lørdag 15. juni 2013

Kveldsmat med guttaboys på Aurenakken.

Dagen derpå..... altså for Trollkirka turen! Støl og stiv etter 4km rett opp og så 4km rett ned med bæremeisa. Lykkelig over å faktisk ha klart å komme meg opp med lillemann på ryggen, så støl gjor egentlig ingenting! :-D
Vel, det gjor ingenting heilt til bror ringte og lurte på om vi skulle gå en tur med gutta hans og min, rusle en plass som passa for guttaboys, og grille. Mine lår grein på nasen, hadde meir lyst på massasje, men en tur med bror frister, pluss mine tantebarn, da var eg solgt! Bror hadde kjøpt seg skikkelig tursekk den dagen (med vakker prislapp) som skulle duge til alt, så den måtte no testast. Og kor makte gutta å gå tru? Aurenakken fra Vik sia? Bror hadde ikkje gått den veien så valget vart enkelt. Så vi avtalte at eg skulle komme bort og plukke dei opp.
Lillemann kikka rart igjen da onkel og søskenbarna kom inn i bilen. Han der, no igjen på tur? Han fekk ikkje ting til å stemme, men var veldig glad for å få selskap!
Gutta leda ann veien opp skogen! Her starta dei hardt altså! Raste avgårde så mor sleit.... støl støl støl! Minste stoppa og kikka på tanta: "Sliten tante?" Mor kikka opp og kjente at låra ikkje var heilt med enda og makta ikkje tempoet enda. "Veit du, fotane til tante hyler Nei nei nei!!! og vil ikkje gå!" Han ser storøyd, så smiler han "Domme fota!" ler og rister på hodet.

Et tre som berre ligger ved stien, blir brukt istadenfor stien, gjelder å gjere det så vansklig som mulig.
Nei, no ligg gutta bakerst!! Det vare ikkje lenge nei... dei raser forbi når vi spør kor langt dei klare å springe ifra oss! For vi meiner at det klare dei ikkje!! Ha!! var svaret vi fekk og to kuler forsvant oppover stien i rasende fart!


Lillemann lurer på kor dei to gutta skal? Dei forsvant jo!Lei av å vente.... "Kor dokke vart av da??" 2 karer synst at vi va treeeeige.... voksne altså!
 Dei springer avgårde igjen, og no har mor fått mjuka opp låra sine og kan holde litt følge med "ungdommen".

Allikavel så sitt dei der da og venter, igjen... litt stolte over å gå ifra dei voksne ;)
Oppe!! Oi for ei utsikt!!! Gutta kikker rundt og peiker på hus dei kjenner igjen! :-D

Dagens oppstandelse: Vi ser tivoliet!!!! Gutta er heilt oppi det når dei ser ned på tivoliet og vil ned, helst med ein gong! Det er Sykkylvsdagane og Tomastivoli er på plass.
Fekk godt forklart at ikkje idag, og dessuten så har det regna og karusellane er våte. Da kanskje bedre i morgo og håpe at det ikkje har regna? Forklaringa gikk i boks, under tvil.
Liten tur med stor utsikt ;) Sykkylvsbrua fra Aure over til Ikornnes og ser Ekornesfabrikken like ved brua.
Lillemann peiker også utover og forklarer alt han ser. Kanskje han skal fortelle alle plassane han har vært på?
Tante fortel gutta at ei mørk kveld i vinter med hodelykt, va tante her og hang opp ned i desse trea. Begge to såg på tanta med vantru. Heilt sant altså, svarer mor og begge to fann ut at da måtte dei også prøve! Men med litt kortere kropper og føtter, så trengtes det litt hjelp til å komme seg opp!

"Ej heng! Ej heng!!" minste roper i glede, men så kjem det "Au au fotane mine, vanskelig!" og vart plukka ned. Men spretter tydelig stolt etterpå :)) Han hang i treet!
Største ville også prøve, skal no ikkje være verre han heller, og vart hengt opp som ei flaggermus.


Oppå flata skulle vi ta en litt sein middag. Bror trylla fram en engangsgrill ifra sekken og la oppå bålplassen. Noke bål var ikkje vits i å prøve på etter regnet som har vært. Lillemann ville utforske, og forsvant fort bortover stien.

Bror skulle virkelig teste kva han fekk med oppi den sekken sin, utrulig mengde med mat! Og yoghurt til alle! Lillemann ville også spise sjøl. Under tvil... berre tok av jakka, gensern får berre ta seg en tur i vaskemaskina. Full konsentrasjon!

Gutta fant ut at dersom dei blåste på grillen så flamma det skikkelig opp! Dei blåste seg nesten blå i ansiktet! Men grillen vart da fort klar den etter den  behandlinga ;)
Lillemann berre peika Au au au! for han har lært at flammer er Au. Men var no spennendes å sjå på dei store tøffe karane, og ville gjerne være med...
Onkelen hadde druer!! Oi oi! Kjekt å kunne rusle bort og forsyne seg når man han lyst :)

Sitte litt ilag med søskenbarna, føle seg litt stor han også. Er sånn  stas å ha gutta med på tur!
Pølser og baconboller vart ikkje fort nok varme for 3 gutter som var sultne etter å sprunget opp skogen!

Er ganske så grei plass som er tillaga oppå Aurenakken. Stødige stokker å sitte på og grillplass, perfekt for middag eller kveldsmat i det fri.

Minste såg at tante tok opp grillpinnen sin og viste han at den brann! Oi!!! Tante veit at pinnane skal ligge i vatn 30min før bruk, men hadde ikkje tia til det idag. Men det gjor ingenting, var spennande at maten brann! Lot minste få en pinne som brann, og han satt forsiktig og lurte på om kjøttbollen også kom til å brenne.

Baconboller er snadder på pinne på tur! Ikkje berre pølser heile tia. Og baconbollene forsvinner kjemperaskt!


Skikkelig MANN på tur :))
Skulle han teste sekken, ja så skulle han teste den med masse oppi også.Onkel hadde så masse snadder i sekken sin! Og en kjeks sei ikkje lillemann nei takk til.


Ikkje så masse futt att i grillen, og lillemann får også lov til å gjere litt som dei store gutta, under nøye oppsyn.

Mor hadde med pizzarester i folie som vi varma opp på grillen. Pepperonipizza smaker så masse bedre ute enn heime!Mor fann et tre og klatra oppi. Da var gutta raske til å finne sine egne trær å klatre i! Dei fleste var litt vanskelige å komme oppi, men minste var rask oppi og vart sittande å dingle ei go stund, før det kom spakt "Tante, treng hjelp, foten e fast..." Plukka ned guten med forsikring om at han berre kunne klatre videre, for satt han fast igjen, så skulle tante plukke han ned.

Altså, korleis skal eg fortelle dette tru? Hmmm.... jo, siden mor klatra opp i dette treet, så måtte no bror også klatre opp, og helst enda høgere. Mor måtte gi seg pga lillemann tok til tårene for mor forsvant ifra bakken! Så her skulle det bevisast!


Bror hoppa oppover og oppover. Og sto plutselig still lenge. Gutta kikka opp på faren: Kjem du deg ned? "Jada," var svaret. "Berre hopper ned på dokke" og begge gutane forsvant som lynet! Mor kikka på han og smilte lurt, skjønte at han ikkje hadde tenkt ut korleis komme seg ned på skikkelig måte :)) Litt usikker latter ifra treet "Ej e ikkje dej..." mors konklusjon på treklatring: Mor Tarzan, han Jane! :))


Lillemann ville også klatre i trær, så mor satte han forskjellige plasser oppi trær så han fekk klatre litt han også. Når alle andre får, må no han også få lov ;) Han kikker på onkelen som henger oppi treet, veldig høgt for en så liten en.

Til slutt kom han ned, litt vel raskt og gutta lurte på om han fekk vondt i hendene?? Neida, forsikra han og gutta sprang tilbake til treet sitt. Det dei ikkje såg var at han snudde seg og gnidde seg i hendene, litt såre etter rask nedfart fra treet ;)Det småregna litt og vi pakka sammen. Ingen av gutta klagde på litt yr, heller ikkje når det kom litt større dråper. Dei hadde ikkje tid til å tenke på det! Største måtte forklare tanta at det var en portal fra Mars han no sto i, og at vi no hadde vært på Mars og spist jordmat. Vi hadde en lang dialog om kva vi hadde vært og kva vi hadde spist :))

Fullt firsprang i ei historie om aliens og Mars, finne en spaceboomerang en plass!Lillemann jakter nok en gang på onkelen! Got ya!! Og han skratterler og koser seg over å tulle med onkel!


Minste er en liten virrevirrevapp og spretter rundt over alt og detter litt her og detter litt der... han fann ut at det var tryggest å holde far i handa så han holdt han oppe når han snubla i et eller anna, gjerne i sine egne føtter.

Nesten nede igjen og det pissregna! Vi rakk det akkurat! I utgangspunktet hadde vi droppa dagens tur pga regn. Men så stoppa det opp og gutta hadde så lyst på tur allikavel, så dermed så heiv vi oss rundt. Liker sånne turer der vi berre hiv oss rundt og drar, dei blir veldig ofte dei morsomste turane vi går, om det så denne gongen var Mars vi var på :))
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar