fredag 17. mai 2013

17 mai på Hovdeåsen

Der er 17 mai og et fantastisk vær! 24 grader i skyggen og feiringa på skulen er ferdig. Etter avtale med mormor og Heidi, så skulle vi møtes for å ha ei familiefeiring oppå Hovdeåsen med god mat og drikke.

En kjekke gjeng, klar for tur! Og en bror som ikkje ville være med på bildet, endte som fotograf ;)


Herlig med 17 mai når man har sånn varm og solfylt dag. Kan ikkje huske sist vi hadde en sånn flott dag på sjølvaste 17 mai! :))Kvar vår har eg som tradisjon å gå opp Hovdeåsen når Kusymra blomstrer. Det er massevis av den i starten av stien, og den lyser gult overalt! Og no slo eg sammen Kusymreturen med 17mai, en super kombinasjon :)

Jentene er klare for feiring! Flagget er på plass og motet er også på plass :)


 

Mor og jentene sliter litt i den uvante varmen. Hallo! Når sist hadde vi ca 26 grader i solsida på Hovdeåsen i mai?? Vi har ikkje akkurat vært bortskjemt med varme i det siste, vi nyter det, men kroppen vår er litt i sjokk!
Vi sleit litt med å holde følge med bror som raste opp fjellsia!
Vår...... den nydligste tia på året, ser det grønnest, blomster som kjem poppendes opp og vi begynner å boble innvendig med tanke på sommer og sol <3

Klatremusene fann fleire trær som hadde blåst over ende, supre å klatre i!


Mormor  under favoritt treet mitt her
Gla i deg <3


Eineste som mangler på dette toget er korpset! :))
Vi kunne sikkert ha sunget Ja vi elsker, men var så kokte i varmen at vi orka ikkje....Lillemann satt oppi meisa og berre sa Au au au au.... peika og peika. Langs stien er der en god del einekratt, og lillemann har no dei siste turane ikkje hatt votter på seg og lært at nåletrær stikker. Så når han ser "stikketrær" så sier han Au! Og med den mengda her er, så vart det en del Au au au prat på han.Hipp hipp hurra!!!!!! Oppe, med flagget til topps og har Skopphornet bak oss.


Mormor med sitt norgesflagg tskjorte, med hurtigruta på fjorden og utsikt mot Ålesund og den norske vakre kyst: sånn liker eg å feire 17 mai!
Feire det heile med et splitt hopp!! :))
Og så var det den kulinariske feiringa: Mozell i vinglass! Må no ha litt bobler på 17 mai jo! I meisa hadde eg 6 vinglass, 1,5l Mozellflaske, lita kransekake, kjekspakke og vannflasker. Mormor hadde med pølse på termos og pølsebrød, ketschup, melkesjokolade og så må ho ha den derre kaffien sin ( ugh...)


Hadde det ganske så godt vi der i solveggen med en frisk bris og heile toppen heeeilt for oss sjøl.
Det er så godt å være liten når man har en sånn go storebror <3Lillemann var ikkje lite stolt da han også fekk sånt flott glass med bobler oppi som dei andre! Han gikk lykkelig rundt med glasset og følte seg sååååå stor! ;)


Litt Sjokojungelkjeks gjer no ikkje humøret mindre! Brøøøøøl!! Grrrrrr!!


Ingen la merke til siste ringane av kransekaka som forsvant så stille.... Synderen: Bamsemumsen! Det ingen som merka en bamsemums som kosa seg i fred og ro med kransekaka oppå taket.
Til alle frie Bamsemumser i dette land: Gratulere så masse med dagen!!
Og lillemann med munnen full i jungelsjokoladekjeks og kos, har det heilt toppers! Og mor synst det er kjekt med mange store unger på tur som
Mormor slapper av i solveggen etter å ha vært med å arrangert 17 mai frokost for bygda. Syste slapper av på en stein og nyter utsikta etter å ha vært fremste flaggbærer i 17 mai toget."Da sette eg flagget her og ærklerer eg dette landet for lillemannland!!"

No som alle andre er ferdige med sine middager og selskapligheter, så kjem det rennendes opp folk. Så vi pakker sammen, fornøgde med vår feiring og tar en trall eller to og går i tog ned att med flagget til topps!
Heile gjengen samla, ganske enige om at slik feiring ikkje var det verste :))
Hipp hipp hurra! Og gratulere med dagen!! :))


Med kveldssol og mindre varme så vart det en 17 mai sang allikavel på mor og syste:
17. mai
er jeg så gla’ i,
moro jeg har fra morgen til kveld!
Da er det så du,
om vi er små du,
er vi med likevel.
  


Med kveldssola kom kveldsroa nedi skogen, svalt og behagelig med lun sol og god stemning :)

Kom over fleire av desse billene på vår vei, store og svarte. Mormor kalte dei for stinkbiller. Hmmm... trur eg skal holde litt avstand til dei, berre sånn for sikkerhets skuld...En siste stopp ved Kusymra før vi var heilt nede. nyte denne nydelige vårblomsten før den visner. 1 år til neste gong.


Kusymre: En Primula art. 10-25cm høg. Fleirårig og vokser i tuer. Vokser i Mellom- og Vest-Europa. Her i Norge er den forbundet med kyststrøka, helst Vestlandet, men finn den heilt til Kristiansand og Sør Trøndelag.


Til alle der ute, Gratulere så masse med dagen, og håper dokke har hatt ei fin 17 mai feiring, kost dokke max og har hatt strålende vær med masse is-spising! Vi har hatt både i pose og sekk: gått tog, sosiale feiringa og no den familiere med ro og fred i herlige omgivelser <3


6 kommentarer:

 1. Å så heldige dere var som fikk gå på fjelltur:) Ser ut som dere virkelig har kost dere. Men i det været som ble måtte det bli en vakker dag overalt:)
  Det var bare helt nydelig i går og resten av helgen ser også bra ut:) Jippi:)))

  Ha ei herlige helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal love vi kosa oss på tur! :) Og med resten av helga med like strålende værmelding, så er det berre å nyte det max :))

   Måtte du få ei solfyllt helg!

   Slett
 2. Gissar att det är en sådan här av något slag ni hittade.
  http://no.wikipedia.org/wiki/Tordivler

  SvarSlett
  Svar
  1. Den der såg vedlig lik ut! Takk Bjørn :)) alltid kjekt å finne ut kva det er man har sett ;) burde nok ha kjøpt meg en insektsbok også.... ofte dei små ting som kan være dei mest interessante!
   God helg til deg, og takk for linken :))

   Slett
 3. For en fin pyntet gjeng på tur og så herlig måte å avslutte 17 mai på, skjønner godt dere koste dere! Og søteste lillemann så stolt når holder stettglasset med bobler ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Ungene var enig om at slik skulle vi avslutte neste år også, så det er berre å bestille pent vær! Og lillemann, han følte seg så stor når han også fekk et sånt spesielt glass! Glad at det var et plastglass ;))

   Slett