lørdag 13. april 2013

Frokost turLørdags morgen, mor og lillemann ligg i senga og ser på musikk på youtube. Frokost? Tomt for brød. Tur på butikken samme minuttet den åpna, og tenåringen i huset søv enda (bombe). Spise ute i hagen var planen,men så ombestemte vi oss. Henta den nye bæremeisa, må no teste den :) Ringte mormor ifra bilen:Bli med på frokost på Hovdeåsen i sola? Selvfølgelig ville ho være med! Henter deg om 10min, vi er på vei! :))

Vår i lufta og sola varmer så vidt. Lillemann er plassert oppi ny meis og sukker fornøgd over å endelig være på tur igjen etter å vært litt uggen noen dager.Og som vanlig så vil lillemann ta borti alt vi går forbi. Litt einetrær er ikkje å forakte på vår vei,.


Morgonlyset er berre nydelig, løfte om en flott dag og frisk luft fyller lungene. Nesten glede meg til frokosten! Kjenne det tomme mathullet i magen begynne å murre.


En trestubbe, hmmm undersøke

Sola har ikkje komt til overalt enda, fremdeles nattefrost i bakken og rim på lyng og busker.Mmmmmm skive med baconost er godt! Og så mykje bedre skiva smaker ute, enn på et kjedelig fat heime ;)

Ikkje verst utsikt å ha når man spiser frukost? ;)Etter litt mat er det å undersøke litt omgivelsane. Gras er spennende når man er liten og husker mest snø
Er en nydelig morgen og ser Tuvatnet er isbelagt enda, forma som et hjerte.


Hytta og informasjonstavla, midt i fjellandskapet og fjorder. Litt godt å sjå snøen forsvinne også, få vår. Tenker på dei som bor langt nord med 1,5m snø enda. Nei takke meg til våren! :))
Gikk oss en tur rundt på toppen, sang sanger og dansa, hoppa i snøen og kosa oss :) lillemann hoppa og dansa på skuldrane mine og prøvde å synge med.

Tilbake til hytta og litt meir mat. Luske litt i sekken til mormor, kanskje ho har noke spennende oppi der? Noke anna enn berre kaffi?Men no var det litt frokost-dessert: yoghurt og druer! Måtte gjemme det vekk så han spiste opp skiva først ;)
En gledesdans har vi tid til! Mor synger Within Temptation- Stand my ground og lillemann danser. Bra vi er aleine her oppe idag, folk hadde lurt på om det var ku-lokking på gang! Har ikkje noke vakker stemme, men duger for lillemann...Vår nye bæremeis: Deuter Kid Comfort III Den andre er kjempe grei, er strålende fornøgd med den på alle måter, bortsett fra at den passer min korte rygg dårlig. Eg får ikkje vekta på hoftene, og 18kg på skuldrane begynner å bli tungt. Denne virker lovende og lillemann ser ut til å trivest oppi den.
Blogg seinere :)
Da er vi nesten nede att. En frokost ute er ikkje å forakte. Men en froskost oppe på en topp med utsikt, ilag med mormor, er enda bedre! Sola varma og bakken har tint, slepp ifra seg herlig skogsduft. Fuglane synger og små grønne spirer stikker så vidt fram. Aaaaaah... livet er herlig! :))


14 kommentarer:

 1. Herlig med måltid ute i det fri :)

  SvarSlett
 2. Det så herlig ut!
  Så heldige dere er som har vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vårfølelsen er innom på besøk her ja! Håper det varer berre, eg er klar for vår og rusleturer i fjellsko no ;)

   Slett
 3. Så deilig med vår ute! Her har vi fortsatt maaaasse snø :) Spent på hvordan meisene fungerer nå når de veier såpass (i allefall eldste).

  SvarSlett
  Svar
  1. Maaaasse snø høres litt trist ut når det er april...snøen har så vidt begynt å tine vekk i små flekker her, såg ei snøklokke hos min mor, så våren er jo i anmars!
   Eg er også spent på meis og små barn som blir større og tyngre. Mi gamle måtte eg berre gi opp pga all vekt på skuldrane. Har no ønske om å bære lillemann litt til :) prøve denne meisa og håper den passer meg bedre.

   Slett
 4. masse vår - litt vinter! deilig - deilig ! dette ga faktisk nesten sommer-vibber ! Nydelig :-)

  SvarSlett
 5. Det er deilig å være ute og kjenne skogslukta! Og sjå at snøen kun er i flekker på enkelte plasser. Sola varma så godt i hytteveggen at det berre var å kle av seg ;)

  SvarSlett
 6. Utenom flott tur så var den bæremeisen utrolig kjekk. Må få jentene til å se nærmere på den:))

  Ha ei herlige turuke:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Meisa virke lovende, men mindre lagringsplass enn eg har i den gamle :( noen pluss og noen minus. Men bedre bæresystem for min rygg :))

   Slett
 7. Gratulerer med ny bæremeis, bra den virker til å passe deg bedre :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ryggen var meir happy da, så gjenstår en lengre testtur og om resten også stemme :))

   Slett
 8. Ser herlig ut, super start på lørdagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Beste starten på dagen som finnes :))

   Slett