydeligvis var godt inneprenta :)                                                                   Mot Festøy og Festøykollen
 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Vi elsker jo å være ute, så da får vi berre ta det været vi får og stå på ;)

   Slett
 2. Du er så heldig som er hjemme med lillegutt og har tid til å dra på så mange turer altså! Hehe, synes jeg ser han står i vinduet og lager nesemerker for vil så gjerne ut :-) Så ut som en fin tur tiltross for regnet og kan tenke meg at lillegutt koste seg i fjøra ja. Skal snart til Møre (gleder meg slik til fjord og fjell)og da får vi satse på at vi også får gått litt i fjøra og lete etter "skatter" vi og :-)

  SvarSlett
 3. Ups... ser eg må endre profilen min. Har begynt på jobb i januar, men fann ut etter 3 uker at vi savna en dag ilag med muligheter for tur. Så no har eg onsdager fri for kos og tur :) vinduet mot hagen er fullt av nasemerker, ser ut mot fjell og fjord, og dissa si! Er og blir en utegutt :) Møre en tur altså? Håper dokke får fint vær så dokke får brukt dei fantastiske fjella her!

  SvarSlett