søndag 9. juni 2013

Kveldstur Gimsdalen

Regn, regn og atter regn.... vært noken lite fine dager no. Blir meir trilleturer. Og lille har hatt feber og magetrøbbel, da ikkje noke tur på oss. Sambo dro for å levere dattera si,dattera mi og niesa mi som har vært her heile helga, vart med. Eldstemann var lykkelig over nesten tomt hus. Så vi såg et opphold i regnet og peip på min bror: Tur? Gimsdalen? Lettbedd var han og, var klar på et øyeblikk! :)) Yeay!! Turvenn!!

Lillemann litt forundra... onkel her?? På tur?? Fekk ikkje ting til å stemme, men syns det var ganske kjekt å ha med onkel på tur! En mann! :))
Noke av det første man møter på på veien, er elva. Masse nedbør og siste rest av snø, gjer elva ganske så stor! Lillemann heilt fasinert og stirrer seg sjøl i senk på vatnet....
Lillemann vil aller helst ikkje gå ifra elva, men vil gjerne holde følge med onkel, det var noke annerledes å ha med han. En tullete onkel!Veien framover har blitt ganske så rydda, skal bygges noken monstermaster tvers over her også, så her har dei pent måtte rydda lang kanten. Det er tømmer lagt i hauger alle plasser langs veien. Heldigvis står den koselige skogen att :)
Lillemann peiker og babler i vei! Gravemaskin!!! Og berre må få ta på! Han strekker seg så langt som mulig oppi meisa, og spenner ifra med foten så det umulig skal gå mor forbi kor man vil! :))Klappe, stryke, klappe..... Ooooo lykke!! Gravemaskin!! Vi måtte no gå litt rundt den, klatre oppå grabben før han var fornøgd ;)
Onkel inviterte oss til å komme ut til han på jobb en kveld, han kjører jo gravemaskin! Da kan lillemann få kjøre også :)) trur mor må få til det en kveld... hadde sikkert blitt lykke på jord for en liten motormann! :))Ei brei stripe barbert for skog... her kjem masta til å gå. Er spent kor det kjem til å sjå ut etterpå her. Er utrulig mange som bruker Gimsdalen eller opp til første postkasse som tur.Lillemann syns han hørte ei sauebjelle oppi skogen! Er det bæææææ her tru??? Men ingen sau å sjå :(
Lillemann begynte å peike og rope, var noke han ville ha! Mor skjønner ikkje kva det er og prøver diverse. Ei fin grein dugde bra, og han tenker på kva han skal gjere med den........


En uvitende onkel sjekker for musikk og aner fred og ingen fare......

........ men så Angrip!!!
Tok deg onkel, tok deg!! :-D Lillemann vifter kvisten masse på onkel og onkel gikk rett i felle om "liten og søt" onkelunge! Men onkel tar igjen han, og krigen er i gang! Fryd for en liten!! :))
 


Mor prøver å tenke på anna enn krigen som pågår bak min rygg, bokstavlig talt, og kikker på fredelige småbekker :-/


Onkel begynner å bli litt still, mor også. Her skal man sette alt inn og holde følge med onkel! Ikkje om mor skal gi seg og sei stopp, pause! Onkel hadde tenkt å ta med vektene sine oppi sekken, men trur han var glad for at han glemte dei att heime. Bakker.... tar aldri slutt!

Noken pene trær må man stoppe for, nyte det vakre rundt seg tar man seg tia til, uansett!Berre litt til! Par bakker, par svinger så er man oppe på sætra! Heldigvis fint å gå her så turen ikkje blir så tung å gå ;)Elva her oppe også er fossende og brøler. Skodda ligger langt ned på Gimsdalstinden og lar oss berre skimte toppen.To slitne og en opplagt oppe!! Han skjønner ingenting han kvifor vi to vart så stille mot slutten... hallo!

Til lillemanns glede så var sauene her oppe! :)) Bæææ! Bææææ! Lillemann peiker og peiker, kikker seg rundt etter alle sauene.

Bak hyttene på sætra har dei laga en gapahuk. Den er no målet vårt, sette ned bakendene på tørt område ;)

Utsikta fra gapahuken: rett opp på Borgundkollen! Tåke og atter tåke....Utsikta mot Ålesund og havet der ute :)
Tåka ligg tungt på Langfjella og lar oss ikkje få noke glimt av fjellet der. Men veit at ei pen rekke ligg oppunder der!

Lillemann er oppglødd over alt som plutselig kom fram fra både meisa og sekken til onkel! Sjokolade, meir sjokolade, lakrislisser, kjeks, druer....OOOh! Begynne kor?? Sjokoladen til onkel!

Liten kar dro ut på oppdagelsestur og tryna litt i molda, ikkje så kjekt :( var litt "æsj" og meir "æsj" før mor fekk vaska vekk med våtserviett.
Trøstespise litt med onkel. Trur onkel må være med oss oftere! Han hadde andre ting i sekken enn lille er vant med ;))

Vandre rundt sjøl er jo så spennende! Glemt er det lette men skitne fallet, og ut på tur igjen!
Der sto noken stubber der inne som var akkurat passlige for lillemann som stol! Han kikka seg bak, rygga, sikta..... og bomma! Jo meir sidelengs han ser, jo meir bommer han. Til slutt får han plasser baken på stubben, berre for å sitte der stolt i 10 sekund før det er opp igjen.
Måtte no stoppe og kikke på sauene igjen! Sjå dei springe rundt og bræke, lam som piler rundt og leite rundt etter alle lydene i jakt på feire sauer.

Sauene betrakter oss først, men så finn dei ut at vi sniker oss innpå,og dermed så stikker dei med halen i været!!

Sauene er for det meste oppå sætra, men en og anna bjellelyd hørte vi. Lillemann har supre ører og kjenner fort att lyden av ei sauebjelle! Og inni mellom nokre trær, der var dei!! :))En stor stein som har trua med å gå på veien istadenfor grøfta, har blitt støtta opp med en liten steinmur for å holde seg der den skal være ;)småbekkane langs veien!


Nesten heile veien nedatt, satt lillemann oppi meisa og strekte handa for han ville ha steiner! Han ville kaste Plopp! i småbekkane langs veien. Her og der så fekk han steiner med onkel for å kaste nedi, med varierende treffsikkerhet :-S

Småbekker var det omtrent over alt! Mor måtte nesten oversjå lillemann med steinmaset, eller så hadde vi aldri komt oss heimatt, måtte pent ha campa der skulle lillemann fåt bestemt.


Nok en plass har dei gravd vei opp til der ei monstermast skal stå. Blir bratte veier desse arbeiderene skal gå opp og ned forå jobbe! Blir spreke arbeidere når dei er ferdig med denne linja si ;)

Lillemann maser på meir stein, og vi fortell at snart, no snart er vi nede ved elva! "Ella" kjem det fra lillemann og skjønner kva vi meiner. Ser at mor er elendig med å lukke innatt "landingsunderstellet" på meisa... sukk, sånn er det når mormor ikkje er her og passer på. Det er ho som oftest skubber på plass landingsunderstellet vårt. Mor da... skjerpings!
Snille onkel plukker masse steiner  til lillemann! Berre for han å kaste i vei i elva. Og her er det litt lettere å treffe også, sjøl om elva er så stri at plopp-lyden ikkje er hørbar er det gøy!Vi vart no ståendes her ei lita stund, heilt til mor sei at "nok er nok" og på tide å finne retninga heim pga leggetid. Vi skal no levere bilen på verksted også og gå over brua heilt heim. Så det er berre å la elv være elv og snu rette veien heim.
Lillemann synst det var stas å ha med onkelen på tur. Det synst mor også! Så onkel får no berre finne seg i at vi piper han på telefonen iblant når vi ønsker oss turselskap ;))

Takk for at du vart med :))


2 kommentarer:

  1. Så kos!! Var der forrige lørdag,grunneigerne hadde dugnad på vegen opp til sætra,og mange traktorer og folk i sving;) Sakna sauene der da,kjekt at dei er komne på plass :) Er liksom vant med bjelleklang der oppe ;) Ære være bøndene som enda holder ut!!Kjekk plass å gå til uansett ver :) Klem til dokke! <3 :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er liksom ikkje det samme uten sauene! Heilt enig. Blir så pent og velholdt når det blir beita og holdt som marker og ikkje som småskog. Er glad for alle bøndene som fremdeles driver med gård og holder naturlandskapet ved like :))

      Slett