onsdag 24. april 2013

Vassætra i snøkav

Onsdag og fridag/turdag...... og det er egentlig drittvær ute. Det regner og ser oppi fjellet at det snør/sludder. Men mor hadde bestemt seg for at ut skulle vi uansett vær, det var no berre å ta på regntrekket på meisa og teste det. Mormor, være med?? Selvfølgelig ville ho det! Men så er det å finne et mål uten masse dårlig snø, og litt lei turane i nærområdet... Vassætra! 462 moh. Bratt oppover, men det er no berre god trim ;) og så er sætra fin også.
Henta inn bæremeisa og lillemann starta gledesdansen sin! Plukka ut ting, stappa inn andre ting, fullt klar over når mor gikk og leita fram Labandrakta si, at no er det tur! :)) Labandrakta er ullstilongsen og ulltrøya.... ser ut som en laban når ej e kledd i ulla, mangle berre sukkerstrø! :-D
Softshellbuksa og teste ut den nye Bergansjakka om den holder det den lover.


Mor og mormor er veldig klare for tur, dårlig vær ingen hindring :))Og bæremeis =søvn......Zzzzzz....
Et lite opphold i sludd og haggel og konsentrerte oss om oppover.....
Juhuuuu! Litt sol kom også! :)) da har vi fått nesten all slags vær berre på noen  høgdemeter.
Pauseplassen og prøver å sjå utover bygda :)
men lavt skydekke dekker omtrent alt.
Men når vi ser mot Storevarden 645moh, så ser vi at noen lekre snøskyer omfavner fjellet og kjem mot oss og vil klemme oss også.... så på med hetta igjen!
2 stk IKKJE godværs turgåere :))
Men vi er like blide vi og koser oss!Det snør, det snør,
tiddeli bom.
De er det det gjør,
tiddeli bom.
Nå snør det mye mer enn før
tiddeli bom og huttemeg tu.
Jøss! Gjennom snøkavet ser vi anntydning av Vassætra. Framme allerede..... sukk... det gikk litt for fort opp idag. Eg er kjempe klar for å gå masse lengre! Storevarden hadde vært kjekt å gått no, men vær og lillemann bestemmer idag. En anna dag...Det var ikkje mulig å finne en plass i litt le for å få i seg skiva si uten å snøve nede, så vi såg ei hytte med en liten gapahuk som vi tjuvlånte litt. (Unskyld eiere, men vi rørte ingenting) Eg var så tom i magen at den sang, så skiva med servelat var som å spise en 3 retters middag og stod å gynga på lillemann så han ikkje våkna oppi der.Mormor deler gjerne kaffien sin med trollet som også stod under gapahuken og søkte ly for snøkavet ;)


Vart en rask matpause dette og lillemann begynte å lage lyder. Så når vi kom litt ifra sætra så hørte mor en Uff... oppi meisa. Da var lillemann våken og kikker seg rundt og lurer på kor han er!
Morn morn lillemann!


Som ved et knips så slutta snøkavet og sola stakk fram! Hallo sol!!! Savna deg litt her :))
En anelse blå himmel og skyene lar oss så vidt skimte Sandvikhornet 876moh der bak. Sola varma virkelig godt! Tralla la la livet er godt!Så er det lillemann sin tur til å ha matpause. Og klar er han!


Prøvde fortvila med ei skive med Philadelfia med freia, men nei... lite matlyst på en gut med tett nase. Så da prøver eg med pizzasnurren fra syste som dei baka på skulen igår. Det gikk mykje bedre!

Skydekket letta såpass den pausestunden, at vi fekk sjå litt meir av utsikta herifra, enn så lenge...Mor må holde tak i lillemann der han går rundt og rundt og rundt både benken, steiner, lyng og ikkje vil stoppe opp. Med lillemann i eine handa og mat i andre handa, og putter inn småbiter inni mellom i et håp om å få inn noe som helst i lillemann....

Ut på tur er GØY!!!! Noen som tviler?
Ikkje vi! :-D vi visste det kom til å være dårlig vær, men det gjor ingenting på noen måte. Vi berre kledde oss deretter og kosa oss ute. Hørte på dei fuglane som var så våryre at dei ikkje ensa at vinteren fremdeles var over dei. Lillemann kikka langt etter alle elver og bekker og fortalte ivrig om fenomenet rennende vatn. Var spennende for liten å sjå på alle snøfnugga også, så han klagde heller ikkje :)
Nok en god turdag for oss :-D

God tur alle sammen, om det er vår eller vinter der du er...
4 kommentarer:

 1. Hehe....siste krampa av vinter'n....ingen hindring for oss det;)Veien opp til Vassætra er bratt,får opp-over-pust der:)Fekk jo testa regntrekket,lillemann sovna som vanlig tjapt....når han blinker saaakte,er det berre å dandere til koseputa,og borte vekk er han ;)Blir jynga i søvn,lunt og godt,kan en bedre få det??Vi fann det ut,atter en gang, at veret er ingen hindring,berre en kler seg rett!Korfor mure seg inne,når en kan more seg ute?!Klem fa mamma/mormor <3 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Siste krampa og vi lot ikkje snøfall affisere oss overhode! Var heller forberedt på nedfall av noke blautt fra himmelen , og snø er bedre enn regn :)) syns det rett og slett var noselig der vi gikk eg ;)

   Slett
 2. Deilig, deilig, med masse pågangsmot og godt humør !
  Og når været er dårlig, blir man jo så glad for hvert eneste opplett og tilogmed sol :-)
  Dokker e herlige <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi tar det vi får vi, er ikkje kravstore ;) og sånne turer som dette fell inn i kategorien som koseturer :))

   Slett