onsdag 17. juli 2013

Skitrekket Strandafjellet

Altså, mor pakka og tok med seg sine 3 kids og dro i all hast til Hahjell for å stikke av ifra tåke, regn og 12 grader her på Sunnmøre. Men å komme heimatt til tåke, regn og 10 grader om morgonen, var virkelig en nedtur etter sol og varme på Hafjell i 4 dager. Men lillemann vil no ut han, å gå inne heile dagane med kun luftetur i hage og omegn i regnklær, er han ikkje fornøgd med. Når han står på døra og nesten gråter "Ut!", da er det berre å pakke meisa, fram med regnklær på oss begge, og finne noken å gå på tur med. Mormor? Allerede på en minitur med Carol.  Bror? Var fremdeles vekk og på vei heim. Andre? På ferie (heldiggriser) Så vi pakka og sikta oss på Vassetra. Men en mms fra RV av en tent peis på røde kors hytta på Strandafjellet, det frista! Gå opp den veien har ikkje mor gjordt, og så får mor sett bak fjella der etter nye turmål!
Så må mor berre få tilføye at bildet lyg, veldig. Det er absolutt ikkje flatt opp dissa veiene opp trekket her. Noke mor snart skulle få merke. Vi sendte melding om at no begynte vi å gå.
Mor såg ei eller anna hytte oppå kanten der. Det er vel ikkje hytta vel? Nei.... såg så lita ut.
Regnklær, meisa, regntrekket klart, kveldsmaten med og drikke, og ikkje minst lillemann er klar! :-D

Veldig fin vei store deler av veien opp, men nokre få parti er ikkje heilt fine nei. Regnet har nok litt av skylda også, men litt av veien er ikkje heilt ferdig. men her regna det i det minste ikkje, i forhold til heime hos mor. Så litt lårdreper etter nokre feriedager er nok på sin plass ;)


Snur oss og ser ned til trekket, veien som går ned til Stranda sentrum og tåkedotta der nede. Tenke seg til at dette er et av dei beste skitrekka i Norge! Og mor har ikkje vært her på ski enda, skiredd som ho er....
Observante lillemann roper oppi meisa: "Ææææsj!!" og lillemann henger ut sia på meisa og peiker. Saue-æsj jo! Og der det er  æsj, er der sau! "Bææææ!" begynner lillemann, og dermed er sauejakta i gang...2 svinger lengre opp, der fann lillemann sau!! Glede!! :-D Ingen tur er det samme uten sau eller frosk...
Ser over til Roaldshornet 1174moh, ser veien opp trekket der også. Nysatsinga på Strandafjellet, gondoler opp til en paviljong med matservering også om sommeren. Mor har lyst til å ta gondolen opp og gå ned att til svartevatnet. En anna tur, uten tåke!

Litt tåke kom sigende, men den var flyktig og forsvant like fort. Og når tåka letta, kom RV ned for å ta imot en lett kokt mor og en fornøgd lillemann.


Midt oppi en meget bratt bakke, lærte RV mor et triks han hadde lært dagen før, som en kar som hadde gått dei fleste topper i Europa. Ta et steg, hold andre foten opp i lufta i 1 sekund, så ta neste steg. Virker som det går seint å gå slik, men du kviler en og en fot uten å bli så himmla sliten og må ta pauser. Man spiser høgdemeter på denne måten. Det var slik den karen som lærte bort trikset, gjor det da han besteg Kilamanjaro! Mor prøvde, og jaggu så funker det! Ditta skal mor huske til andre bratte! :-D

En liten tøff sau stod og venta på oss, og mor prøvde å gå forsiktig.... men nei, den syns vi var for skumle :( men bak kanten der så skimter mor toppen av den nye røde kors hytta!


RV klarte å innynde seg hos ei søye, lillemann klarer ikkje å være still nok, for han sei meir Bææææ enn sauen sjøl!
Pust i bakken og ser på sauer og fantaserer om pinnekjøtt og fårikål.... lurer på om mor begynner å bli litt sulten??
Ser tåka dekker starten av trekket der nede og ligg i heile Standadalen.Oppe på kanten! :-D Joda, var en lårdreper ditta der.... akkurat det mor tengte etter masse bilkjøring og feriedager med kidsa sine ;)
Mor såg en masse fjell! Ååååå! Nye turmål! :)) måtte kikke litt baki før vi gikk inn i hytta.Men mor var så varm at mor makta ikkje å gå inn i hytta som var fyrt oppi til grensa til badstu! Så mor fann ut at rusle litt rundt oppå her og avklimatisere seg litt, og la hytta kjølne seg litt ned, var det lureste akkurat no... og lillemann var happy han, rusle litt rundt sjøl. Retning: vatn!
Med støvler og regndress ifra Skogstad, så er lillemann klar for det meste av det våte element på tur! Så han fekk trakke og hoppe fritt oppå her, til stor glede for liten :)


Lillemann satte brått kursen oppover, så da var det berre å følge etter, og ta enden av trekket i nærmere øyesyn ;)Prøvesitte stolheisa var litt stas! Sofadisse jo! :)) og ser på fjellet bak der et anna trekk går videre opp. Langedalsegga 974moh. Mor fekk lyst til å ta beina fatt og gå dit opp! Men blir nok ikkje i kveld, for seint :(


Paviljongen! Flott plassert før Langedalsegga med flott utsikt. Meir om Strandafjellet og trekka her finn du her: http://www.strandafjellet.no/
Lillemann fann lange, høge trapper her som han klatra oppi både 1-2 og 3 gonger, utfordrer seg sjøl, mens mor klatrer bak og passer på.
Der nede ligger den nye røde kors hytta. Den gamle forsvant med stormen Dagmar, taket gikk gjennom toppen av paviljongen! Dei var så heldige at dei fekk løyve til å bygge den oppatt :))En vedlig flott søledamm!! Oooooh glede!! :))Mor hadde lillamenn på skuldrane og skynda seg bort på kanten for å sjå på mulige turmål innover Langedalen. RV rusla nedover mot hytta mens mor og lillemann trakka litt rundt og gløste etter stier og topper :)


Mor kikker på topper, drømmer seg vekk og vil dit opp, bak dit, oppå der og sjå kva som er der....Lillemann lar mor drømme seg vekk aleine, og rusler tilbake til trekket og ned til hytta ilag med vår gode venn RV.
Inne på hytta hadde temperaturen blitt bedre :) lillemann fekk kjeks med RV og satt i sofa og kosa seg. Veldig fin hytte! Høgt oppunder taket, praktisk og lys.

Ute regna det akkurat no, tåka kosa seg ute ei lita stund, mens vi 3 satt inne og hadde det godt og varmt :))
Lillemann fann "Ysss" og mor leita fram lighteren i meisa, tente lyset, og lillemann blåste ut... mor tente, og lillemann blåste ut. Så gikk mor lei. RV tok over og tente så fort han klarte etter kvart som lillemann blåste ut lyset i det eine vinduet, og så sprang til det neste! Han hoppa og hylte, kosa seg over leiken med RV :))


Etter å ha spist skivene sine, spist opp kjeksa, klatra på loftet, smakt på andre ting i hytta, så var det berre å rusle ned att i regnfritt vær :))
Mor skal oppatt hit en dag, og da gå bakover dalen og nokre topper her. Vinterstid så tar mange trekket opp, og så går fjella bakover her på skitur. Så takk til RV som ba oss opp en tur hit, og takk for nok en koselig tur ilag :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar