onsdag 29. mai 2013

Johns vatnet og Fagrefjellet- Fjøre til fjellstur.

Plutselig var huset tomt, kun mor og lillemann att heime. Ringte mormor, kva gjor ho på tru? Være med på en liten surretur? Joda, mormor hadde akkurat satt seg ned, men en liten tur hadde gjordt seg.  Johns vatnet foreslo ho for å hanke inn en kode til Fjøre til fjells arrangementet. Advarte om at det var en virkelig kort tur om vi tok bilen heilt fra til sætra. Som foreslått så gjordt! Pakka meis og venta på mormor :))

Kjøre opp Sunndalen. en del anleggsarbeid der pga utbygginga av monstermastene. Vi kjørte heilt fram på Sunndalssærta og parkerte i veikrysset ved den første hytta. Er berre å gå veien ned til høgre, ned til elva og så videre fram til vatnet. Er merka med røde og kvite band.
Men vi liker ikkje å gå samme vei fram som tilbake, så vi tenkte å ta runden rundt. Gikk da gjennom sætra vi.
Eg har lagt min elsk på den eine hytta framme på sætra, steinmur og tonnevis med sjarm <3
Gikk mot fellesfjøset, og pga litt blaut bakke til tider, har dei laga til en artig "gangvei" :))Eine veien som går fra noken hytter og nedover, er der på trær og steiner malt noken øyner her og der! Morsomt for barn å gå denne veien og leite etter øynene ;))


Til og med under brua finn du et par øyner! Trur vi telte 20 par øyner en gang vi gikk her.
På jakt etter øyner :) lillemann er på jakt etter fugler han, se noken som smetter mellom trærna og synger.

Istadenfor å gå nedover veien til Johnsvatnet, gikk vi gjennom porten og gikk turen rundt. Revsdalshornet 1006moh i bakgrunnen.
Ganske fredelig å rusle her, ser på fjella og synger litt. 

Ser andre veien, mot der vi kom ifra. Grønne marker, full vår og ønsker sommeren hjertelig velkommen :)


Enden av veien, men vi hadde mest lyst til å gå innover langs vatnet vi og kikke ned på andre sia.


Johns vatnet. Er et oppdemma vatn som eg aldri har hørt om før Fjøre til fjells. Finn det ikkje på Sykkylvskartet engang.Men det er det som er så kjekt med Fjøre til fjells, du finn nye plasser i di ega bygd du ikkje visste om, eller finn nye plasser å gå til.

Vil no ikkje fylle uti att steinane, men noken få Plopp! må no lillemann få lov til :)

Og vi fann fjøla, og nok en kode til er hanka inn.
Dei har laga til en veldig fin plass til å ta matpakka si. Lillemann er veldig klar for matpause han, sjøl om det ikkje er så lenge sia middag. Noke anna å spise mat på tur!

Etter å ha rappa halve skiva til mormor, så måtte han kikke oppi koppen til mormor "Affi" og da aller helst stikke heile nasen nedi koppen.Ahhhh.... livet er herlig! Lillemann skratter og koser seg, skjønner at han vår fulle oppmerksomhet :)
Etter å ha kasta pinner i elva, hilst på en syklist som også henta seg kode, så var det å rusle tilbake til bilen.
No går vi den veien som er merka bort til vatnet.
Vakkert, ikkje sant? ;))
Tilbake til bilen og vi syns turen vart litt kort. Mormor foreslo at siden vi allerede var i området og betalt bommen på 30kr, så kunne vi stikke opp den nye veien Statnett har bygd for å bygge trafostasjonen, og sjå korleis der ser ut+ gå opp den korte veien til Fagrefjellet. Som foreslått så gjordt!

Der er masse anleggsarbeid her også og store gravemaskiner, dumpere og hjullastere. Vi stoppa fleire gonger å kikka på maskinene og lillemann var heilt i maskinhimmelen!! Aldri hørt han så gira og så oppglødd nokensinne!! Lyder og ord, hyl og gledesutbrudd :)) en mann vinka til han og lillemann kunne like godt ha hilst på en filmstjerne! Mor og mormor hadde direkte vondt i kjevene etter å smile og le av gleden til lillemann :))


Kan en liten gutt som er glad i store maskiner ha det bedre????Vi parkerte ved hjullasteren vi og gikk opp en plass som var mulig å komme seg opp sia. Så var det å sikte seg mot toppen og rusle avgårde.

Lykkeliten koser med mamma sin <3


Au au au! hevder lillemann til alle nåletrær. Må berre ta på bittelitegrann for å få bekrefta at den fremdeles stikk...
Mor prøver å lære kva dei forskjellige nåletrea heiter. Ikkje at han skjønner det no, men til slutt så husker han det nok. Furu lille venn. Lang nål.Ser fjellrekka som stikker fram fra kanten. Straumshornet heilt til venstre.Ser andre veien, mot morgendagens mål: Aurdalsnibba! 1126moh.Vi må starte tidlig i morgo om vi skal opp der, meldt strålende sol og varmt. Ikkje gøy å gå midt på dag midt i verste varmen.


Molteblomst! Molte er så godt når du får plukke den sjøl uti marka :))
Vi ser steinen som vi kaller "toppen" på Fagrefjellet. Målet i sikte så mor og lillemann surrer seg over  myra.
Komt oss på tørr grunn og går siste stykket. Vel vi gikk ikkje, mor sprang med lillemann på ryggen og sprang fra mormor  for å snu oss og sei: kor er mor?! Lillemann syns det er veldig morsomt og vil gjere det mange gonger!
Hallo mormor, koffer er du så langt der bak?? :)

Steinen og nyter utsikta over Aure og ut mot havet. Lillemann liker visst utsikta han også, han var i allefall heilt still der vi sto å skua utover.

Mormor måtte også opp på steinen, men da for å ta bilder ;)Liten kvaldsmat pause for lillemann. Leggetid om en liten time. Han også ville opp på steinen sjøl. Når mor og mormor klatra opp så skulle han også! Og opp kom han seg sjøl opptil fleire gonger! (med mor klar til å ta tak når han ikkje hadde heilt kontroll)


På bakken fulgte han med noen tissemaur. Au au au! og peika på mauren. Ville aller helst ta på men mor rister på hodet og seier nei og au au ho også. Så da syns han det er best å la være...


Vi nyter utsikta en siste gong, og rusler oss ned att til bilen med en liten, klar for å sjå på alle gravemaskinene, hjullasterene og dumperene en gong til!
Lillemann sovna fort denne kvelden ;))

4 kommentarer:

 1. For en tur! Og de steinene var jo bare kjempekule :) Maskiner er tingen også her i gården..bare det er mulighet for litt during er de helt tullete :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Steinane var utrulig kjekke! Og så er der på trær også som danner figurer :)) god fantasidei som har skapt dei. Og lurer på kva det er med små gutter og maskiner? Noke som ligg i dei allerede før dei kan prate??! :-/

   Slett
 2. Et fantastisk turvær om dagen, og lykken er å ha turdag på slike nydelige dager.

  Vi må bare nyte hvert sekund:))) Er så gøy å se på turbildene og lillemann som er så fornøyd:))Det er vel nesten bare å investere i klatreutstyr til han:)))

  Nyt morgendagen, tror været skal holde ut dagen:)) ( håper iallefall)

  SvarSlett
  Svar
  1. Trur en klatresele på lillemann er tingen, sikring i toppen så mor berre kan ta grep når han vingler. Frykter at han kjem til å forsvinne oppi trærna i hagen her og må hentast ned, slik som søstra.... genetisk nedarva denne klatringa.

   Håpe på ei fin turhelg for deg :))

   Slett