lørdag 27. april 2013

Skagen- Fjøre til fjells

Idag er det planlagt storutrykk av familien på fellestur! :-D Samle alle søskenbarna med voksne, pluss snike med oss en turvenn til. Målet er Skagen, en familietur i Fjøre til fjells arrangementet her i Sykkylven. Du kjøre opp på Aursneset, heilt øverst til venstre. Parkere langs veien før du går opp til det kvite huset som ligg fint plassert oppå kanten med full fjordutsikt! Bakover der går en fin traktorvei som passer for alle barn å rusle på. Vi er 5 voksne, 6 barn og en hund som trasker avgårde med målet Skagen og koden. Skagen ligg rett forbi Rundesteinvika. Bonusen på turen er å grille!! Og godteri selvfølgelig ;)
ps det kvite fjellet i bakgrunnen er Skopphornet.


Lillemann har sovetid no, men med så masse folk og hunden Eamon å gløse på, så held han seg dessverre våken heile veien :(Veien er kjempe fin å gå. Litt småbløtt her og der, men ikkje verre enn at joggesko går greitt. Vi er reine folkevandringa vi :))
Trur noen har hatt litt skytetrening uti skogen her. Har no truffet i det minste ;)

Midt i svingen her tar man av til venstre ned en sti.

Dårlig bilde, men midt i bildet ser man et rødt og kvitt langt plastband som markerer stien man skal gå. Fint merka heile veien ned!Ned en stor haug, så kjem man til denne flotte utsikta!
Men vi ville heller være i fjøra enn å sitte på berget for ungene ville gjerne leike seg i vannkanten. Så vi rusla oss hit vi, rett ved berget. Veldig fin og lun vik!
Eamon vart lokka til å prøve seg på et bad, men ville ikkje så langt ut. Ingen badenymfe kanskje??


Silje hadde med seg smartekjeks og kjeks med sjokoladebiter som ho delte ut som appertif.... Takk mamma, denne her tar eg.... eg rakk så vidt å ta et bilde av den før lillemann snappa den til seg og gumla fornøgd ;)


I ei bergsprekke ligg det ei badenymfe og drømmer om å bade... funnet seg en behagelig og fredelig plass for seg sjøl.


Medbragt ved i disse våte tider... pølser og pinnebrød i skjønn steikeharmoni over glørne, lifflig lukt av bål, sjø, pølser og kanel :))


En virkelig god gjeng dette her på tur!

Når pølsa begynner å få så vidt svarte bobler, da er den på sitt beste!! Nam!!


Var masse rot og rekved her, masse boss har funnet veien hit. Vi brann litt, men det var så vasstrukkent alt sammen. Så håper noen andre som kjem hit en  tørr dag tar å brenner masse av det som ligg her, for det er en veldig fin plass dette :)Vika er veldig lun og vi var så heldige at vi fekk sol mot slutten! Sooool! Er virkelig klar for varmere vær...
Mormor kom drassende på en svææær hjortemør! Mormor, eg trur du har et kongemåltid i den pølsa der :))Turkompisen Eamon <3 fekk no pølse han også skal du vite, skulle no berre mangle!
Jentene leika bak berget og gutta bestemte seg for å lage båter av rusket dei fann. Lillemann ville også gjere som søskenbarnet sitt: tegne med en brent pinne! Tegna på vindu på båtkassa si med sot ifra den brente pinnen, med veldig bra resultat også ;)Kaste Plopp! er fast innslag i vannkanten, og lillemann blir aldri lei av det heller... her var ikkje tang og steinstrand som er egna for krabber, så krabbeleiting vart det dessverre ikkje. Så fekk holde med Plopp! idag.Kjekt å ha ei syste med høge gummistøvler så får lov til å gå uti vatnet! Lillemann vil også plaske....


....så da var det berre å finne en litt meir grunn plass så han også fekk plaske litt. Var sint et par gonger, for han ville uti sjøen han må du vite. Vatn er jo så gøy!
Syste fann seg et prosjekt; lage ei smal bru! Vi andre satt og berre venta, for dette kom aldri til å gå bra!
Og resultatet vart dette:
Treng bildet forklaring???Trur det taler for seg....
Da kjekt med en bror som hadde tatt med ekstrasokker berre i sånn tilfelle. Dei vart brukt....Litt meir pølse i reste glør, noen baconkjøttboller og meir pinnebrød. Her vart det grilla til bålet omtrent slokna av seg sjøl!
Kjekt å ha hjelpsomme søskenbarn med på tur :)) lillemann syns det er heilt prima!
Badenymfa fekk nei på å bade, men vasse det gjor ho til gangs også! Fraus berre eg såg på ho der ho vassa midt til låret i kaldt aprilsvatn....


Eamon ville så gjerne leike med lillemann, men dei nådde ikkje bort til kvarandre... så det var berre å løfte opp lillemann så han fekk kose i den lange og varme pelsen. Eamon holdt på å legge seg på oss i rein koseglede <3

Mmmmmmmmm NAM! Bamsemums er ikkje å forakte på fjøretur!
Lillemann satt berre og laga koselyder og små lykkelige utbrudd der han satt med handa laaangt nedi posen. Berre en, så forsvant posen. Så suge av sjokoladen og så jakte på posen igjen....ny bamsemums og sitte lykkelig med handa nedi posen. Viktig dette med å få ta sjøl ;)

Båtane til gutta boys før sjøsetting! Ser at dei har funnet diverse i fjøra....

Var visst ikkje berre berre å få båtane til å seile utover. Trengte litt starthjelp!


Lillemann har no blitt trøtt og sliten og trengte litt mamma og dynekos.... klar for heimreise han.Så var det å pakke sammen, sjå over at alt rusk ifra oss er med, og at alle ungene er med tilbake. Syste med sin våte støvel fekk seg en pose å ha nedi. Ser den kvite plasten stikk opp av støvlekanten. Men at ho lærer til neste fjøretur?? Nope....

Før eg rakk å stige ifra fjøresteinane og over til graset, så hadde lyset slokna hos lillemann.... småtett nase og snorka seg opp bakken tilbake til veien. Fint ferdig som popsanger han der...Syste var litt tørst og fann ut at gikk ho ved siden av mor, så kunne ho gå og drikke samtidig! Smart!

Vi gikk en tur på stien
og søkte skogens ro
så hørte vi ifra lien en gjøk... nei ingen gjøk, men to jenter med musikk som gikk og sang og kosa seg! Ikkje mykje skogens ro på denne gjengen :))Bøtte bakpå, bøtte med steinene til syste i handa. Full sekk med mat enda, så her blir det baconboller og pølser til restemiddag i morgo!

Framme ved bilen og sett lillemann ifra meg. Ingen planer om å våkne.... bærast inn i bilen og få sove litt til. Han har virkelig tatt seg ut idag! Sein lur og masse frisk luft ilag med masse kjekke folk.
Nok en kjekk dag ute :))

2 kommentarer:

  1. Kosedag i fjøra med bål, grilling og masse kos :) Ikke rart lillemann ikke hadde tid til å sove....ville vere med på moroa han med,kan skjønne ;)Tenk kor kjekt det blir til sommeren,for da kan vi bade i sjøen,det vil familiens badenynfer nemlig...;)Takker til dokke alle for en mega koselig dag! <3 :)

    SvarSlett
  2. Dokke badenymfene får bade ifred i dette kalde vatnet, vi andre får sitte på land og passe maten ;) rekne med mine to minste og du kjem til å bade til sviskehuda tar over ;))
    Tusen takk for turen til deg og <3

    SvarSlett