søndag 5. mai 2013

På langtur, Sessvatna og Hovdeåsen

Det er helg og fint turvær. Dessverre er det komt nysnø på fjelltoppane som ikkje er heilt borte enda, og mor har litt lyst til å gå litt lengre enn småturer. Hmmmm... rusle opp til Sessvatna og over til mormor? Så gå den lange men koselige veien opp Hovdeåsen, for å så gå heile veien heimatt?? 1 mil lang tur? Jo, det frister! :) Som tenkt så gjordt!
Henta meisa og lillemann stupte inni meisa og plukka ut ting og tang, på jakt etter sjokoladen han veit ligg der. Han er en liten luring, er fullt klar over kor den ligg også og kjem springende med sjokoladen i handa.

Strålende vær og fine veier der vi går raskt avgårde for å møte mormor på Kolda sia av veien :)


Kvitveis langs veikanten, vi måtte no berre stoppe litt for å kikke på den!


Lillemann ville så gjerne lukte på en kvitveis, men mor veit den er giftig. Men så lenge han har ullvotten på og smukken i munnen, så er det greitt. Han snuser og snuser, smiler og ler og er strålende fornøgd: Han har en blomst! :)


Fremdeles snø langt ned... gleder meg til snøen kryper enda lengre opp!
Vi trasker avgårde, synger sanger, lytter på fuglene og har det ganske så bra vi :)

Oppe ved Sessvatna. Vi måtte en tur ned til elva og sjå på vatnet som drar så fort forbi og lager så spennende lyd! Og der kjem 2 stokkender og braker isammen i parringskamp! Lillemann er heilt forfæra oppi meisa og ser på dei to endene som krangler utpå vatnet. Sånt har han ikkje sett før! Så her vart vi stående ei stund.


Til slutt så skiller dei lag, og den eine kjem mot oss, ganske så nysgjerrig, til lillemanns stoooore glede!
Så oppdaga vi en anna liten fugel, linerla. Vi lista oss innpå, saaakte og lillemann sleit med å holde seg stille oppi meisa i spenning...
Der er fremdeles masse is på vatnet, men håper at litt varmere vær kjem snart og smelter resten så endene får meir vatn å svømme rundt på.
Når vi kom over til veien til Kolda, da møter vi mormor! Vi har møtt masse folk, men lillemann ser at det er mormor! Stor glede og et lykkelig utbrudd etterfulgt av en dans oppi meisa :)
Så var det å henge utav meisa og kikke på froskane i dammen...

Mase frosker som lager lyd, og siden onsdag da vi gikk forb her sist, masse froskeegg!!

Froskane var mykje meir sky no enn på onsdag. No var paringa over og egga lagt, så no kunne froskane konsentrere seg meir om oss fiendane enn paringa. Så dei forsvant fort! Lillemann kunne sett på froskane i evigheter han :)Det var masse folk på tur idag, og mange hunder! Lillemann syns det er så kjekt med hunder, spesielt når han er trygt oppi meisa og ser ned på dei. Dette er vakre Kaisa <3
Tralla la la! Det er en vakker dag! Vi er ute på tur, litt vind, noen regndråper men det er varmt og fint ute. Kan man forlange meir???
Vi ville gå den ca dobbelt så lengre veien opp til Hovdeåsen enn den fra Hovden. Denne veien her går gjennom skogen og er egentlig mykje finere. Går fra Koldaveien noen meter på hovedveien mot Hundeidvik, så dukker dette skiltet opp. En super fin sti å gå heile veien opp. Annbefales!


Ta på tre mamma!! Mor måtte pent nok stoppe litt. Lillemann hadde sett seg ut et tre han gjerne ville ta på. Og det må han jo få lov til.


Mormor trasker fornøgd i vei, ho er jo på tur! :) og her er det så fint å gå også, kven kan da være sur? Ikkje ho i allefall!


 
Litt oppi står et fantastisk klatretre! Stort og fint, midt i stien og omtrent roooper: Klatre i meg, klatre i meg!! Og eg treng ikkje å bli bedd 2 gonger....


Juhuuuu! roper mormor og lillemann roper tilbake! Føttene dingler, hopper i meisa så mor får problemer med balansen................. og vi halvjogger opp sia etter mormor! Lillemann kviner i fryd over at vi skal ta mormor!Slitsomt å være passasjer...... og vannslangen til mor er god å ha. Trur nok heller at det er kløinga i tennene som får litt stimuli her.....Herlig sti, ikkje sant?? Lillemann skravler og skravler, nynner og hopper. Han har det strålende!
Men så får han smukken sin, og det vart bom stille oppi meisa. Mor kikker bak..... lillemann har sovna! Oi, det gikk fort! :-O


Utsikt mot fergekaia på Aursneset bak i der,  lengre bak Ørskog. Til venstre Emblem. Vatnet der nede er Tuvatnet i Tusvika, bygda eg er oppvokst i.Så ser vi mot der vi kom gående ifra. Skimter så vidt Sessvatnet baki der. Og den kulen til venstre av vatnet, der kom vi opp og gått heilt hit.
                                                                       Full utsiktsbildeOppå toppen!! Og lillemann sover enda.... vi har møtt masse folk og stoppa og prata, men han søv enda. Så mormor tar skiva i handa og spiser mens vi går. Vart kkje noke stopp oppe på hytta og spise lunsj. Får vente til lillemann våkner. Ser kjapt på ursikta utover Ålesund og øyane der ute, og rusler ned att.

Er så koselig å gå denne veien her, stien er så fin, skogen så rolig.Våken liten som kjenner seg att og peiker og viser. Han er tydelig på kjente stier og stråler :)
På høgda stopper vi for matpause. Lillemann er alltid sulten når han har sovet i bæremeisa. Skiva går heldigvis ned mens skravla går i ivrig samtale med mormor.


Lillemann sniker seg rundt meisa og oppdager til sin glede at der er en yoghurt!! O fryd!! :))
Jumpende opp og ned i glede over yoghurten sin og resten av skiva er glemt.
Mormor hadde også noke godt i sekken sin! Sjokolade! Samme som mor har i meisa jo! Det betyr maaaaasse sjokolade! :)


To resterende Bamsemums lusker i lynga:
Trur du dei husker at vi er med enda??
Nei, ser ut til at dei har glemt oss! :))
Kanskje vi får overleve en tur til? Eg er berre ikkje så sikker på om eg vil være med på fleire turer... det rister sånn og mor synger dissa sangane sine, og stemma er ikkje av dei beste :(
Hmmmm du sei noke der, idol er nok ikkje noke for mor....
Nei, det skal eg være enig i!!
Hysj, hysj! Det kjem noken!
Kven er det som kjem???
Slapp av, det er redninga: Melkesjokoladen! Vi får leve litt til! :))
Med sjokolade i begge hendene hopper lillemann fornøgd i søledammen, kaster litt Plopp!
Etter å ha delt skiva si med hunden Nala som dukka opp på tur med eieren sin, rusla vi videre. Hunder er alltid kjekke å møte på, og lillemann er ikkje egen på godsakene ;)

Vi måtte stoppe ved froskedammen igjen, kan jo ikkje berre gå forbi noke så spennende! Det er frosker over alt i dammen! Svømmande, hoppande og kvekkande frosker. paradis for liten nysgjerrig :)

Oppe ved Sessvatna var den eine stokkand hannen enda. Vi hadde spart litt av skivene i et håp om å treffe på endene igjen. Lillemann har aldri mata ender før, og dette var virkelig spennande!! :))


Vi avslutter turen ilag med ei ganske mett og fornøgd and. Turen har vært strålende! Opplevd fugler, mange hunder, treft masse folk og unger, sett på elver og bekker, plukka blomster og tatt på trær. Det er en ganske så fornøgd liten som sei hade til anda og vender heim.
Takk til mormor som kom oss i møte på turen og ville være med oss på tur i dag også <3


 

4 kommentarer:

 1. Så herlig med hvitveis og masse frosker som lager liv i vannet, da er det jo vår da selv om snøen fortsatt henger lavt på fjelltoppene... Fine lillemann koste seg veldig ser jeg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vår i lufta og følger med på ko masse snøen krymper kvar dag oppi fjellet :) er innmari klar for barmarksturer! Og lillemann, han hadde en strålende dag med masse opplevelser :))

   Slett
 2. Heldige heldige lillemann og mor som dere koser dere! Synes jeg kjente hvor glad mormor ble når lillemann kjente henne på lang lei:))
  Ja det varmer sannelig et mormor hjerte:))))

  Er så fantastisk nå når det har blitt litt varmere, vi hadde første turen uten å måtte skifte ullundertøy idag..ja fjellet rett sang av vår følelse:)) Vi har gode tider fremover:)))

  Jill:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Lillemann er veldig glad i sin mormor og vi gikk å kikka etter ho. Gleden var gjensidig og et mormor hjerte er veldig svakt når sånne glede gull sjarmerer :)) mormor ligg langflat ho!
   Ute skinner sola og mor og lillemanm pakker og er klar for nok en tur ut og opp! ;) livet er heeeerlig! :))

   Slett