torsdag 9. mai 2013

Sol og Storevarden

Det er onsdag og fridag, stååålende sol og over 20 varmegrader :)) Herlig vårfølelse. Bæremeisa er henta fram, pakka og klar. Lillemann med sin lille matlyst, spiste ekstra til frokost og var veldig klar for tur! Det var ingen som kunne bli med oss på tur idag, så vi vandra aleine. Men det gjer no ingenting, for vi har nok å skravle om vi når vi er ute i skogen ;)


Bildet tatt gjennom arbeidsvinduet mitt, sett rett bort på Storevarden i fleire dager og drømt meg bort opp dit, no skal vi opp! :)
Parkert oppe på Hjellane, ser rett opp på Storevarden. Været er nydelig, men blir varmt opp bakkane no når det er vindstille.

Mjuk start på turen.... stopper i veikanten og snuser på Hestehov! Lillemann såg blomster serru ;)
Måtte no plukke noken av dei også, en i kvar hand!

Pust pes..... pust pes.... vart jaggu varmt oppover dissa bakkane.... angre på softshellbuksa, og langerma ull. Det er jo shortsvær!En pustepause er obligatorisk på rasteplassen og nyte utsikta! Men så er dei verste bakkane unnagjordt også.

Utsikta utover. Skopphornet til venstre og ser akkurat huset mitt rett nedenfor fjellet. Lillemann peiker og skravler, vil fortelle mor alt han ser han også.
Utsikta innover og meir over Sykkylven.
Drikke er viktig i varmen, for både liten og stor! Lillemann med flaska si, men passer på at mor også drikker fra slangen sin :))Vi vandrer og nyter turen, snakker om bekker, fuglene som synger, at himmelen endelig er blå og om at han no begynner å bli trøtt.... finne fram kosedyna?


Går litt lengre mot Vassætra, myser mot toppen og går den veien opp. Litt snø enda, litt vått i marka men ikkje verre enn at det går fint med joggesko med goretex :)


Ser mot Vassætra og vatnet som fremdeles er islagt.

Vrir på meisa for å kontrollere at lillemann ligg godt. Joda, i kjent kosestil på koseputa si <3
Fram på kanten og ser ned til Sykkylven sentrum (Aure) igjen.


Speider mot toppen, mor nyyyyter det å være på tur!! :))
Veldig fint å gå her, litt småvått her og der pga snøsmelting, men om ei uke med slikt vær så tenke eg at her er tørt.


Tydelig sti opp ryggen, tørr og fin og mor er strålende fornøgd med at barmarksturer er mulig igjen! Berre snøen kryper litt lengre opp toppane no så fleire turer blir tilgjengelig!

Up up and away!!! Når lillemann sover så blir det ikkje så mange stopp for å studere ting og mor forflytter seg litt fortere. Men det hender seg at mor ser noke rart og berre må stoppe allikavel..


       

Oppe!! :)) Lillemann søv enda og får heller vandre litt rundt her oppe og sjå om han våkner. Et ungt par fra Ålesund låg og slappa av i sola, men no når vinden kom, så pakka dei sammen og dro ned. Så vi vart aleine oppå toppen.

Utsikt mot havet. Ser Ålesund, Godøya (hei igjen Jill!) Sykkylven til venstre og Emblem til høgre.
Dit var det eg egentlig ville idag, sjølve Sandvikhornet. Ser der er litt snø enda, men litt til no så er der også bart. Da skal mor opp! :))


Siden lillemann sov, så vandra eg litt rundt oppå toppen og kikka meg rundt. Ser at på baksida av Storevarden har litt snø enda.


Det blåste litt for masse på toppen til at vi tok matpausen der, så vi fann en plass med litt ly. Plass med fin utsikt. Lillemann var flink med å hjelpe mor med å finne maten i meisa, åpna glidelåsen og plukka ut alt han fann inni der......


Masse spennende tørr lyng, plukke mose og kaste i vinden og spesielt på mor! Og kose litt er viktig med pause.
Lillemann fann en spennende rød termos han ikkje hadde sett før og en liten pose som laga artig lyd når han rista på den....... må utforskes!


Først så må posen åpnes......
så må det røres rundt oppi der. Kokken lillemann tar gjerne styringa han og kokkelerer :))Så fann han noke meir, leeeengst inne i meisa. Lure på kvifor mor har lagt den sjokoladen innerst, underst i meisa tru?? Og boks med epleskiver! Glede, glede! :))Bambsemumsen ligg i sola og slapper av:
Ahhhhh! Dette er livet! Sol og fjelluft!
Jada, berre vær forsiktig no så du ikkje blir solbrent og smelter.
Ta det med ro, har brukt solfaktor 300 med smeltesikring så sjokoladetrekket ikkje skal smelte!
Ååååå... eg brukte faktor 400 med polareffekt. Nei dette er livet ja :)

Å nei! Hjeeeelp!!! Kva er det som skjer??? Å nei, lillemann fann meg!! Spring for livet, redd deg sjøl!!

En fornøgd sjokolade-jeger gomler på bamsemumsen og syns at livet er heeeilt topp!! :))
Klar for å gå heimatt og en kjeks er ikkje å forakte. Og med solbrillene på og synge litt tøffing-sang, så er lillemann klar for å synge sanger og hoppe og danse oppi meisa :)Litt is og snø att her og der, men smelter fort i solskinnet!
Liker å gå en vei opp og en annen ned. Så no går vi den veien dei fleste bruker å gå opp og ned, en sti ifra grusveien.
Stien fra ryggen og ned til grusveien er ganske grei å gå. Litt utydelig her og der no så tidlig på våren, men ingen problemer å finne att etter noen få steg.
Der stien begynner, står ei lita furu. Lillemann måtte no få ta på! Litt undrende til at den stikk sånn, må ta på et par gonger får så å fortelle mor alt om denne stikkegreia! Hallo, et tre som stikker!! Hittil har han berre tatt på bartrær med votter, i denne varmen er votter droppa og alt føles annerledes ;)Vi stoppa ved fleire bekker og kikka, ved elva, tatt på et par trær til, før vi endte i grøftekanten ved bilen for å plukke noen hestehover til.
Vært en dag med sommertemperatur! Over 20 grader, sol og varm vind. Folk har faktisk komt i shorts no og skal opp på Vassætra, nyte dagen med finværet med å være ute på tur.
Vi skal heim og nyte været i hagen og på dissa ;)4 kommentarer:

 1. Ny deilig tur med opplevelser, utsikt og deilig pause :) Og tilogmed med sol og sommervarme! Kjempedeilig!

  Håper vi får mange sånne dager framover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper vi får massevis av sånne deilige dager! :)) utrulig godt med barmarksturer igjen! Og ikkje minst kunne sitte tørt på bakken uten å passe på at lillemann vart våt på baken ;)

   Slett
 2. Hei spreia! Har kost meg med de siste turinnleggene dine. Kjempeflotte bilder av glade turfolk, små og stor og nydelig terreng og utsikt. Et spark bak til meg, må komme meg i gang igjen. April og mai er hektiske mnd når man har mange barn, men en fjelltur i ny og ne bør jeg klare :p

  Kjekt å se hvor småen koser seg ;)

  Takk for inspirasjon! Flott uke til deg :)
  Eli Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eli Kristin! Mange barn og hektisk tider kjenne eg til ;)Skal hit og dit og dagene berre raser avgårde. Eg er så heldig at mine to store klare seg ganske godt sjøl, og lille tar eg med meg på tur.
   Kjekt at du liker innlegga mine og inspirerer deg til å ta en tur i fjella :)) du trenger ikkje ta dei laaange turane, ta en kort av og til så du får litt følelsen av å vært på tur ;)
   Og min lillemann han koser seg masse på tur! Men så legg eg opp til å gå når det passer han også så han skal ha det gøy.

   God tur Eli Kristin!

   Slett