lørdag 29. juni 2013

Fordi Lillemann har lyst...

Lillemann og mor sitter plutselig heilt aleine... sambo er på sjøen og i natt har mor hatt 6 unger aleine i alderen 1,5-14 år. Bror er sjuk så hans 2 gutter var her. Mi niese var her også, ville ligge her. Så med mine 3, så vart det 6 stykker. Gikk greitt det, men når alle no forsvant så vart det så stille og tomt. Ikkje heilt tomt, rot og smuler, gras og sand er spredt over store deler av huset. Så mor og lillemann skulle inn på vaskerommet og hente støvsuger før leggetid på lillemann. Men for å komme til støvsugeren så må man gå forbi bæremeisa... det var lettere sagt enn gjordt! Lillemann begynte å dra i den, plukke ut ting som låg på sitteplassen hans, for så å gjere sitt beste for å klatre oppi med påfølgande 'eg vil oppi' lyder! Mor berre rister på hodet, leggetid om under 2 timer kjære deg. Lillemann vil ikkje høre, klapper på meisa og hopper opp og ned, setter 2 brune dådyr øyner på mor. Mor er rett og slett solgt... tar meisa inn på kjøkkenet og lager fruktniste. Lillemann har akkurat spist men er man på tur, så må man jo kose seg med noke ;) Lillemann danser rundt på gulvet og napper ut Tinkahunden ifra meisa og klemmer den leeenge. Han skal på tur!! :))Litt trøtt men likevel happy, lett duskregn, men det er ingen problem ;)Det vart treng-en-plass-å-gå-no- Hovdeåsen. Irregrønt og fuktig, herlige stier som berre innbyr til en koselig gåtur. Fra Hovden og opp er det 200 stigningsmeter. Går fort det, merker det knapt ettersom landskapet endrer seg mens man går. Fra skog, til lyng og einer, til skog igjen før berg på toppen. Og utsikta man har heile tia tar bort fokuset på alt anna.
Hmmm det var meldt 13,5mm regn i morgo tidlig, ikkje no! Så her var det berre å få på regntrekket!Å gå i regn gjer vi støtt, så det bryr vi oss ikkje om og labber videre og snakker om alt og ingenting :)


Lillemann begynner plutselig å snakke om Bæææ! Strekker ut handa og vil peike på noke. Mor kikker seg rundt, ser ingenting her... berre trær. Her er aldri sau, men lillemann leiter etter Bææææ samme kor han er ;)

Mor tar kveldsturen som en rein trimtur og gyver på oppover bakken. Trenger litt trim og lillemann har leggetid om 1,5t. Litt deilig å kunne berre gå på også.

Et hull mellom trærna og får sett mot Ålesund/Vegsundet. Regnet avtar litt og mor øyner et håp om litt kveldssol! :))


I mellom dei to tresonene, så er der masse av en norsk orkidee her, trur det er Heinattfiol som kan bli opptil 35cm høg.


Er litt brattere enn bildet viser her, men veldig fint å gå og daglig så går her masse folk. Er vel en av den mest brukte turstien i området.
Lillemann og mor kikker etter båter og ferger. Mor kikker rett fram på Festøykollen 911moh og tenker på at får ikkje så mange dager sia så var vi der!! :)) og ser at sola skinner akkurat på Svinetinden 1092moh , som resten av turfølget hadde håpt å gå samtidig, men forsvant i tåke og regn...


Lillemann roper Au au au au! og peiker. Mor skjønner med en gong at det er einebuskene har meiner. Dei stikker, dermed au. Einer, sier mor. " Enne" Vi pugger på det ordet ei stund.

Vinden kjem blåsende over oss og alle småtrærna legger seg litt. Lillemann blåser med munnen og veiver med arma for å vise kva vinden gjer. Han begynner å forstå naturen :)) mor stolt av lillemann på 1,5år!

Og jaggu så kom ikkje regnbuen også og gleda oss med sitt nærvær! :)) fine klare farger som lillemann også ser og peiker og forteller hoderistende at der er farger på himmelen!
Mor skynder seg opp til toppen i et håp om å få sjå meir av regnbuen, og det fekk mor :)Hytta på toppen blir dagens selvfølgelige pauseplass. Alltid åpen med bord og benker og ei av hyttene i bygda med den flotteste utsikta!

         Ei utsikt mor aldri blir lei av <3


Regnbuen går over Skopphornet i kveldssola.
No ville lillemann inn i hytta og spise litt, og siden mor ikkje er rask nok, så går han inn sjøl!


Litt oppkutta frukt til lillemann og Tinka, er kos på hytta. Og vedlig viktig at Tinka også får smake! Og smake masse også ;) må passe på alle i turfølget, veldig viktig.
Lillemann fekk nye sko i dag, fjellsko. En fjellprins treng skikkelige sko og desse var veldig kjekke! Når han tramper lager dei sånn hard fin lyd at lillemann tramper og stamper og danser i glede over nye sko og artig lyd!


Tinka!!! Glede over kosehunden som får være med på neste danserunde :))


Og plutselig så fekk mor og lillemann besøk av en ekte hund i døra! Kaisa var på tur med eieren sin og tok en titt innom hytta. Glede!! En hund! Var faktisk to hunder som den hyggelige mannen hadde med seg. Lillemann turde å klappe så vidt, skummelt....

Hundene dro sin vei og lillemann vil ut å undersøke litt. Nok frukt og dansing.
Lillemanns nye fjellsko fra TrekSta, goretex og halvhøge, kjøpt i dag på Sport1 og må få bli litt skitne også. Kan no ikkje være reine for lenge! Var ikkje berre berre å få tak i halvhøge fjellsko i str22 el 23. Liten fot på liten fjellprins.


Mor hadde laga svele til heile hurven av unger i dag, og dei 2 svelene som vart att, endte som kos oppå Hovdeåsen.


Regnbuen går over Skopphornet og ned i begynnelsen av Megardsdalen.
Etter at lillemann har sprada litt rundt, klatra litt stein og spist svela si, så nøt vi kveldssola litt og kikka etter båter før vi tok beina fatt og halvsprang ned att.
Nedi skogen måtte vi stoppe litt, leike litt tivoli i et tre! Må no ha det litt gøy! :))


Kveldstur i skogen er alltid koselig, sjøl om bakken er våt.
Lillemann syns det er gøy når mor halvjogger for det rister sånn!! Hepp hepp hepp! roper han baki der og flirer.
Mor rekner med han slokner fort i kveld etter en stor dose frisk luft i dag med alle ungane, pluss en tur til Hovdeåsen.

Takk til Hovdeåsen for redninga, nok en gang! :))


2 kommentarer:

  1. Hehe, herlige lillegutt som elsker være på tur! Du er sporty som vanlig og kaster deg rundt, en kjempe egenskap :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Av og til så lurer eg på om lillemann ser på bæremeisa som en avslapningsplass der eg er hesten som drar han rundt, gynger på han så han får slappa av når han er trøtt. Vanskelig å sei nei når han spør så pent også, og har annledning. Og eg er heldigvis av typen som kan hive meg fort rundt og stikke også, tar det på strak arm :))

      Slett