tirsdag 2. juli 2013

Vår 2. teltur, men heilt aleine-Megardsdalen

Vel, mor og lillemann skulle egentlig til Besseggen....men trekte oss fordi yr meldte om 1 grad og sludd. Da er det ikkje kjekt å gå der for lillemann, og mor vil gjerne sjå utsikta når ho først skal dit. Så vi to vart heime aleine, pluss fri fredag og mandag pga mormor er vekk på slektstreff ilag med morfar. Men regnvær osv førte til kun miniturer. Søndag klarna det opp, og mor pakka telt, 2 soveposer, 2 liggeunderlag, en medium kompressjonssekk med klær, og meisa full av mat og andre nødvendigheter. Mor prøvde å kutte ned på det som mulig var, for etter kvart som oppakningshaugen vokste, så lurte mor på korsen i alle dager skulle ho klare å bære dette??? Og meisa har for liten plass til alt. Såg dystert ut. Men skulle vi på telttur, så måtte mor bære aleine, for vi hadde ingen andre som kunne være med. Tok vekta, lasta opp og rekna ut uten lillemann, over 20kg! Ops... lillemann påkledd er +10kg. Over 30kg.... mor begynte å tvile her :-/

Kjøre til Hundeidvik, forbi fergeleiet, nesten inn til Formfin, står et skilt Megardsdalen. Husk bom på 20kr. Mor hadde berre en hundrelapp, men rekner med at mor skal tilbake iløpet av året uansett så her betaler vi litt på forskudd ;)
Skal egentlig starte ved "rundkjøringa" for der er bom og kun for grunneigere. Men mor hadde så stor oppakning at mor spurte om lov til å kjøre opp til benken, nesten halvveis opp. Bratte bakker og traktorvei. Tar 1t å gå heile veien. Mor jukse og korter litt ned...
Så vi starter ved benken.Lillemann er klar han! Berre mor att. Ja ja, here goes!!

Yess!! Mor kom seg på beina i allefall! Men kor lenge det held, er en anna sak... Kompressjonsposen i eine handa og teltet i andre handa, da er max lasteområde brukt. 30kg +  Lillemann leiter allerede etter sauer ;)
Siden vi kjørte opp et stykke, så starter mor fint :)

Dette går så fint så! Ved godt mot og godt humør, vi skal jo på telttur jo! :-D


Ikkje direkt vei som er et stykke opp, men funker. Noken plasser har man gravd grøft tvers over veien får å sleppe over smeltevatn.


Når mor snur seg, ser ho mot Sula, ser heilt ut til havet!På venstre sia har mor Shopphornet........


..........på andre sia ryggen fra Gjevenakken fram til Hundatinden. Kan ikkje klage på fjellutsikta heller ;)Er berre å labbe seg avgårde, kjem ikkje fram med å berre kaste Plopp! heller... heilt ærlig, mor merker at såpass vekt hadde mor ikkje orka å gått altfor lenge med i oppoverbakke! Men førelpig så går det greitt, er ikkje så langt dette, halvtime normal gange sånn ca?


Og nei lillemann, mor skal IKKJE dit ned for å kaste Plopp! Det er i allefall bra sikkert... lillemann skjønner ikkje kvifor mor ikkje vil dit der det er masse vatn! Mor driver å plukker opp stein til lillemann, men velger med omhu kor mor plukker steinene, helst når mor er nedi grøftene så ho slepp å bøye seg så langt ned... :-/


Ser et glimt av Megardsdalsetra der framme. Hundatinden til høgre, Skopphornet til venstre og baki ser man Keipen 1198moh.


Rart kor masse lettere oppakninga virke når man er på flata og ser målet i sikte?? Er det berre meg, men er armene til mor lengre på bildet enn til vanlig? :-OStien variere mellom tørr til større partier med vått. Men med steiner her og der så det er berre å hoppe og sprette fra stein til stein! Men i dag så hopper mor som en elefant, og som kjent, elefanter kan ikkje hoppe! Lettere uelegant.Rett før setra så er der en steingard. Der oppdaga vi et lite lam heilt aleine. Lillemann var i ekstase! Endelig fann vi en sau som ikkje er laaangt oppi fjellsia! Vi lista oss forsiktig fram... men mor synst noke er galt, lammet rører seg ikkje. Ser på oss, ser at vi nærme oss, men reise seg ikkje. 3m ifra og mor har skjønt at noke er galt. Til og med lillemann begynner å sutre. Au au au sei han og ser trist på lammet. Mor skjønner at lammet er sjukt. Tar mobilen og leiter på face etter sønnen til eieren som mor kjenner, sender ei meld om at her er et sjukt lam. Lammet legger ned hodet, og vi trekker oss forsiktig tilbake. Lillemann sutrer enda og snur seg og kikker etter lammet til tross for vi treffer på andre sauer. Mor fortel at lammet skal få hjelp...
Andre friske sauer og lam kjem dukkandes opp, spretter avgårde så fort vi kjem.
Et virkelig flott fjell Hundatinden 1234moh. Mor ikkje vært, men har lyst!


Framme ved setra begynner vi å kikke etter en egna leirplass. Tørr, uten for masse suaebæsj, flatt og høre elva. Elvesus demper mulighetene for at lillemann skal våkne av andre ukjente lyder. Men tørr delen er vanskelig å få til, masse myr/mosevått her. Beste plassen har en frosk allerede funnet, han berre satt der og venta på oss som om han ville sei, her er plassen! Takk frosk :)Sette teltet akkurat her! Fin kul, flat og tørr, med fin utsikt lengre inn dalen. Veit det er trekk akkurat her, men med tanke på myggen, så velger mor trekken. Dessuten så er det nesten trekk overalt her, vinden slår tilbake ifra fjellsidene.

Utsikta andre veien er mulig enda finere: steinruiner og Skopphornet.Teltet, Helsport Fjellheimen 3 camp Pro er så enkelt å sette opp, at til og med nybegynneren mor får det lekende lett til! Dessuten så like mor at det har litt indre takhøgde til å være tunneltelt, stort +


Lillemann vil også hjelpe til! Peiker til mor at du, der skal stanga med rødt inn...Lillemann leiter fram pluggane og setter dei inn i hullet... tidlig krøkast god camper skal bli ;))Passer på å gi mor alle pluggane så teltet står godt! Han har nok ikkje tenkt å få noke telt dettande over hodet, så han må no inspisere og passe på litt.Mor henger opp innerteltet og lillemann kjører bil på bakken i ei gigantgarasje! Innerteltet er gjordt på et blunk! Hekt, hekt, klips!


Ferdig!! Det tok ikkje lange stunda! Mor fornøgd, lillemann også. Han rakk ikkje å kjede seg engang ;)


Endelig så skal vi få testa soveposane vi plukka oss ut ifra Helsport!! Mor har gleda seg lenge, og soveposane til mor og lillemann er veldig etterlenkta! Mor vann et gavekort fra Helsport på 5000kr, 1. premien til og med! Så mor fekk plukke ut diverse, så soveposer var første store ønske!
Alta Junior til lillemann som tåler -5. Og mor en Huldreheimen spesiallaga for damer i fasong, 170cm og tåler -8. Lillemann prøver ivrig å få åpna sin :))
Med Mammut Bamse Extreme underlaga på plass, soveposane på plass, så er det berre å ta en oppdagelsestur ute :))
Skal bli spennande å legge seg i kveld, for første gong vi telta var det i elendige poser og mor fraus litt , men det gjor ikkej lillemann innetulla i dyner. Så er spent no ;)


Og kva er det lillemann vil gjere på tur?? Noken ide?? :) Heilt rett, leite etter sauer! Korleis visste du det?


Rett utenfor teltet kom der fleire nysgjerrige sauer, dei kikker på oss og lurer nok på kva slags rare dyr vi er...Lillemann har tatt over lyden Bæææ fullstendig! Sei meir bæææ han enn noken anna sau her oppe! Og mor og lillemann teller og teller sauer etterkvart som vi finner dei.


Til slutt var der faktisk en sau som var altfor nysgjerrig enn det lillemann syns var komfortabelt. Sauen kom fort imot oss, og brannalarmen til lillemann slo ut for fullt! ørene til mor!!! :-O så her var det å hoppe opp på en veldig stor stein så sauen ikkje nådde tak i oss. No kunne lillemann flire no! Følte seg trygg her oppe :)) mor berre glad for ørene slepper å høre hylinga....

Sauene gir seg, går sin vei og no syns lillemann at det var greitt at mor gikk ned ifra steinen. Puh!Vi går innom teltet berre for å kikke innom døra, for så å fortsette oppdagelsesturen motsatt vei.

No tør lillemann å gå sjøl, ingen sauer i sikte. Men skal likevel leite etter fleire sauer... mor gir opp....


Lillemann trasker og vil holde ei hand. Vi ser oss tilbake og lillemann peiker "Dææææ!" Skjønner han at teltet vårt er der? Eller at det er der vi kjem ifra? Mor aner ikkje.

Lillemann er i allefall strålende fornøgd over å være på tur :))
Litt hjelp er kjekt å få, i allefall her som er en del stein. Men så fort han trur han klare seg sjøl, så får mor ikkje holde handa meir. Klare sjøl!


Og no som mor ikkje har masse oppakning kan mor plukke masse steiner og ta lillemann ned til vatnet og kaste skikkelig Plopp! :-DEn stor stein! Lillemann prøver så godt han kan å klatre opp, men må ha litt dyttehjelp fra mor. Etter litt strev og pusting, så er han oppe!! Juhuuu!!! Med Hundatinden bakom.Lillemann peiker utover og fortel mor om alt han ser og kor høgt oppe han er, peiker på fjella og roper enda meit Jahuu!! No med Skopphornet i bakgrunn.

Vi rakk en middag før vi gikk opp, men no er det kveldsmat på menyen. Lillemann begynner å bli sliten også, så her er det berre å få i gang bålet! Det er veldig lite brennbart å finne her oppe, lite trær og anna vegitasjon med høgde på. Så her var det å finne det lille som er. Så fort flammane kom, så var lillemann snar inni meisa og leita fram grillpinnen sin: Klar!! :))


Førstemann til å grille!!! Ivrig lillemann veit korsen man griller. Gjordt dette før eller?? ;)
Men det vart fort varmt for han, og han slapp grillpinnen og forlot åtstedet me Au au au vant!Så mor tok over grillinga, assistert av lillemann. Han var veldig flink til å ta 1 bit eller 2 av alle pølsebrøda, plukke ut anna mat og småspise litt.Fornøgd lillemann blåser på pølsa si, vant! (varmt)


Ser du eine pølsa? Mangler litt på den? Ikkje alle pølsene som rakk å komme seg heile på bålet heller... smaksttesta av lillemann i egen person....


Mens vi venter på neste pølse...... kjøre litt bil! :))

Vi brukte restane av et anna bål inni eine ruinen som bålplass. Veldig koselig og lunt her mellom, og skygger for vinden. Og så er utsikta ikkje så verst heller!Vi fekk et aldri så lite besøk av en venn også, han vi kontakta angående det sjuke lammet. Han kom opp for å sjekke det, pluss et anna lam som noken andre hadde bekymra seg for. Dei har allerede tatt ned 2 lam før, som vetrinæren hadde gitt sprøyte i et håp om det vart bedre. Frykter flottsjuke, men gjenstår å sjå. Men hyggelig med besøk da ;) og så hadde han tatt med litt ved som han fant.Er medlem på Fjellforum, og der fekk mor et tips om å ta rista av en engangsgrill, rulle den i underlaget og vips! så har man en grillrist :)) Heilt supert!
Rester av potetbåter fra middagen i går varma i folie på rista. Lillemann syns det var stas å kunne spise rett ifra folien og kosa seg :)
Grønnsakene i folie var ikkje lillemann interessert i, mett i magen og potetbåter er bedre. Så mor fekk en god dose grønnsaker og virkelig kooosa seg!Sjøl om lillemann er mett, så tok han et nytt dykk inni meisa og fann seg twist! Og der er alltid plass til sjokolade....
Vi vart velsigna med at kveldssola braut gjennom skyene!! Yeay!! :-D 

Lillemann var mett og sliten, klappa på meisa og ville ha tutten (smukken), ville oppi meisa på tur. Slappe av. Så det gjor vi. Oppi meisa, smukken og kosedyna og tok oss en runde rundt området.


Sol på teltplassen vår også!Andre sia av elva, ser fint ut der borte, så vi tar oss en tur over brua vi ;)


Fekk til og med bruk for solbrillene! Trudde mor aldri vi skulle få bruk for, men det fekk vi :)Kveldssol er noke heilt for seg sjøl. Gulfargen på lyset, varmen og det lave lyset i graset.
Nydelig, ikkje sant? ;))Fra andre sia av elva og ser bort på teltplassen vår. Teltet knapt synlig, til høgre ved siden av den lille hytta oppå en liten haug.
Spennende å stå på brua og sjå på vannmassene som renner fort avgårde og skummer kvitt.
Tenkte å gå litt til, innover mot dei andre vatna i dalen.  Mor lurer litt på å gå opp til Trollvatnet i morgo tidlig, men veit ikkje kor stien går. Har ei grei aning, men mor aldri vært så langt inn dalen her.Og kva lillemann vil? Kaste Plopp selvfølgelig! :))


Mor følger stien innover som går langs vatna. Koselig plass Megardsdalen.Ser enden av siste vatnet, og ser at å gå opp til Trollvatnet ikkje blir noke problem. Så her er morgendagens plan klar :))
Så da snudde mor, og var fornøgd med planene for morgendagen. Vi sang Bolla Pinnsvin, Måltrost osv kikka etter sau og prata.


Det vart plutselig stille baki der... mor tar et bilde og ser et par øyelokk som begynner å sige nedover. Oida! Her var det berre å sette opp farta og komme seg til teltet!

Prøver så godt mor kan å holde lillemann våken, men måtte til slutt gi tapt.
Ole Lukkeøye  tok nok overhånd her, så tannpussen dropper vi i kveld og berre prøver å finne soveposen.

Lurte deg!! :-D Eg sover ikkje!! Å hå nei..... dette her tegner ikkje bra.

Mor prøver gong på gong å få lillemann til å legge seg, men lille fanten min har ingen planer om å sove.1 time går, og lillemann er fremdeles våken, kryper inntil mor for litt kos og snakker om Bæææ som vi hører heile tia utenfor teltet. Faktisk litt koselig lyd sauebjellene på avstand, og en og anna litt fjern bæææ.


Til slutt sovna vi begge to! Mor våkner halv 1 og kjenner at den doturen mor skulle tatt for noken timer sia, virkelig var nødvendig no!! Så her var det å være snikende ullteppe og liste seg ut. Å sitte på ruinane etterpå i all stillhet var faktisk ganske så godt. Fredelig og rolig, verden heilt for meg sjøl.

Listende tilbake til teltet, ligger lillemann og sover godt. Mor får på seg KariTraa ullstilongsen og kryper nedatt i posen. Legger soveposen godt rundt lillemann, setter vekk kosehunden, drar i mors egen glidelås og er veeeldig klar for litt søvn!


God Natt! :))


Vel, en god natt vart det ikkje. Mor er ikkje vant med å ligge i telt, så sover urolig. Lillemann er heller ikkje vant med å ligge i telt, ei heller i så lyse omgivelser og liker å krølle seg i dyna. Litt verre å krølle med en sovepose. Så han har vært en del småvåken, dermed mor også.
Men klokka 6.15 og lillemann åpner øynene nok en gong, så hørte han litt vel nært teltet et lam som sa Bææææ! Han har åpna øynene noken gonger iløpet av natta, men denne gongen så sperra han opp øynene og ropte Bææææææ!! Da var det berre å ta morgen gitt.... mor ikkje heilt enig, men mors meining teller visstnok ikkje...

Cherroxen fungerte fint som flaskeholder for natta :)
Mor og lillemann vart (heldigvis for mor er fremdeles i koma) liggande ei stund å småprate og høre på sauene utenfor. Snakke om alt og ingenting. Litt godt sånn småtrøtt om morgonen :))

Brummm brumm brumm! Bilane vart fort leita fram og fekk teste soveposen dei også. Lillemann var ikkje kald en eineste gong iløpet av natta (mor sjekka) og han låg i ullstrømpebukse og ullbody, med den tynne nattaposen som forhindrer i at livlige barn sparker av seg dyna. Alta Junior gjor jobben sin! :)) Mor som fraus sist, hadde ullstilong og ullgenseren, og var ikkje kald en eineste gong heller! Så min Huldreheim får herved stempelet Godkjent ifra mor :)) Faktisk veldig god å ligge i, sydd smalt for å tilpasse seg damekroppen, så mor følte seg litt som ei åme i natt!


Frokosttid! Heimelaga brød med baconst. Lillemann var ivrig med å hjelpe til med smøringa av pålegget, men helst for da å kunne slikke av pålegget på kombiskeia....Vart ikkje spist så masse inne i teltet, var berre å stå opp siden lillemann peiker og seier "Opp! Opp!"  Ute ser mor at morgonsola så vidt klarer å presse seg fram mellom skyene, men været virker lovende, til tross for Yr meldt om litt regn.Mamma! Mamma! Bæææææ! Lillemann fann att sauene, dei gikk oppi sia her og var i full gang med spisinga. Da er det sauejakt som er på tapeten for lillemann. Mor stapper inn skivebiter etter kvart.Vi gikk litt oppi sia på Skopphornet på jakt etter sauer, finne stein og andre ting på bakken. Ser Sula baki der, og Heimstevatnet der vi kom opp.Fint å sitte oppi her og få full utsikt over Megardsdalsetra. Er faktisk en del ruiner her, ikkje så rart med tanke på kor godt vinden tar her oppe. Berre den hytta som er ved siden avteltet vårt var bardunert, men Dagmar flytta den fra grunnsteinane den stod på og 1 meter bakover.Ei anna hytte her blåste fullstenidg til pinneved :(
Lillemann kjører bil, mor putter inn meir skive.... og plukker det lille ho finner av ved til lunsjen. veldig lite brennbart å finne her!
Siden vi ikkje pussa tenna i går, så må vi no i det minste ta morgenpussen! Lillemann syns det er så kjekt å pusse for mor også! Hjelpe til veit du ;)Lillemann er mett og sliten igjen, gått masse sjøl. Så no finner han meisa med tydelig beskjed om at no vil han oppi og på tur. Så da tar mor og pakker inn og ut av meisa det vi trenger, og setter kursen for Trollvatnet 610moh, Fjøre til fjellstur. Vi har vært der en gong før, men da gikk vi opp via Riksheimdalen. Trollvatnet blir egen blogg i morgen ;)

På veien tilbake fra Trollvatnet, så plukker mor med ved ifra raset som har vært der. Det er langt ifra teltplassen, men nærmere så er der ingen ved å finne. Lillemann har nesten akkurat våkna, ganske så blid!Mor leita fram det som vart att fra i går, og lillemann er som vanlig veldig kjapt ute med å finne fram grillspydet sjøl og vil grille.


1-2-3 dropping av grillpinnen og "vant!" Det vart for varmt for lillemann, og mor tar over ei askegrå pølse som har vært duppa nedi aska noken gonger... papir lillemann??


Mmmmmmmm... kalkun og kyllingpølse! Lillemann er såre fornøgd, og venter på at noken kjøttboller skal bli ferdige.

Kjøttbollane kjem kjære deg, berre hent den andre grillpinnen også du, så blir det! Lillemann henter han, tydelig stolt over å få hjelpe til.Hvem er det som tramper på min bru??? Mor fortel eventyr mens lillemann balanserer.

Men balanseringa og eventyret vart litt for spennande, så her vart det dropp it! Sittapause passer veldig fint, for det var det lillemann skulle gjere, finne sitteplass, ikkje balansere....Litt kos har vi gooood tid til <3 lille gullet mittVi skulle begynne å pakke sammen og ta ned teltet, der kjem vinden som meldt før på dagen med selskap med regnet, så vi satte oss like greitt inni teltet og venta litt. Vi har no både kjeks og sjokolade, så vi lider ingen nød.

Ferdig å pakke meisa og anna stæsj, teltet ligger flatt og vinden stopper heilt plutselig! Og da kom også sola!! :)) Her skifter været utrulig fort! Mor syns faktisk at å plukke ned og sammen teltet tar lengre tid enn å sette opp.Heldigvis så kom der helikopteret fra Nord flygende inn med materiale til hytta dei held på å sette oppatt. Dermed var lillemann opptatt ei stund så mor kunne bli ferdig med teltet. Det er det samme helikopteret som vi såg på turen til Løsetvatnet og til Søviksetra/Lovollsetra. Så dette helikopteret kjenner lillemann godt! Du store tid kor masse han har prata om dette helikopteret siste tia :))


Spennende! Tenk å være så nært et helikopter som han har sett etter masse! Lillemann er himmelfallen og stemma når en oktav høgere enn vanlig!
 Du store kor masse lyder og ord som kan komme utav en så liten munn! ;)

Mor satte meisa på en kant før mor pakka på alt, så mor slepper å løfte alt i fra bakkenivå. Gjelder å planlegge tunge løft... Lillemann er veldig klar han, til og med hjelper til med å få seg sjøl oppi!


Løft mamma, løft! Lillemann hopper i meisa, klar til å dra. Mor er ikkje så sikker på om ho er så klar, hatt en tur allerede på ca 3 timer allerede :-/


Helikopteret kjem nok en tur med varer til hytta. Rekner med vi får selskap med helikopteret mens vi går ned også. heilt greitt, for da glemmer lillemann om Plopp! og mor slipper å bøye seg ned så ofte ;)


Da er det rake veien heim att lillemann! Sol og fint vær, nesten så mor angrer ikkje singlet. Shorts var ikkje på prioriteringslista over kva pakke med, men mor skulle ønske ho hadde ei zipoff bukse... ei bukse der man tar av beine med en glidelås rundt låra, og vips så har man shorts! Skogstad si var utgåenede og var tom for mor sin størrelse, så mor ønsker seg Bergans Imingen zip off bukse.Rundt svingen så møtte vi på noken nærgående sauer igjen. Mor kjente att den eine ifra følget i går som skremte lillemann sånn at vi gikk opp på en stooor stein.


No var ho tilbake, og enda meir pågående enn i går.. Noken små krokodilletårer trua med å hoppe fram med lillemann, så her var det berre å få sauene på avstand og skynde oss ned att.Er no bra vakkert her opp :)

Mors fjellrekke, Skopphornet <3


Fullasta meis, og armene fulle. Ikkje plass til stort meir, men det er akkurat plass nok til
en natts overnatting. Da duger det fint for mor.Sola skinner,  fuglene kvitrer og skogens fred senker seg, not! Helikopteret svirrer rundt ca 6 turer inn på hytta, og lillemann roper nesten kvar eineste gong det passerer oss. Mor også syns det er litt spennende med helikopter susande fram og tilbake her, så det er berre kjekt :))
Veit sånt ordbruk ikkje egner seg på trykk men.... #&%@!! En "dump" lyd høres bak mor. Mor kikker bak.. jodda, den eien soveposen hadde fallt av, hadde berre tredd strammestroppene på soveposen rundt ramma på meisa, og der gikk reima opp.... mor orker ikkje å sette fra meisa for å feste igjen, så her bærer mor 1 sovepose, 1 telt og 1 komprimeringspose. En under arma, to andre i kvar si hand.
Ser tilbake og er fornøgd med turen :)) bortsett fra mangelen på søvn da. Får ta att, en dag...Bak bilen låg et lass med sauer og sov! Lillemann vart redd dei 2 nærgåande sauene uten lam. Her var det berre å husje på dei og kjøre avgårde med det samme.
Vi kjørte ned grusveien og kjem til motorcross bana her i Hundeidvik. Der stod faktisk helikopteret stille! Hadde pause og var nok ferdig med lastene opp til hytta. Mor var så freidig at ho svingte av og tok med lillemann bort til helikopteret og 3 hyggelige karer. Eine var tydligvis en grunneiger. Dei hadde observert oss på vår vei ned, og lagt til merke en kjempe stor sekk! Om det var oss? Jodda, mor kunne bekrefte at det var oss to på tur ned. Sekken var ikkje  berre en stor sekk, det var meisa! Karane flira godt av oss, snakka om at skulle no ha plukka opp lasta vår :)

Fortalte at lillemann har fulgt med helikopteret fleire gonger no og var like oppglødd kvar gong. "Hoptel!" roper lillemann og peiker. Eine karen tok lillemann med og meinte at når han hadde sett det så mange gonger, at det var på tide at han fekk sitte i det, og plasserte lillemann i setet. Det var litt skummelt aleine, men når mor holdt han litt på foten, så var alt berre kjekt!!
Snart var lillemann borte vekk i sin egen lille verden der han flaug rundt i helikopteret og var storkar, trykte på knapper og sa Brumm brumm! Er jaggu ikkje verst å være liten i dag nei! :)) Lillemann vil inn på mobilen til mor fleire gonger for å sjå bilda fra helikopteret! Han husker det veldig godt og snakker om det ofte. Så tusen takk til dei to hyggelige karane fra Nord som lot lillemann ta en titt og sitte inni. Liten gutt, men husker godt og vil fortelle til mormor kva han har gjordt! Stolt som en hane :))

Vi har hatt en super tur oppi Megardsdalen, tur til Trollvatnet, leita etter sauer, grilla og kosa oss masse. Avslutter det heile med en tur inni helikopteret, pang avslutning for lillemann dette :)
Mor fann ut at ho klarer at vi to drar på telttur aleine, ikkje langt, men klarer det, fornøgd med å klare oss sjølve på tur. Tungt, ja men du store tid kor koselig! :))

Og tusen takk til Helsport for soveposane, dei fungerte utmerket og vil bli masse meir brukt av oss framover og vil bringe oss masse glede!

4 kommentarer:

 1. Smeis,du er tøff!!! Verdens beste!!!!! <3

  SvarSlett
 2. Tøff er eg nok ikkje, er vel heller sta! Og så er det den greia med at har no så lyst! Og har man lyst nok så prøver man, er man sta nok så får man det til. Og tar man seg tia til å oppleve blir alt så kjekt at man glemmer at det er tungt ;)

  SvarSlett
 3. Imponert, det er ikke tvil om at alle fjellturene har gjort deg sterk siden du kan drasse på alt det utstyret... Og såååå koselig det så ut, heldige lillemann som kan kose seg slik på telttur med mammaen sin! Flott natur og fornøyd barn på tur - ikke mye som kan måle seg med det ♥

  SvarSlett
 4. Vart en del utstyr ja... heldigvis ikkje så langt å gå, sjøl om oppoverbakke. Vil man så får man til! Og å gå heime å trakke aleine oss to, da kunne vi like godt prøve oss på tur aleine ;)) Han hadde d strålende han, gjor på noke heile tia, kun nattesøvnen som vart litt vanskelig. Men vi hadde d så gøy at vi nok gjer det igjen ;)) Håpe du får hatt litt uteliv du også, til tross for magen :))

  SvarSlett