mandag 29. april 2013

Den korte bratte vei Tynesfjellet

Det heiter at alle veier fører til Rom.... når det gjelder mange fjell så er det mange veier som fører opp! Slik er det med Tynesfjellet også. Via Blindheimsbakkane og Per sveins plass, via Straumgjerde og noen veier via Tynes.


Vi tok en av stiene som går opp etter Ekornesfabrikken på Tynes. Går forbi fabrikken og kjem til en parkeringsplass, og der står et skilt merka Tynesfjellet. Følger grusveien opp til et nytt skilt som markere kor du skal ta av til stien.

Lillemann er som alltid veldig klar for tur! Var ikkje heilt blid heime, men når han kom opp i meisa si, så vart han meget fornøgd :)

Stien er SUPERT merka heile veien opp med røde band. Takk til gjengen som har rydda og merka stien! En plass deler stien seg og er merka to veier med røde band. Går du ifra som oss, holder du til høgre. Fra venstre kjem du fra en annen mulighet for sti opp ;)
Der er mange fine plasser å stoppe om man har med barn. Mange små, fine flater med gamle trær som kan fungere som pauseplass, for til tider er stien bratt. Vi drømte oss bort i telting med det samme!


Søstern og kompis i jamn trakking opp.... og eg prøver å henge på med lillemann på ryggen! Kjente en svetteperle i panna... ugh!


Søstern, mormor og Carol diskuterer nye turer! Herlighet, ikkje ferdig med en tur, så er dei midt oppi planane med nye turer! Hallo, vent på meg, eg og vil være med på planene! :-D

Fin utsikt over Sykkylven med Sykkylvsbrua.

Til turglede, Eamon! Han spring mellom oss og passer på "flokken" sin og raser fornøgd rundt :)


Er så kjekt med fine nesten heilt tørre stier igjen!! Rein glede! Og ser en luretopp, så er vi oppe! :)


Søstern på vei opp. Klar lillemann? No må vi trakke forsiktig her... å hopp! så er vi oppe vi også ;)


Er berre herlig å være ute på sånne dager! Litt sollys, ikkje vind, stille i skogen bortsett fra alle forskjellige fuglane som synger, og fine fjell å gløse på....

Oppe!!! :-D Lettere kokt i ansiktet, ja ja men lykkelig! Tok noen hopp og spratt litt rundt og berre kosa meg :)) Kompis berre flirer... bra eg kan more noen ;)Et mål for året: Råna! 1586 moh. Fjelltoppen ca midt på bildet med sol på, ser ut som et seil. Er faktisk en av turene på Fjøre til fjells. Stegjern og isøks tur! Berre noen tar meg med...Mange flotte fjell! Fra venstre: Borgundkollen, Langfjella, Gimsdalstinden/Hammersettindane.
Andre siden av kollen: Råna, Trollkykjetindane, Gjerdekollen, Sunnavindsnipa, Skopphornet

Andre vei, nordover.....
Skophornet til venstre, Emblem baki der, Sykkylven sentrum nedi, Aurenakken, Fagrefjellet og til slutt Borgundkollen.


Litt mat gjer godt! Frisk luft gjer noke med matlysta :)


Gjengen samla for pause :)) Ingen av oss hadde gått akkurat denne stien opp før, så det var litt kjekt. Er en kjekk gjeng som eg veldig gjerne går meir turer ilag med <3
Lillemann syns no at Eamon også burde få litt go skive.... mor mater lillemann med biter, og lillemann mater Eamon med skivebiter med baconost. Var ikkje heilt lett, for baconosten er litt klissete og bitene hang litt fast i fingrane! Men han fekk det til og tålmodige Eamon venta spent på kvar en bit :)

Når skiva var spist opp var det litt kos å få <3


Når lillemann skal kose, så er noke av det kjæreste han har er den lille dyna si. Noen har en liten koseklut, lillemann har ei kosedyne! Heime også.... så hjertlige lillemann går til meisa og henter dyna si, og gir den til Eamon. Da veit lillemann ikkje meir han kan gi hunden, for dette er det kjæreste han har <3Etter kos med Eamon, var det Bamsemumstid!! :)) og gleden over å sitte med posen og forsyne seg med vid utsikt, da er lillemann lykkelig! Go lyder og sukk høres fra en fornøgd liten....

Andre turgåere kom også opp, og vi var velkomstkomitee med Bamsemums posen og ønska dei velkommen opp! Slitne turgåere hadde ikkje venta seg sjokolade på toppen og vart gledelig overraska :))2 rømte Bamsemums i et tre:
Hysj, har dei gått??
Nei, dei held på å pakker sammen enda.
Trur du dei har glemt oss?
Veit du, eg tviler, mor er en sånn sjokoman så eg er sikker på ho kan lukte oss!
Hysj, vær stille no! Ikkje rør deg, kankje vi kan få bli att her oppe. Eg orker ikkje fleire hompetitten turer inni den meisa der. Kor mange turer skal vi ligge i den posen før vi får fred???
Lykkelige Eamon og Carol på vei ned :)


Eg og lillemann hoppa fra tue til tue ned att, 1-2-3 og hopp!! Strålende fornøgd liten teller med og vil hoppe masse! Og synge, og svinge seg i trær! Mor hadde ikkje energien til det opp, men tok att masse på vei ned ;)

Ut på tur, aldri sur!! :))
Og veldig viktig, ta på trær også må han gjere! Helst mange! Her ei stoooor eine med spennende bark.


Et gammelt tre låg nede med mange kjuker. Naturen er fin sånn, at av det døde treet blir det noke nytt, nemmelig kjuker! En sopp bryter ned veden i det døde treet og lager et fruktlegme, altså en kjuke. Gjerne på stammer og greiner. Syns dei er fasinerendes eg. Plukka ned en slik kjuke en gang og tok den med heim, kun for å dele den i to for å sjå koreis den såg ut inni....
Ganske harde desse der.


Her ser kjukene ut som føttene på ei larve! :))
Da er vi netsen nede igjen. Nærmer seg leggetid for lillemann. Han sitter fornøgd oppi meisa og prater og peiker. Lite veit han at senga er neste stopp. Bekymringlaus han og berre henger med mor på tur. Veit at om ikkje så mange dagane så er det nok ut på tur igjen! :))

Tusen takk for turen folkens! Det har vært en fornøyelse å gå tur ilag med dokke, nok en gang :))4 kommentarer:

 1. Herlig tur da, med utsikt til mange flotte fjell! Og goe lillemann som deler både mat og dyna si med Eamon da :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lillemann e så gla i den hunden! Blir happy kvar gong Carol tar den med på tur :)) og da gi fra seg d kjæreste ham har, da er han virkelig glad i den <3 vi satt alle med hjertesukk og kikka på dei.

   Slett
 2. Dere er jammen flinke til å kome dere på tur - her er det litt rolegare på turfronten; regn og sludd, kaldt og surt - ikkje heilt ideelle forhold, nei! Men vi stikk no ut inni mellom da - må prøve å få ut nokre fleire innlegg snart ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Været er slik her også :( prøver å snike oss ut mellom oppholda eller berre kler på oss og går når det er snøfall for å ikkje bli så våte. Skal bli godt med skikkelig vår!! Håper dokke får bedre vær dokke også så dokke kjem ut litt :))

   Slett