tirsdag 4. juni 2013

Megardsdalen

Etter at mor har hatt ei fantastisk og herlig helg i Trondheim, så var kvardagen tilbake. Og siden helga var uten noken tur, berre deilig avslapping og kos, så kjenne mor at det hadde gjordt seg med en tur oppi fjellet igjen. Lillemann har ikkje vært ute idag han heller, og ikkje mormor engang! Så da tok vi 3 oss en tur til Megardsdalen :))
Kjøre til Hundeidvik, forbi fergeleiet, og opp en grusvei til venstre. Skilt ved veien og en en bom før crossbana på 20kr. Parkere ved "rundkjøringa" og labbe så i vei opp grusveien.


Til lillemann sin stooore glede så var der sluppet ut suer!! Ooooo fryd! Lillemann sin skrekk for sauer etter Alnesturen var heldigvis over, no var det berre spennende å sitte oppi meisa og studere dei og hyle!

Bæææ! Bææææ! Lillemann sa meir bæææ enn sauen sjøl! :)) Kor vart sauen av no?? Lillemann hang utav meisa og omtrent kraup ut. Må følge med skjønner du ;)

Lillemann er veldig glad i vatn, rennende vatn! Alle små bekker, små grøfter, store elver, ALT så lenge det er vatn. Så vi stopper ofte ved alle slags bekker.


Oppe ved pauseplassen, der satt Carol og Eamon og venta! Dei har vært der oppe på tur og var på vei nedatt. Dei visste vi kom og satt og venta på oss :) Lillemann var kjempe happy over å sjå dei og vinka og peikte, ropte og babla i vei. Så glad for å sjå dei! :))

Mormor ville da ta en kaffikopp med Carol, så vi satte oss på pauseplassen ei stund og nøt utsikta.


Er så masse sauer her, så Eamon var fast i et tre under pausa, og for at han ikkje skulle renne ned lillemann. Han er jo beste turkompis jo <3Etter at lillemann hadde sjekka ut kaffikoppen til mormor, så var han klar for å gå videre han. Han har ikkje tia til å stå stille! Hallo, er no en travel mann skal du vite! Så han berre gikk han.... og mor etter.

Der går en slags liten bekk over stien. Rennende vatn, så det vart bom stopp på han. Plukka stein og kasta Plopp!

Var spennende å kikke etter sauene rundt omkring i skogen. Lillemann hang ut til venstre, hang over til høgre for å kikke etter sauene. Mor merka godt at ho omtrent bikka over til eine sia og så brått over til den andre. Kjære vene!

Å sjå opp mot Skopphornet fra denne vinkelen er berre heilt rått! Elsker denne fjellrekka og dens råskap!


På den andre sia finner du Hundatinden og elva som kjem fra Megardsdalen.

Lykkeliten i meisa tuller med mormor og har det generelt ganske så greitt ;)


Ooooiiii!! Maaaasse vatn! Lillemann måtte få komme litt nærmere å sjå på den der "ella" som han satt å sa. Ella, ella, ella! Peiker og peiker, vil fortelle kva han ser.


Storesteinen måtte jo mormor opp på! Lillemann jubeler til mormor, stor han også :)


Juhuuu!!! Når mormor var opp så måtte jo vi også opp. Hallo, er no klatrere vi også ;))
Tåka kom og krølla seg rundt tindane og sola gjor sitt beste for trylle dei fram, men nei. Litt trolsk er det no.
Stien er litt steinete her og der, med vatn mellom, så det er berre å hoppe litt og leike fjellgeit.Oppe ved første vatnet. Ser sætra der baki, venter på oss :)) Klar for kveldsmat lillemann?Vi måtte no en tur oppå brua og kikke på alt vatnet! Fosser på begge sider av brua jo! Lillemann vrir hodet og vil ha med seg begge sider av brua samtidig!
Bruker som regel å stoppe ved den første hytta der postkassa er. Men tenkte at idag skulle vi heller gå lengre bak (kvifor gjere som man bruker alltid?) og sitte i en av ruinane.Hytta ser ut som den ligg midt uti vatnet der på halvøya si. Ganske så idyllisk plassert :)
Lillemann skulle no da ha skiva si han,men da han kikka inn i buret så såg han kjekspapiret! O-hå! Da var skiva glemt gitt! Var berre å finne fram ei kjeks og så rusla han fornøgd til sitteplassen. Var ikkje berre berre å få han til å sitte heller. Først skulle han ha det blå sitteunderlaget, så skulle han ha koseputa, og til slutt det røde sitteunderlaget. Da kunne han sette seg... prinsen på erten!
Så når kjeksen var oppspist så var det å rusle til mormor og kikke på kva ho hadde å spise på? Baconost?Og dermed stikk han av med over halve skiva til mormor, og rusler fornøgd ut av ruinane for å undersøke :)

Aller helst så ville han no ploppe uti vatnet, men mor stoppa en litt missfornøgd liten. Vi vart sittande å kikke på boblene i elvekanten, som ligner misstenkelig på boblene i badekaret! Har noken helt ut badeskum uti elva tru?Boblene var så fristendes!! Mor prøvde å fange noken i handa så lillemann fekk sprekke dei. Men det var litt vanskelig dette der, fekk da til noken ;)


Så var det å rusle videre og finne noke anna å utforske. Kaste Plopp! vart det neste på planen. Målbevisst lillemann finner noken steiner og setter kursen ned kanten. Strekker ut handa til mor, treng litt hjelp til å komme seg ned.Da er det å tenke på å komme oss heim. Kveldsmaten inntatt og er berre å pakke sammen. Lillemann fann kjekspakken igjen, rister på den og håper at ei kjeks skulle hoppe ut! Etter litt hjelp fra mor, så fann vi en til i botnen av posen.


Deilig med vår og lysere kvelder, behagelig kveldssol å rusle heimatt i :)
Og kven veit ka som gjemmer seg i ruinane der?? Vi måtte kikke etter........
Jo, der var mormor!!! Bø!!! Lillemann i ekstase!! :))
Lillemann kunne leika her leeenge...
Stoppa midt i stien i bekken for å høre på klukk-klukk lyden ifra bekken, og lillemann såg faktisk dei 2-3 sauene som var oppi sia her. Noke dårlig syn har han i allefall ikkje!

Og hoppe fra stein til stein i stien var veldig morsomt. Hoppetisann! og mor hopper avgårde. "Opti!!" roper lillemann og vil at mor skal hoppe meir! Vi hopper og spretter, springer litt og fann oss en litt større stein å hoppe ifra.Resten av stien syns mor at no var det nok hopping, og lillemann satte seg tilbake med smukken og tok livet med ro og cruisa avgårde nedover. Vi skulle no leite etter sauene igjen!
Og så fann vi så fin farge nedpå bakken! Lillemann plukka den nøye ifra kvarandre, etter å ha snusa på den ei god stund :)

Bæææææ!! roper lillemann. Bæææ!! og peiker. Gledeshyl ifra meisa skremmer vekk den stakkars sauen.
Det myldrer av sauer overalt! Lillemann har det fantastisk kjekt høgt oppe i meisa og full oversikt over alle ulldottane som sprang rundt der nede. Beste tilskuerplass hadde han ;) mormor rusler videre, med et par framfor seg, uten vet til å gå til sides...

Noken ser hester som rir i solnedgangen, vi ser sauer.....og lykkeliten, ja han har det heilt supert! :)) han sa meir bææ han enn noken anna sau oppå fjellet her!

En siste lille bekk rekk vi, og mor setter seg så nærme som mulig uten å bli våt på baken...............så var var det å lene seg så langt som mulig for at lillemann skulle få tak i det rennende vatnet og bli litt våt!Vel nede ved bilen, var det å vinke hade til sauene mange gonger, og henge over porten og sjå om noken av dei kom tilbake. En sau med to lam kom og sa hade En fornøgd lillemann kunne da sette seg i bilen og komme seg heim, og ta velfortjent natta, ganske så fornøgd med dagen <3

8 kommentarer:

 1. Såg ut som en kjempefin tur altså! Har vært på Skopphornet som er ganske bratt tur men du verden for en fin tur:))

  Må ha denne turen bak øra mi:))) takk for tips:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange går opp Skopphornet via Megardsdalen. Tar ca 1t å gå opp, akkurat passelig kveldstur. Vi brukte lengre tid pga kikke på sauer ;) Vi er heldige som har så mange kjekke kveldsturer å ta rundt oss, treng ikkje heile dagen, men berre pakke og gå :))

   Du skulle tatt en dag og gått mange av dei små turene samme dagen!

   Slett
 2. Herlig med disse kveldsturene :)Så har vi det jammen kos på tur med da!:))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ha muligheter til lett tilgjengelig kveldsturer er en velsignelse :)) så deilig å komme seg ut på sånne turer etter jobb! Og vi er så heldige å ha mange innen vår kjappe rekkevidde! :))

   Slett
 3. Masse deilig energi! Mange flotte bilder av fine folk og nydelig natur! Veldig kjekt å se :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er fornybar-energi-tur!! Reine ladestasjonen for kropp og sjel. Og er der noke gruff, ja så går vi oss av det! ;))

   Slett
 4. For en utrulig kjekk blogg!! Kjenne ej får skikkelig heimlengsel når ej ser alle dei fine bilda! Gleda mej til å komme heim til å komme heim og berre gå i naturen. Blir kjempedeilig :-)

  Kristoffer

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Kristoffer :)) Litt rart å sjå heimtraktene sine sånn? Turmulighetene her er kjempemessige, ikkje mange plasser som har det sånn. Kan gå rett utenfor døra og er på fjellet, 5 min med bil og har 15 kjappe kveldsturmuligheter. 20min og ski, og har toppturer 10min unna...
   Du får ta deg en tur heim og finne fram fjellskoa :))

   Slett