torsdag 18. juli 2013

Kleivdalsfjellet 1154moh i regnvær.

Sunnmøre og fellesferie=regn og tåke! Fleire sommere no har regnet og lave temperaturer dominert. 12 grader midt på dagen er ikkje mykje å skryte av! Og når det attpåtil er lavt skydekke og masse regn, da er det en  typisk fellesfeire her :( men å sitte inne, det makter verken mor, lillemann eller mormor noke særlig lenge. Sjøl om mor og lillemann var en liten tur i går, så tar vi gjerne en litt lengre tur i dag ;)
Etter lillemann hadde sovet middagsluren sin, så pakka mor meisa og vi dro avgårde med mormor. Vi hadde planer om Liavarden på Stranda. Men når vi kom opp Strandafjellet, så peika mor på et fjell og spurte mormor kva det heitte. Kleivdalsfjellet, svarte mormor. Vi kan no gå der, kom det fra mormor. Som sagt, så gjordt.

Mormor parkerte ved Svartevatnet 532moh, og vi kryssa veien nedi grøfta og fann stien opp ryggen. Litt regn stopper ikkje oss! :)


Rett ved skogkanten står desse skilta. Kleivdalsfjellet har ikkje skilt, men er en del av ruta  til Roaldshorn.


Stien til å begynne med er rein skogssti, veldig tydelig sti og lett å gå.
Siste kikk på bilen til mormor og lillemann vinker hade til bilen :) bilen er liiiten der borte på den store parkeringsplassen.
Mormor kjem trakkande etter opp stien, Carol som egentlig skulle være med ringte, ho hadde sovet seg bort ifra heile turen!


Liten smaksprøve må vi jo ha! Kreklingbær som har akkurat blitt modne og forsvant brått inn vår munn ;)
Litt lengre opp fann mor moltekart! Litt her og litt der.....


....men så var der enkelte kart som var så fine at dei havna rett og slett i munnen ;))Toppen baki der, som mor har kikka på når mor har kjørt sin sønn på skyting på skytebana her.3 stk uværskråker på tur! :))
Lillemann ville ha litt kontakt baki der, og strekte fram handa si og ville holde mor i handa ei stund <3
Bak oppi skaret der skal vi...... Langevatnet skal visstnok ligge bak der.

Boksen med saltstenger redder dagen, igjen! Boksen tåler vatn, og lillemann får saltstenger å gnafse på :)

Lillemann er nok litt småsulten oppi der, snart matpause! I mens, saltstenger ;)
Dukker opp nokre småvatn her og der, litt tåke her og der, litt regn her og der.... mor er litt våt av regnet, men ikkje verre enn at det tåles godt ;)
Kupert landskap å gå i, veldig kjekk sti og mange kuler å gå bak og rundt. Litt vått da, men gode fjellsko!


Mor lurer på kva som er bak denne haugen her! Er det Langevatnet tru?

Nope, intet vatn, berre et skar som vi skal opp. Men ei elv, ergo, vatnet ligg bak oppi der! :))

Lillemann titter ut, Hei mormor!
Tåka kjem sigande ifra dit vi skal opp. Men det gjer ingenting, det er vi vant til!
Bortover til venstre fortsetter kanten bort til en varde og ei bok. Mor trudde at dette var Kleivdalsfjellet, men mor lærte seinere at dette kun er en topp over Kleivheia og fjellet heiter Myrdalsfjellet 916moh.
Da er vi endelig oppe ved Langevatnet!!! :))  850moh. Da blir det matpause på lillemann og litt tid til å springe rundt sjøl.

Men først måtte mor opp på kanten og sjå kva man ser derifra! Borti tåka og regnet der, der ligger Roaldshorn og gondolbana til Strandafjellet skisenter.
Ned i den der tåka, det er der vi kom opp! Ja ja, litt tåke her og der, den spretter rundt her i desse fjella.
Matpause!! :)) Der er bygd til ei slags grop her, murt opp litt stein for å få det til å henge sammen med berget for å lage litt lee for vinden. Flate steiner som underlag og er en perfekt plass å stoppe for en matbit :)
Lillemann i gropa, og mormor er satt litt utenfor.
Mor hadde laga til en boks med mat til lillemann, men av en eller ann grunn så frista mor si skive meir....

Mormor har akkurat returnert ifra Dublin, og der kjøpte ho seg en ny turkopp! Lillemann likte den koppen veeeeldig godt! Den har jo 2 sauer på!! Her har lillemann leita etter sauer siden vi forlot bilen, men eineste sauen han finn er på koppen til mormor....
Tåka letner litt så vi får sett ned dervi kom ifra og stien. Over på andre fjellet ser mor korleis det ser ut om mor skal opp til Ytstevasshonet!


Lillemann er ikkje den som sitter still når han slepper utav meisa, da skal han undersøke alt! Her var det en søledam som får gjennomgå ;) Ingen fare, god regndress! Takk Skogstad :)) mangler kun sydvesten...

Skal han bli en god fjellgutt så må han følge med på skilt og merking ;)


Og en ekte fjellgutt klatrer i fjellet også! Ikkje at mor alltid liker det da men.... får berre passe på han.

Fornøgd over seg sjøl over å ha klatra opp sjøl, setter han seg på mormor sin plass, konge på haugen! :))Siden lillemann stakk av med mor si eine skive, får mor teste en energibar ho kjøpte på Xxl for  nokre dager siden. Smakte i allefall godt! Lillemann ville også smake. Litt skeptisk til en allerede aktiv gutt få noke sånt, vart aller nådigst nokre bitte små biter.

Mens mor pakka meisa, så trakka mormor litt rundt med mormor. Her hører lillemann et fly og kikker spent etter det.
Et glimt i tåka og mor ser faktisk fjorden langt der bak ved Stranda! Tenk om tåka hadde vært vekk, det hadde vært utsikt det! :)

Småvatna her oppe finner du overalt! Mor liker sånn små søte vatn, gjer landskapet så interessant!


Der er varder overalt langs heile stien. Du går deg ikkje bort, er nesten berre kikke etter neste varde om du er usikker, men stien her er veldig god.


Borti tåkeheimen der skimter mor der vi var dagen før! En kvit liten prikk nesten på kanten der. Toppen av trekket av stolheisa på Fursetsia av Strandafjellet skisenter. Kan skimte Røde Kors hytta også :)) så kjekt å sjå att der man har vært før.

Vått er det, men masse bedre å være ute i regnet enn å sitte inne og kikke ut av vinduet :))

Mor som trudde at den toppen der bak var Kleivdalsfjellet og målet for dagen, men neida! Her labber vi fremdeles avgårde..... men lengre tur er berre kjekt!! :))
Tar toppen på vei nedatt.Lillemann har leita og ropt etter sau i 1 time no, og med kraftig stemme også! Han har sett at her er sau, for han har sett bæsj. Så mor viser han spor etter sauen. Den har i allefall vært her, det er sikkert. Så når lillemann klager litt, så synger mor Bæ bæ lille lam, ender med at lillemann synger han også! :)
Ikkje mykje til utsikt, men sikta der vi går er veldig god.


Lillemann begynner å bli litt lei, og mor lurer på om det er lenge att? Mormor berre svarer, det er ei god stund enda..... da er det berre å synge litt til, får trent litt lungekapasitet i det minste....En bekk! Lillemann får kaste litt Plopp! og det hjelper betraktelig på humøret :)

Vannslangen til mor er kjekk å leike med! Lillemann klarer ikkje å suge vatn ifra den, før vatnet når fram, har han gitt opp!
Ser det er et godt stykke om man skal gå heile veien bort til Roaldshorn langt der borte på enden, det er faktisk den stien vi følger men skal hoppe av når vi når Kleivdalsfjellet ;)

Og ser man tilbake, så ser man kor langt man faktisk har gått! Ser Langevatnet så vidt der nede.

Ikkje nok med at der er veldig mange varder, men man finner et stort antall røde merkinger også! Stien her er utrulig godet merka!


Og endelig!! Lillemann er utålmodig oppi meisa og mor ser toppen av Kleivdalsfjellet! Jippi!! Mor har ikkje gått her før, og har ingen aning overhode om kor langt det er hit. Mormor veit, for ho har gått her på randoneeski.
Varde på varde bakover stien.Lillemann fann seg en ny hobby, dra av hetta til mor! Og han gir ikkje opp før han har fått det til heller!

Litt av en "topp" som er ved siden av vårt mål, ganske så full i ur.
Utrulig kor fargerike og søte blomstrene er på høgt på fjellet, bitte små, men fasinerendes.


Ser Roaldshornet 1230moh i tåkeheimen. I litt mindre tåke har vi skimta siste stolpen av trekket.


På vei til varden, skimter mor silhuettene av ei mor med 4 kyllingane sine! Prøver å liste oss fram, litt vanskelig med lillemann oppi meisa som roper ut at han ser fuglane.....

Men som den ekte sunnmørske sommeren, så var her nesten null utsikt i tåkeheimen! Vi tok bilder av det vi fekk til og visste sånn nokenlunde kva som skulle skjule seg under tåkeheimen. Men så kom en sur vind, og vi var så heldige å få et stort tåkehull og utsikt! :-D Så vi skynder oss og tar bilder:
Kleivdalsvatnet 782moh med sine to små vatn nedenfor. Myrdalsfjellryggen bak.


Ser at fjella til Fjellsetra skitrekk er dekte i tåke enda, men skimter dei bak der, og ser så vidt Sætrevatnet nedi der.

Meir tåkefritt lang ryggane bort til Roaldshornet også. Ser det er opp og ned nokre gonger før man er borte ved Roaldshorn. Vi skal ikkje dit i dag, men kanskje en anna dag ;)

Lillemann spankulerer rundt, følger etter mormor. Må no følge med på kva ho gjer på!Mormor står og tar bilder av Fjellsetra og ser Sætrevatnet 347moh, ser konturane av Nysetervatnet til høgre for mormor. Toppen til venstre er Sætrefjellet 877moh der siste trekket til Fjellsetra ender, og til høgre er Revsdalshornet 1006moh.


Lillemann har blitt ganske så flink til å gå i ulendt terreng, stabber seg mellom og over steiner, finner stier og følger dei.Kleivdalsfjell varden 1154 moh :)

Motsatt vei av Fjellsetra, ser mor Strandadalen så vidt nedi tåkeheimen. Dalen går langt bakover, til tunneler som fører til Hellesylt.
Et skikkelig glimt mot Roaldshornet og trekket der borte, kjekt med et lite hulrom i tåka :))

Trekket på motsatt side av "dalen", Fursetsia. Ser paviljongen nede til venstre, og mor ser bakover Langedalen som mor hadde et glimt av i går!

Lillemannn vil no klatre på varden, men akkurat det syns mor ikkje han skal nei! Mormor tenkte vi skulle ta en pause her, men litt sur vind og lillemann har kalde hender.
Så her var det å sette lillemann i meisa igjen, fram med votter og kosedyna, å starte på nedatturen. Heller ta pause om lillamann blir lei og ikkje så sur vind.
Litt lengre nede så ser mor ganske så klart bilveien til Stranda, og parkeringa til Strandafjellet skisenter. Haugen midt i bildet er faktisk Dregetua! Der har mor og lillmann nylig vært ilag med RV :))
Våt sti nedatt, renner vatn både her og der..... mor trur ho er våt på føttene, men er ikkje kald, ullsokker ;)


Til tross for tåke, er no vakkert her oppe :)

Mormor må stoppe i regnet og knyte skolissa si mens mor og lillemann tok en avstikker fra stien og kikke på litt vatn. Regner litt vel mykje til å ta en pause no, og lillemann er fornøgd i meisa, sukker og koser seg med dyna.

En totalt avslappa og varm lillemann sitter i meisa og berre nyter utsikta og hompinga. Bedre nedover, for meir utsikt! Og mor går fortere ned enn opp, ergo meir homping!
Lillemann like tørr, mor ganske så våt...
Nesten nede ved Langevatnet og ser toppen mor egentlig trudde vi skulle på! Vi skulle gå om den på vei ned, men seint på kvelden og lillemann er berre å få heimatt. Mor prater om alt mulig for å holde lillemann okkupert med noke. Alt fra babysauen som ikkje har Tutt stakkars, til bilen til mormor som er aleine no, sauebæsj og vatn....Våt uværskråke på tur,men like blid! :)
Da er vi tilbake ved Langevatnet, litt over 300 høgdemeter nedatt.Varder i tåkeheimen :))
Ser ut som tåka er der nede og venter på oss!

Myr og tåke, vakkert og trollsk.


En stor frosk! Jippi! Et dyr på turen :)) Lillemann henger utav meisa og følger nøye med frosken som prøver å gjemme seg så godt han kan. Må no sjå kor den skal.


Mor og lillemann kikker på frosk, mens mormor forsvinner inni tåkeheimen. Mormor, veeent, vi kjem!!

Lillemann ser veien og bilen langt der nede! Brum brum! Da er det berre å gå gjennom skogen, så er vi nede :)Oooooooooh! Lillemann studerer en bitteliten spretten frosk! Den hopper kjempe høgt! :-D knapt nok at mor får tatt et bilde av den....

Nede ved moltefeltet, må berre ha ei eller to molter til....

Lillemann litt meir skeptisk til den derre molta....
putter den i munnen, men mor får den i retur.
3 stk våte men glade turgåere! Mormor angrer på ho ikkje tok sydvesten sin, mor skal kjøpe seg og lillemann sydvest. Mormor har vært denne turen på vinteren på randonee, mor og lillemann aldri vært her. Turen er veldig flott å gå, kupert landskap og man blir ikkje lei. Litt drygt ifra Langevatnet og opp til Kleivdalsfjellet, men er veldig flott å gå, sti og landskap alle klarer fint å gå. Ikkje bratt heller og ingen bratte utfor langs stien heller for dei som missliker det. Stien er tydelig, mange varder og rødmerking, så trygt å gå her.En kjempetur rett og slett! Tar vel 1 time å gå ifra vatnet og opp til Kleivdalsfjellet, sånn ca.
Tusen takk for regnturen mormor, rekner med det blir fleire våte turer i sommer også ;))

10 kommentarer:

 1. Imponerende :-)

  Håper værmeldinga for neste uke holder stikk nå da, så får dere sol - sol - sol :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lov å håpe at vi får litt SOL!! Men eg trur det ikkje før eg ser det dessverre.... så fram til da blir det nok regnværsturer på oss ;))

   Slett
 2. Uverskråker sitter ikke inne....finnes ikke dårlig ver,berre dårlige klær ;) Ull innerst og regnklær uttapå,så er det berre å labbe av gårde :)Vi hadde rett og slett en hærlig tur,og klart at jeg vil på flere slike!!! Klem <3 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Trur nok vi er ekte uværskråker! :)) vi får berre ta til takk med det været vi får, og gjere det beste utav det. Kjøre til en plass som virke mest lovande, og gå! Nå er klær og sko tørka, så vi er klar for nok en våt tur vi ;))

   Slett
 3. Dette var en flott beskrivelse av turen dere gikk. Jeg likte tipset om saltstenger på boks. Jeg stjeler ideen og lager noe om det på min egen blogg som heter Minituren senere. http://minituren.blogspot.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. Berre å stjele ideen ;)) akkurat den boksen er på cm passelig for saltstengene! Og så knuses dei ikkje.... og lillemann har tidsfordriv oppi meisa med noke som ikkje er berre godteri. Og saltstenger på varme dager er supert for oss voksne også
   Ska kikke innom bloggen din når eg kjem heim, er på tur i fjellheimen akkurat no ;)

   Kjekt du stakk innom bloggen, og videre god sommer! :))

   Slett
 4. Herlighet! Så artige bilder og flott beskrivelse av turen. Dere er jammen flinke til å komme dere ut. Jeg tror jeg har grodd fast i sofaen når det gjelder tur, men i dag har jeg ordnet meg barnevakt for en luftings alene. Et must i disse tider, he-he! :D

  Lillemann er kjempeflink og smilet er på plass, skjønning. Små lokkemiddel og turen går som en lek ;)

  Nyt sommer'n videre!
  Eli Kristin

  SvarSlett
 5. Må berre komme oss ut, blir sure og gretne alle sammen av å være inne. Lillemann bryr seg ikkje om regn og vind, han sitt godt og lunt han. Og ja, små lokkemidler hjelper på ;) alle har en periode at sofaen er hiiiiiimmelsk, men så gjer en luftetur seg ekstra godt etterpå.
  God tur!! Håper du får en herlig tur i fred og ro med sol og fuglesang :))

  SvarSlett
 6. Vil bare takke for tipset til saltstengene. Jeg googlet saltstenger boks og fant deres bilde med urtete og saltstenger. Den kommer jeg også til å bruke. Kjempe fine bilder fra turen deres. - Takk for titten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at et tips kan brukes :-D saltstenger på tur er alltid en vinner, og sånn holdt vi dei heile :-P
   Og tusen takk for både kommentar og at du stakk innom :-)

   Slett