lørdag 20. april 2013

Grilltur med guttaboys
Ikkje akkurat vært i form lillemann siste 10 dagane. Magetrøbbel og no nasen :( Ikkje berre å ta en stakkars ut da.... men han ser no ut vinduet og står ved døra og vil ut. Så vi har hatt berre korte turer rundt omkring. Men solglimt, så øyna vi et håp om å være ute litt meir og hørte med mormor. Joda, ho ville. Var farmor no, og hadde sine to gutter, men dei ville gjerne være med på en liten tur og grille :))
Målet er ei vik mot Rundesteinvika på Aursneset.


Skal vi bort her farmora? Ja, svarer farmora/mormor. Fint, svarer han og spretter muntert avsted :)


Det såg ut som en sti her, så vi  hoppa av veien og såg kor vi endte. Vi skulle berre finne ei vik vi.Ikkje heilt i form lillemann, men han sukker fornøyd og koser seg over å være ute ilag med søskenbarna sine :)Er så deilig å være ute! Hører på dompappen synger, plukker mose, ta på trær og slapper av....Og leite etter troll på mosekledde trær! Mormor er veldig flink med det :)
Guttaboys fann mange huler inni mellom steinene. Lurte på kva som kunne gjemme seg der inne....

Hjortebæsj!!! Æsj!!! Masse!! Pass dokke! Gutta går først og advarer om alle plassane hjorten har gjordt ifra seg. Om hjorten ikkje berre kunne bæsja en plass og ikkje overalt??
Kan ikkje anna enn å smile av dei heller, alt dei tenke på!

Vart plutselig oppstandelse oppi meisa! Lillemann ser ferga utpå fjorden! Spennande! Får ei heil avhandlig servert. Ikkje at eg skjønner noke utav det, men skjønner at dette var viktig å forklare mor om ;)

Og siden vi var  ikkje langt unna fergeleiet, så vart det ofte oppstandelse, ferga går kvart 20 minutt her :))
Mens mormor laga til engangsgrillen på berga, så for vi andre på oppdagelsetur bortover berga. Hopper over sprekker og kikker i dammer. Fann ei hytte som noken har bygt seg. Sikkert hatt en super koseplass her, men taket har vinden tatt med seg og alt er ødelagt. Sikkert vært nydelig å sitte her en solnedgang med utsikt mot der sola går ned.
Vi fann dammer med masse fjør oppi, veldig masse fjør! Vi leita rundt og vart bekymra for at denne fugelen ikkje levde lengre, og fantaserte om kva slags fugler som hadde slosst her. Ørn? Reven som hadde tatt den?
Karen her stusser litt over alle sprekkene i fjellet, kvifor berga er slik. Skulle hatt en geolog her eller ei bok, å være tante innebær lite utdannelse til å kunne svare skikkelig på sånt, anna enn at stein er forskjellig. Noken er sprø og smuldrer opp, noen harde og noen er mjuke og får glatte berg med runde groper.
Vi vart enige om at dette berget ligna en pannekakestabel! :-)


Dette berget måtte vi stryke på for å skjønne, var klumpete og lurte på kvifor. Forklaringa på at dei røde flekkane var av hardere stein enn sjølve berget, og stod att lengre vart godtatt. Her skjønner eg at eg må skaffe mej ei geologbok til neste tur!!


Vi surra oss ned i fjøresteinane og snudde på stein, jakt etter krabber! Mest fasineredes var alle dei små dyra som kravla kjempe fort der! Tanglopper.... fann 4 bittesmå krabber som kilte for masse i handa til at dei klarte å holde dei så særlig lenge :)

Måtte no finne en fin dam til krabbene og forklarte at dammen måtte være nært sjøen så krabbene fekk nytt vatn når floa kom. Ivrig leita dei og fann den perfekte dammen! Mellomste utbrøt forfæra til farmora: Farmora, skummelt! Krabba ser mej rett i øynene!!


Mens vi utforska berg og krabbe, var mormor i full gang med å grille pølser. Og når ho ropte: Mat!! Da var det om å være førstemann tilbake!
Den som venter på noke godt, venter ikkje forgjeves :))

Eldstemann og tøffen fornøgd henslengt på berget med pølse med sprøløk, og viktig ketschup først før pølsa, for da rota man ikkje med ketschupen!Etter noen pølser var det litt opp i skogen for å utforske. Bekker, trær og andre merklige ting. Og plaske litt, under tantes strenge ord om at "Kjære dej, no må du ikkje gå djupere da blir d dam i støvlane dine!" Svar: "Gjer ingenting for da kan krabbene bade oppi!"
Eg gir opp....


Lillemann misunner dei større gutane som får plaske oppi bekken. Følger med alt dei to større gjer. Er så kjekt å være med søskenbarna sine på tur! :))
Så meir pølse og marsmellows!!
Litt mormor kos er absolutt ikkje å forakte :)


Måtte no få plaske litt i bekken lillemann også... Glede!!! :))

Mormor rydda opp ho til vi 4 kom tilbake fra nok en tur på berga. Og da var det sjokoladetid!


Eldste fann noken veldig store fiskeskjell som han plukka med seg for å vise på skulen. Måtte legge dei i handa mi for å faktisk få sjå dei fine fargane i kanten av skjellet :)Så var det å traske seg heimatt.... og studere alle hulene mellom steinane på vei oppover!Fann kvitveis!! :-D da er det berre å vente på kvitkledde skogbotn i kvitveis og vår!
Mose, vart enige om at mose var en merkelig plante. Vokste i tjukke hauger uten å være nedi jorda. Mjuke og veldig lange!


Tilbake i bilen, 3 stk meget fornøgde guttaboys! Visst vi skulle på grilltur igjen, så var det berre å ringe! Dei var klar :))
Så herved vart løftet avgitt: Meir tur!
Mormor og tante er klare vi....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar