tirsdag 16. april 2013

Kveldsmat

Kveld, og bror trakker rastlaust inne, mor også. Lillemann klager og det er snart kveldsmat. Ute blåser det og litt regndråper. Å ha en tenåring som knuffer og kjeder seg, nei da gidder vi ikkje være inne. Fram med meis og stapper inni kveldsmaten, stoppe på butikken og kjøpe noke å mumse på.Lillemann sukker fornøgd og null sutring :) er jo på tur jo! Vind får være vind. Masse meir spennende å sjå på bror som er med oss på tur enn å bekymre seg for vind og kveldstrøtthet.

Er så spennande å sjå på alt vatnet i grøfta som renner forbi og lager så artig lyd! Snøsmeltinga har starta for fullt og det er vatn over alt!Litt is i veien her og der enda, men ingen problem. Sjokkerende nok så begynner vi å skimte litt sol! :))
Sola skinner på Stavekollen, og der har vi vært før snøen forsvant!! :))
Framme ved Sessvatna og det pissregner! Vi fekk en intens skur på 10 min i solstråler, bror truer med å snu. Men når lillebror vil sjå på vatn, da må berre bror vente litt.


Må no sjå på elva og snakke om den! Rennende vatn er så utrulig fasinerendes!Skopphornet. Man ser kor masse snø som har smelta dei siste 2 dagane! Det fjellet var kvitt jo. Oi oi oi! Våren er virkelig i anmarsj :)


Kveldsmat! Og i godt selskap med bror som passer på, er kveldsmat i det fri ikkje å forakte.


Må no få spasere litt sjøl også, så vi gikk for å sjå på elva. Kva er da bedre enn en bror som passer på at han ikkje snubler og slår seg? Bror var veldig bekymra for dei store steinane, og hadde godt tak i hetta til lillemann.


Hit men ikkje lengre! Bror tar tak i lillemann som aller helst vil plumpe rett uti den lille elva og plaske! Bror er veldig kjekk å ha å prate med når man vil fortelle kor spennende det er med alt ditta vatnet. Alle skulle hatt en storebror....


Og så var skiva fortært på rusleturen, og vi turte å hente fram gifflane som bror hadde så lyst på! Kan no ikkje spise kjekke giffler mens lillemann skal spise skiva si, så vi måtte vente til skiva var trygt nedi magen før vi turte å trekke fram posen ifra meisa.

Gifflar er snader for en liten kar! :))


Og så vart slenga oppdaga... krise! Lillemann i full gass, hoppande og småhylende i fryd, for å disse det ville han virkelig!
1-2 og 3! og lillemann kviner i fryd i det vi suser avsted!
Å ligge tilbakelent og disse, kikke oppi treet er ganske så behagelig synst lillemann...  lener meg tilbake for at tauet ikkje skal trykke på den lille kroppen forran meg. Han berre nyter det å sveve og kikke.


Etter å ha vært på slynga ganske lenge, så hadde mor merker i hendene etter tauet. Lillemann var slettes ikkje enig i det å gi seg no! Krokodilletårer kom haglende og ligge-ned-aksjon vart igangsatt med det samme.
Da var......Kindersjokolade en stooor trøst!Og før lillemann visste ordet av det, så var han oppi meisa igjen. Sjokoladebiten fortært og vi hadde sneket oss forbi slynga ;) Lurte deg lille venn!! :-D
Vinden blåser friskt på vei ned att mens mor og bror diskutere dei store spørsmål her i livet. Lillemann kikker etter fuglene som synger i trærna, homper oppi meisa og småsynger og speider etter lyden av flyet oppi himmelen.
Kjekt å være liten på tur :))

4 kommentarer:

 1. Hehe, du har gjort lillemann avhengig av å være på tur ;-) Om det er frokost, middag eller kvelds man tar ute i det fri så smaker jo maten utrolig godt uansett... Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kremt kremt tja, han har nok blitt vant med å være ute. Er han kun inne en heil dag så er han litt på tuppa dagen etter. Men så har vi det kjekt på tur også og koser oss så eg skjønner han godt ;)

   Slett
 2. Så fint bilde av de to, hånd i hånd.. :)

  SvarSlett
 3. Dei var veldig gode der dei gikk og småprata :) det var veldig godt å ha en storebror skjønte eg...

  SvarSlett