tirsdag 21. mai 2013

Etter sol kjem.....tåke. Fjøre til fjells tur.

Etter å hatt noen fantastiske varme soldager med 30 grader i solveggen, kom det som vanligvis kjem inni vestlandske fjorder etter sånn varme: tåke! Den kom veltande inn fjorden og dekte omtent alt av fjell og utsikt. 2/3 av fjella var dekte og plutselig var vi nede i 10 grader igjen om morgonen.
Men vær ingen hindring, vi var fleire som ville på tur, så vi troppa sammen, stua oss inn i bilen og dro avgårde for en kjapp kveldstur i småyret. Mål, Aurenakken fra Vikedalsia, som dette året har en kode også. Eg og lillemann har allerede hatt 3 turer hit vi, så dette blir 4. gongen på kort tid.
Kjøre heilt øverst til høgre i Vikedalen, der er en stor parkeringsplass og stien er ikkje til å unngå å sjå.

På forhand, beklager litt dårlige bilder, yr og tåke gjorde ikkje sitt for at bildene vart særli bra...


Syste fekk den ære av å leie/bli dratt av Eamon på vei opp :)

Lillemann såååå glad for at Eamon er med på tur igjen! :)) Dæææææær!! peiker han og henger utav meisa for å følge med hunden som fyker rundt alle plasser.Syste tar lett ledelsen av turgjengen når Eamon drar henne opp! Vi 3 andre må klare oss for egen maskin...
Obligatorisk... ta på en del forskjellige trær når han er på tur. Når handa blir strekt ut og han fortell at "hallo mamma, d treet der he ej sett mej ut for å ta på" så er det berre å rygge inntil treet så han får ta på det litt.


Mormor og Carol labber avgårde mens lillemann studerer noken trær og diverse blomster.

Stien opp til Aurenakken er veldig fin og koselig å gå med fin skog. Og no som det våres virkelig er det så kjekt å sjå GRØNT!! :))
Etter så masse sol, varme og glede, så henger kvitveisen lykksalig med hodet og neier pent til regnet som velsigna dei med ørsmå regnkyss.


Lillemann peiker på så masse rart som vi passerer, vanskelig å vite nøyaktig kva han vil ha, så diverse havner oppi der for litt undersøking : kvitveis, kongler, blåbærlyng, kvister med små blad på og barkebiter. Siden han ikkje kan prate skikkelig enda, så håper eg at noke av det han får oppi var noke han peika på.... satser på det ;)I tåkeyret så vises spindelveva så mykje bedre! Den som hadde hatt storkameraet no med macrolinsa..... aaaargh!


Tåke og yr, ingen hindring i å gå tur! Forfriskande syns no ej, og ingen andre klaga heller.
Syns faktisk det er litt magiskt og trollsk over å gå i sånn tåke, alt ser litt annerledes ut og det du ser i tåka blir på en måte framheva istadenfor det forsvinn pga alle trær i bakgrunnen. Bakgrunnen forsvinn og enkelttrær står fram og viser seg fram.
Regndråpene på skjegget på treet ser ut som små glitrende perler, mangle berre sola for å få dei til å skinne.
Carol, den mørke hulder, speider etter.... "Eamon, kom her!!"Her og der oppi skogen finn man en og anna kjempestor furu! Trur eg må gro en del lengre armer for å klare å ta rundt...


Mormor forsvinn opp mens vi står att som noken fjoller og ler over bilda, vedder om, tør du??? Carol, du skylde meg en dessert! En karamell dessert! :-D sorry folkens, en intern en ;)
Har det ikkje meir moro enn man lager sjøl!
Eeeehhh toppen... og ikkje overraskandes NULL utsikt. Men eg kan forsøke å beskrive kva som skjuler seg under tåka: altså en fjord med ei bru som vi betaler bompenger på, så har vi Ekornesfabrikken som spytter ut Stresslesser som ei evighetsmaskin,  bygda Ikornnes som kryper seg oppover fjellsia, og ser deler av diverse hus mellom Aure sentrum og Vik. Sånn ca forklart.

Lykke er å få stikke handa nedi en pose med noke godt og plukke sjøl!


Så er det å rusle litt rundt og undersøke på egenhånd... men følger med om mor kjem og hanker han inn snart, om han må begynne å springe for å rekke det han ville!Når bakken er litt vel kupert for en liten tass, så er det kjekt at Syste kjem og hjelper <3

Måtte test-sitte bålplassen som er laga til oppå her. Men bål er heller tvilsomt no, virkelig gjennomvått både bakken og lufta. En anna dag...

Og litt godt må man ha med på tur! Kjeks med sjokoladebiter i handa når man skal opp i meisa igjen er ikkje å forakte ;)


Syste er ei virkelig tullemus! Lillemann er så glad i Syste som spretter rundt og lager lyder, springer og synger, kan no ikkje anna enn å bli glad jo! :))

Og Tralla la la la!!!! Synger av full hals ilag med Syste!! Og høøøge nesten opera hyl!!! Sorry folkens, dei som var ute i kveld på denne sti for å finne skogens ro, skogens ro har fått ferie idag...
Syste springer rundt og jodler, lillemann hopper oppi meisa og vil være med! Mor sliter inni mellom med balansen, er no ikkje noke tramponline eg har på ryggen, men kan no av og til lure!

Syste og Carol i diskusjon om et eller anna, i allefall fekk skogens ro komme litt fram. Men samtidig, kor kjekt at ungane liker seg på tur og koser seg! Unger som synger er et godt tegn :))

Det var nesten som om sola prøvde å bryte gjennom, men var nok en ønsketenking fra mi side....

Nede i granskogen igjen, og da er vi nesten nede.

Et lite stopp for beiting av surgras, det måtte vi! Surgraset smaker best om våren når dei er heilt "ferske" og lyse på smak. Mormor tok en skikkelig neve og gomla i vei!
Syste berre kikka rart på oss voksne... spiser virkelig voksne også surgras???
Voksne gjer mykje rart dei jenta mi, vi berre gjer det når dere barn ikkje ser det ;))


Litt tåke, litt yr, dråper som en dusj som detter ned fra trea og treffer nakken, barn som synger, trolske trær og digre trær.... ja til mangfoldet på tur, uansett vær! :))6 kommentarer:

 1. Fikk ikke tid å lese tekst, får kose meg med den senere idag. Men det første bildet var helt trolsk:) Mange av dem var det, så ut som du hadde brukt lukkertid:)) Råfine skogbilder:)))

  Vi savner den herlig solen litt:) Men kanskje greit å ikke få for mye sol i starten av "sommeren" greit at huden får venne seg til alt den gode D vitaminen:)))

  Nyt dagen:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Bilda vart litt diffuse pga tåka, noen vart ødelagte. Men tåke i skogen er noke eget, noke trollsk. Syns det var ganske sjarmerendes :)) og ja, greitt med litt opphold i sola, fleste trur eg vart rosa dei 3 dagene vi hadde med strålendes sol! :))

   Slett
 2. Ja,til mangfoldet på tur,uansett ver! :)Turer i regn og tåke har sin sjarme,skogen blir jo trolsk, og det grønne blir jo så intenst grønt.Tyting,sang og latter,gøy var det! :)Takk for turen alle sammen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er herlig med sånne irrgrønne vårturer! Og med regn og tåke vart det ekstra grønt! Og akkurat no så er det innmari kjekt å sjå grønt etter en kvit vinter. Og tyteturer som vi har, ja dei kan vi virkelig ta fleire av! Takk til deg og for turen :))

   Slett
 3. Så herlig å få med ungene på en sånn trolsk tur :)
  Og at vi voksne også kan gjøre tulleting er vel en artig oppdagelse!

  Håper våren og forsommeren byr på mange tulleturer med smil om munn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er like glad kvar gong ungene vil være med ♥ turene blir så hjertelige når dei setter sitt preg på turen og dei spør om ting, lure på ting og ser ting vi ikkje tenke over. Honer vant med at mor gjerne klatrer i trær med ho og andre ting men at mormor også spiste gras, hallo er det mulig! :-O

   Måtte du få en vår med mange spirer i ditt drivhus Marit :))

   Slett