mandag 27. mai 2013

Vår første telttur!! :-D

En tur til Melsethsetra enda i spørsmålet fra søstern: skal vi telte i kveld? Telte? No? Eg har ikkje fått soveposane eg vann ifra Helsport enda, har berre noken dårlige tynne poser. Har eg nok underlag til alle som vil være med? Har eg nok soveposer? Har eg det eg treng? Har eg, har eg, har eg.... eg fekk ikkje nok tid til å gruble over kva og korleis og hodet gikk i vranglås. Ka shit, eg hopper berre i det og så får eg finne det som finnes kan.
Joda, vi kan telte, svarer eg før eg får tenkt noke meir på kva om og kva ikkje. Her er det berre å ta ting som det faller seg, ta en Hakuna matata... Av 4 unger vart 3 med. Bror ville være heime ilag med min sambo og nyte at alle damene i huset var borte!
Vi skulle ikkje gå særlig langt, eg får no teste dette teltlivet på en grei måte. Altså, sette fra oss bilene ved grusveien og rusle rett ned på leirplassen i Fasteindalen. Leirplassen er perfekt for barn! Og perfekt for meg å prøve ut og feile på ;)) Så det første vi damene gjor, var å sette opp våre 3 telt.
Mormor og søstern i full gang!


Lillemann fann ut at det enkleste var å sette seg ned, ta livet med ro og berre sjå på :)

Mitt Helsport Fjellheimen 3 camp endelig slått opp ute og ikkje inne på kjellerstua for eg skulle øve meg! Og før innerteltet kom opp, så var det kvitveisenga som lyste opp her inne :)
Nesten synd å sette opp teltet midt oppå dette vakre synet...

Enkelte små flekker i den kvite enga, så lyste det opp noen få heilt lilla kvitveis! Kvitveisen er som oss mennesker, varierer i farge og fasong. Der det er lilla kvitveis, ser du tydelig gruppa, lyser opp i det reint kvite. Har komt av et enkelt frø engang og med krypende stengel så formerer den enkle lilla seg og noen år etterpå er det ei lita lilla tue. Der er stor variasjon på kvitveisen: antall kronblad kan variere, fargen på blada, lilla blomst på berre baksida eller lilla på begge sidene.

Teltet mitt ferdig!! Midt i kvitveisenga :) endelig er teltet i sitt rette elemnt: UTE! :))


En nysgjerrig Bamsemums klatrer opp på en stein:
Kva er det som skjer?? Kva er alle desse stoffhusa for noke? Er det hi? Går menneska også i hi? Nei dette her må eg virkelig følge med på!
Eg hadde lovt jentene mine at dei skulle få vasse i elva. Ikkje eg som skal fryse, så berre å vasse for min del.... Syste var først uti.... bonus dattera mi var kjapp etter. Men ho var litt kjappere i land også!


Det hadde rent sand ifra veien heilt ned på leirplassen og laga en super plass for lillemann å sitte med bøtta si og spada og kose seg :)


Da var det å samle nok ved til bålet! Søstern i full gang! Nok av ved var der også, etter stormen Dagmar for 1 år sia så låg der masse ferdig ved. Var berre å plukke og hente.
Etter litt så gikk jentene også et par runder og henta ved. Lillemann ville også hjelpe til og dro med seg ved han også :))Er så fint her! Eg som er så glad i steingårder.... og denne gikk langs heile elva og fekk meg til å føle meg litt tryggere ang lillemann. Og litt kveldssol kom stigende fram fra fjellet.For å alltid kunne finne flaskene til lillemann: et flasketre!Da er det fyr på bålet. Lillemann seier Au au au og peiker på bålet, fullstendig klar over at det er farlig. Men vil allikavel være med på å ha på ved! Liten arbeidskar dette her ;)Så fort det var nok flammer, var lillemann bort til grillspyda og ville gjere seg klar for grilling. Fekk spydet med navnet sitt på og rett bort. Sulten arbeidskar, det tar på å være en liten explorer!
Dokke ser bilane våre, så nært fekk vi kjøre til leiren...

Siden lillemann hadde åpna grillinga, kom alle andre også igang :)
Jentene mine fekk en kniv og sendte dei avgårde for å lage barkebåt! Og resultatet vart en blomsterbåt! :-DDet er langt over leggetid for lillemann, han måtte no få med seg grillinga! Men no var han mett og kjempe trøtt. Ikkje aktuelt at mor fekk puse noken tenner nei! At mor skulle få gleda over å duppe tannkosten i elva og ikkje han? Nå nei du, det skulle han jaggu gjere sjøl! Dermed basta! Og sånn vart det...
Det er heilt nytt for lillemann å ligge i telt. Og rommet hans er mørkt også. Så ny plass, lyst i teltet og spennende gjor legginga litt vanskligere. Vart litt fram og tilbake, men til slutt så Zzzzzzzz....
Eg dro dyna litt lengre ned fra nasen, lot et glippe i teltåpninga være oppe med myggnetting på så eg kunne sjekke til han.  Natta lillemann <3


Den ensomme Bamsemums sneik seg ut fra meisa og kikka inn teltet: Nei og nei! Lillemann har lagt seg jo! Og han er heeeilt aleine han også, slik som meg..... ta det med ro lillemann, eg er her ute og passer på deg.
No som minste var i seng, så var det fritt fram for mor å sitte på rompa og grille seg ei pølse i fred og ro :))
 Litt varmt, så her var det å snu det andre kinnet til!

Søstern hadde med seg store stjerneskudd som virkelig fekk fart på allerede 3 jenter som hadde danseshow for oss!

Jentene samla seg i teltet mitt, der mine to jenter skulle ligge. Liten kosestund og avslapning før nattestid.
Og når barna er borte, danser mødrene på plassen og spretter ei flaske med kvitvin! Eldte mora holdt seg til øl, men vi to andre.... ;) Søstern hadde med seg ei flaske som nesten hadde grodd fast i kjøleskapet og som var på tide å drikke opp før den tok permanent rotfeste i kjøleskapet.

Dette er livet!!! :)) søstrene sisters med koppene i skål, og plutselig var flaska tom...
Treet med det rare i! Perfekt stumtjener for en leirplass ;)

Det er utrulig kjekt når ungene griller og koser seg og har det bra, men det var faktisk litt godt å være litt aleine og kunne nyte bål-livet ei lita stund uten å svi ei pølse eller to pga du glemmer den fordi du springer etter en eller anna...

Dette er virkelig livet <3
Mormor hadde sett seg ut et tre med rot som ho skulle ha på bålet. Eg kom springendes etter for å hjelpe, men ho hadde funnet balansepunktet og var fast bestemt på at den rota der skulle ho bære sjøl til bålet.3 happy campers!!! :)))Toilet with a view.... slå dette du husmegler!!

Litt marsmellowes hører også til! Der var noen att i posen til mor også ;) desse her tok ganske fort fyr... shit!

Og når natten senker seg, fuglene kvitrer ikkje lengre, da kryper 3 røykluktende, ullkledde damer nedi soveposene sine og tar natta....Og når fuglene atter kvitrer, lillemann klarer å overtale øynene om å forbli åpne, da er det morgen! God og varm, og starter dagen med en skvett melk og dynekos...........


så litt mammakos.....
før han får litt mormorkos :))
Fordel med å overnatte i mormors telt, fleire å kose med!


Da var det han såg noke gjennom nettingen!! Potetegull! Oi oi oi! Da var det å hente en neve til en meeeget fornøgd liten :-D
Sovet godt han, pga elva laga jamnt med lyd og bråk så andre ukjente lyder og prat rundt telta ikkje vekte han.Og no som det var åpent ut, da var det håplaust å holde han derre vandrepinnen inne! Run-away-kid! Lillemann, innatt og få ny bleie og meir klær takk.... å våkne opp til tåke og litt småkjølig var ikkje heilt etter planen.
Da bedre kledd og klar for å plukke litt blomster og undersøke området rundt telta litt.
Elsker, elsker ikkje... elsker, elsker ikkje...


En anna hadde også stått opp:
Brrr.... det vart ei kald natt! Men eg gjorde jobben min og stod vakt! Ingen kunne komme her og komme her i natt og tru at leiren var ubevokta! Noken måtte no være mannen i leiren.
Be aware, the bear is here! Brum brum!

Mormor og morravasken ved elvekanten :)

Jentene mine var no våkne, men hadde lite lyst til å forlate soveposene. Så her vart frokosten servert på "senga"


Mormor rigga seg til i stolen sin, kaffien og skivene sine og hadde det ganske så bra :))Lillemann si skive gikk ikkje så fort ned, så vi tok ei pause mens mormor spiste, og kasta pinner i elva og fulgte med kor dei gikk. Lillemann kasta pinne på pinne, fulgte med og såg like overraska ut kvar gong pinnene forsvant!


Og så enkelt det er å kunne plukke på trær når dei allerede ligg nede og ikkje treng mor til å løfte opp! Ohhh undersøkelses glede!

Mens mormor dro på fotosafari, så tok mor lillemann på skuldrane og rusla oss en tur. berre for å sjå kva vi finn. Og lengre nede fann vi et heilt tre med blad på som låg nede!


Krise vart det når mor klatra opp mellom greinene og blada og lillemann ikkje klarte å komme seg opp sjøl! Velplasserte frustrasjonshyl over at hans føtter ikkje var lange nok til å komme seg opp! Så mor plukka han opp og klatra opp i greinene! Da var det kvar sin gong å riste på greinene og sjå kven som laga mest bevegelse ;)


Vi fann fleire sånne bøtter rundt om på leirplassen. Minner om at en gang var her masse dyr som beita. Og skremmende er det kor lite dyr det er som beiter no, og landskapet som gror att :(Det er fenomenalt å være liten, søt og sjarmerendes og får gå ut og inn av telta til alle for kos og oppmerksomhet!


Etter frokost og morgenstell, få jentene opp, så var det å pakke sammen leiren. Lillemann hjelper gjerne til han med å pakke :)
Det var jentene som fekk jomfruturen på teltet vårt. Neste gong så får mor og lillemann teste ut teltet, for fleire turer blir det garantert!! Litt smånervøst for pakking og kva man treng første gong man er på telttur, spesielt når man da også har 3 unger med seg. Kva man trenger og soveposer som er for tynne. Venter spent på soveposene som eg vann fra Helsport, og da blir det så masse bedre å sove ute.

Vil berre sei takk til søstern og mormor for at dei var med på tur og ordna masse. Til Heidi som var så flink å hjelpe til med diverse og sjå til lillemann. Mine to jenter som passa på lillemann mens eg satte opp teltet. Og til sambo som lot meg ta med bonusdattera mi på telttur :))

Takk alle sammen for en fantastisk tur!! Teltlivet er gøy!! :)))


8 kommentarer:

 1. Så gøy å høre at dere endelig fikk vært på telttur :-) Kjempe fine bilder som vitner om at det ble en suksess! Gøy for barna og kjekt for de voksne også, og så veldig deilig ut med bål og vinkos etter barna hadde lagt seg...

  Det er overraskende mange som "himler med øya" over vår interesse for å dra på telttur, de kan liksom ikke forstå at det kan være så kos... Men for oss finnes det ikke noe bedre omtrent, og gøy å lese om andre som også føler det på samme måten ;-)

  Ha en fin dag!

  PS! Liker bamsemoms humoren din ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Telttur var en suksess ja :)) blir nok mange fleire turer! Berre få på plass det eg fann ut eg treng osv så er det nok ut igjen ved neste annledning. At folk himler med øynene skjønner eg. Teltlivet er ikkje det samme som heimekomforten med sofa, tv, dusj og kjøleskap, å ja toalettet! Men du storw for ei utsikt man har på do ute! ;))

   Kjelt du liker bamsemumsen, ungene har det også gøy med den. Men les fra barndommens fjøresteiner så ser du.... ;)

   Håpe du får ei fantastisk turhelg! :))

   Slett
 2. Såg ut som knasande kjekk tur detta! Trur det er veldig lurt å skaffe seg erfaring med campinglivet på denne måten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var veldig kjekt ja :)) er berre å starte forsiktig og ta det gradvis og bygge seg opp så man får litt trygghet i teltinga, spesielt siden eg drar med meg barn og ting burde klaffe. Men så fort forholda ligg til rette så bærer det ut igjen i telt! :))

   Slett
 3. Ga absolutt mersmak dette!Veldig greitt å ta en prøvetur,slik vi gjorde ;) Lillemann og jentene storkosa seg,og for oss voksne å få sitte utpå og nyte roa,kjempekos! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var veldig kjekt dette ;)) og litt voksenkos gjor seg absolutt! Rekner med du joiner på neste tur også? :)) i allefall godt å ha deg med <3

   Slett
 4. Så utrolig herlig:)) Det måtte være ekstra spennende å få gjøre, spesielt for lillemann:))) Herlige bilder:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Lillemann såg ut til å ha det veldig bra han, tenk å få være ute nesten heile tia! :)) og våkne opp blid og masse kos, vandre fra telt til telt. Da er det lykke å være liten <3

   Slett