torsdag 16. mai 2013

Godøya-Storehornet

Heilt siden vi var og gikk Godøya rundt ifjor, så har eg hatt lyst til å dra tilbake. det er noke med den øya uti havgapet, det spesielle med å gå opp til Alnesvatnet, videre opp til Storhornet og sjå 2 nivå med vatn. Og ikkje minst alle øyane rundt og Sunnørsalpane innover. Er berre ei heilt nydelig ramme rundt denne øya <3

Vi starta med å parkere bilen nedi havna, gikk mellom butikken og et grått gammelt naust. Kjem opp til et flott lysegult herskapelig hus, og tar til venstre. Etter løa går stien.


Ved det gamle gråe naustet fann vi blomster! Gule løvetann lyste mot oss og tusenfryd. Lillemann måtte no få en blomst og lukte på :) og så meinte han at mor med måtte lukte på den fine løvetanna :))


Stien etter den raude løa. Vår og sol, varme og tur!! Gler meg til å komme opp på Alnesvatnet igjen :)

Ute på marka var der mange fine sauer i mange farger. Lillemann var fasinert av dei, men dei vart fryktelig skumle når dei kom springende etter oss! Da gikk fasinasjonen over og "babu babu" ifra lillemann oopi meisa.
Det eg syns var fasinerendes med denne typen sau, er at den bræker ikkje Bæææ som sauen vanligvis gjer, og ikkje Mæææ som ei geit, men en plass midt i mellom! :-/


I begynnelsen av stien så ser man opp til Johan Skytt, steinen  som stikk ut oppe ved kanten. Den er det første målet for turen: utpå den steinen! ;))


Ved første utkikksplass på vei opp, ser utover Alnes med Nord øyane til høgre. (Hei Jill!! :-D )

Oppe ved Alnesvatnet. Er egentlig et ganske stort vatn dette med små øyer uti.
Der er skilt og infotavle over stiene, og vi tar stien langs vatnet mot Johan Skytt. Her oppe er stiene litt våte, moldete, men med lave fjellsko el joggesko med goretex, så går det fint.Mens vi gikk der hørte vi en motorlyd! Lillemann kikker seg rundt, speider og speider, heilt til et helikopter kjem over oss! Han hopper i meisa, peiker og fortell med entusiasme! Virkelig spennede :)) Og siden Vigra med flyplass er omtrent nærmeste nabo, så fekk han også sett lavtflygende fly. Kan en liten gutt snart ønske seg meir??? ;))


Ved ei lita bru finner du skilt og sti som går ned til steinen Johan Skytt. Her ser vi tilbake på vatnet. Er no virkelig fint her oppe :)


Mormor og mor måtte en tur utpå steinen :)) Virkelig utsikt herifra! Og ganske så luftig under.....


Et aldri så lite mellommåltid før lillemann skal sove.... men omgivelsane var masse meir interessante, så endte med mor måtte spise mesteparten aleine :( ville heller ha kosedyna si og klemme på....Fra Johan Skytt går stien langs kanten. Veldig grei sti som deler seg litt lengre oppe. Enten kan du gå en kortere sti til første varden på Storehornet, eller du kan gå en sti til venstre der du har meir utsikt mot Ålesund og går til et skiltkryss. Begge ender på Storehornet.Der er noe eget å gå her ute ved havet og sjå blått hav så langt øyet rekker og øyer <3


Lillemann koser seg oppi meisa mens mor koser seg med utsikta :))


Vi gikk stien som går litt meir direkte til første varden, stien går litt langs kanten så du har utsikt over vatnet.
Litt tøft å sjå vannivået på vatnet, ser ut til å ligge på samme nivå som havet! Men Alnesvatnet ligg på 254moh.
Det begynte å blåse opp, og vart en skikkelig blåse-seg-bort-dag! Lillemann merker ingenting der han koser seg bak dyna.Mormor på vei opp sia :)

Vel, ej mangler ord.... faktisk. Tenkt i 5 min kva eg skal skrive om utsikta og følelsen av å stå her, men mangler ord...

Siste "haug" før toppen :) mormor i det fjerne!


Toppen til Storehornet i midten og utsikt mot havet! Med Hareid ved "toppen" og småøyene er Fosnavåg og Runde. Alnes og Alnesvatnet til høgre.

Utsikta innover landet: lille øya/geletoppen i midten er Sukkertoppen i Ålesund, så Sula og resten av Sunnmørsalpane!


Står framme på kanten og ser ned på enden av Alnesvatnet. Går ann å gå ned her, vi gjor det ifjor seinsommer med meis, men er litt bratt. Dei har lagt ut kjetting så man kan holde seg i. Går du ned her kjem du til stien som kjem opp fra Gjuv. Mormor meinte pga vinden og lillemann større, så skulle vi gå samme vei tilbake. Så vi skal tilbake en dag og gå rundt heile som vi gjor sist.

Lillemann ligg og søv godt, regntrekket hadde eg med pga vind og ikkje regn! Sjelden det er vindstille ute ved havet. Trekket fungerer ypperlig!


Mormor ved varden på Storhornet 497moh.


Vi stoppa ikkje ved første varden der stien kom opp, så no måtte vi stoppe opp litt og nyte utsikta her også :)
To damer som står ganske så støtt i vinden! Uværskråker er vi ganske så ofte :))

Berre å rusle videre, i et håp om at det blæs mindre ved vatnet som ligg meir i le.
Vi er av sorten som ikkje liker å gå tilbake samme veien som vi kom, så vi tar en liten omvei ned til Litlevatnet som ligg ved Sloktinden 436moh ;)


Det har tydligvis vært andre småbarn her i det siste, en jentesmukk låg forlatt i lynga. En liten småkjærest til lillemann kanskje??

Litlevatnet. Her var det faktisk vindstille! Litt deilig ei lita stund før vi trådde ut i vinden igjen.

Ei vakker stor fjør midt i lynga <3 og ja..... ej tok den med meg heimatt... :-SI krysset av stier som møtes fra Alnesvatnet, Storhornet og veien langs ryggen fra Godøya, der er skilt og oversiktsbilde over Godøyas stier.

Mormor ved skiltet.

På vei nedatt er sola fullstendig borte, er som værmeldinga varsla, overskya og vind. Men allikavel vakkert skue <3
Nede og gått tilbake der stien kjem opp fra Alnes. Måtte ha et fullstendig bilde over vatnet, der det ligg som et platå i forhold til bratte Storhornet som ruver bak.

Når vi begynte å gå nedover, var det en liten som våkna oppi meisa, strålende fornøgd etter at det gikk opp for han at han var ute på tur :))På tide med matpause! Lillemann har vokst litt siden vi var akkurat på denne steinen her ifjor, sein august og spiste mat da også.Happy gjeng!! Hit skal vi nok tilbake en dag igjen, Alnes har ikkje sett det siste av oss 3 :))

Heilt grei matpause-utsikt ;)) Nordøyane! Og nedi havna der står bilen vår.


Og kva hadde mormor i sekken sin tru?? Jo, sjokolade!! :))
Glemt var alle småsteinane han satt og kasta, glemt var skiva og flaska, no var det sjokoladen som gjaldt!


Ei ferdigskrella appelsin rømte ifra posen, fryser i vinden og får gåshud! Trur den burde søke ly i magen til mor ;) 
Bamsemumsen i sin ensomhet krabber utav meisa:
Min kjære, kor har du blitt av? Trur eg blir gal inni meisa der med kun den tørrvittige sjokoladen, den barnslige bleien med dårlige vitser og mors synging! No har eg fått nok av denne hompinga opp og ned fjell! Lurer på om eg klarer å springe ned fra fjellet her sjøl før dei oppdager meg???
Ned heile fjellsia så snakka vi om sauene som var der nede. Lillemann var i fyr og flamme! Prata og forklarte, hoppa rundt og var veldig klar for å finne sauene!
 Og no er vi nesten nede og ser marka der dei var.Da vi fann dei, kom ei søye med lammet sitt springende! Lillemann likte absolutt ikkje den løpende ulldotten som kom i full fart med lammet hoppende etter!! Skummelt! Satte igang ei sirene som en brannbil kunne misunne! Så her var det berre å snu veldig kjapt med halve saueflokken på slep!


Nede ved havna og ved bilen igjen. Vi avslutta heile turen med å smyge oss innpå noen måser! Vart så spennende at lillemann ville opp til mormor, masse tryggere i mormors fang når man jakter ;)
Neste gong vi er her, så håper eg at Alnes fyr er åpent og vi får tatt oss en tur innom der også når vi først er her. Men vi kjem tilbake, enten for å ta en tur på sandstranda her, eller for å besøke fyret.
For en ting er sikkert, er ikkje siste gong vi er her :))

 2 kommentarer:

 1. Så utrolig kjekt å se bildene fra Godøyfjellet fra dine øyne:)) En super tur dere har hatt. Ja jeg er så enig, det er virkelig vakkert der ute:)))

  Fineste 17 mai til dere:)) hipp hipp hurra!!!:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir litt annerledes å sjå en tur man sjøl er vant med å gå fra en anna vinkel ;) skjønner godt at du liker deg der oppe :))
   Ha en strålende 17 mai feiring!!

   Slett