tirsdag 3. september 2013

Fausateighornet 794moh, SykkylvenEn sliten lillemann synst det er travelt å være i barnehagen. Enkelte ettermiddager er han heilt ferdig og vil berre henge på mor og sutre. Så da er en tur ut midt i blinken! Ringte mormor, joda ho trengte også en tur ut. Men da er saken grei, ut på tur!
Valget vart på Fausateighornet, der er det 1 år siden sist vi gikk. Kjøre inn til Fjellsetra og forbi skianlegget. Fortsetter til du kjem til et kryss, enten til Fasteindalen/Ramstaddalen, eller til Orreneset/Fausa. Parker bilen i krysset, og gå mot Fausa et lite stykke.
Så kjem en vei opp til venstre til nokre hytter. Er stor parkeringsplass her, men den er privat. Fausateighornet er toppen til venstre, og så gå bakover et lite stykke.Et stykke opp, nesten mot slutten, er der merka 2 steiner der stien begynner. Starter ett på ei myr. Er en del myr og vått deler av veien opp, så anbefaler gode sko, vanntette eller fjellsko.Lavt skydekke, men fremdeles nydelig å sjå utover Nysætervatnet 334moh. Snøbreen Regndalsbreen bak, og Regndalstinden 1540moh og Råna 1586moh ruver i bakgrunn.


Der er fremdeles litt blåbær å finne enkelte plasser, og lillemann er strålendes fornøgd der han blir fora med blåbær, både fra mor og mormor. Meir, befaler lille sjefen oppi meisa.


Lett vått å gå, men du ser stien, pluss merker her og der. Er faktisk en av dei få stiane i området som har rødmerking. Jippi!!

Sjølv om det er av første dagane i september, så er det veldig fin turtemperatur. Men kjenner at høsten er i emning ja.


Stien er myr og skog om kvarandre. Stien har stier rundt seg alt etter korleis folk har sneket seg rundt for å unngå dei verste bløytene.
Kom en regnskur, men det tåler vi fint! På med jakke og regntrekk.
Der ser vi Fausateighornet, "toppen" til høgre. Berre å gå opp haugen og følge ryggen fram.


Det er høst, høst, høst..... fargane er ikkje til å feie under teppet,  no er høsten her.


Ser mot retning Stranda (ligg bak fjella der). Oppi fjellsia her ligg to fiskevatn også, Sætrevatnet 521moh og Kvanngrøvatnet 574moh.

Plutselig ville ikkje lillemann ha meir "Båbbæ", og det vart misstenkelig stilt i skravlinga. Og forklaringa var enkel: Jon Blund har vært på bæremeistur han også! En sliten gut klarte ikkje meir han, og tok en ekstra blund idag.

Som du ser, ikkje noke tørr plass dette. Og en regnskur hjalp ikkje på heller. Fjellsko, en super ting! Mor går med en god del fjellsko. Ikkje berre pga vått, men også pga bærer en del last og vil støtte opp ankelen. Siste mor ønsker er en skade.


Er en ofte brukt tur dette, så stien er jamnt trakka og holdt ved like.
Da er det å forlate litt myr og oppi meir bratte. Hittil så er et ikkje så bratt opp, meir jamn stigning.


Sånne parti er det ikkje så mange av. Er en grei tur også for barn som kan gå litt lengde på turene.
Utsikta til høgre blir berre bedre og bedre! Ser begynnelsen av Norddalsfjorden med Grjøtet 1519moh midt i bildet. Mor og mormor hadde en super rundtur i området der borte! Finn blant anna Skrednakken og Verpesdalen der. En blogg fra ifjor http://turmedlillemannogmor.blogspot.no/2012/12/
Noke som er så flott med fjell og høst, er fargane. Spesielt når rypebærlynga farger fjellandskapet i en varm, rød farge i kvit mose!Og til og med Auskjeret 1203moh blir pent å sjå på med litt farge forran ;)
Smådammer i rekke og rad, ser ut til å høre til Nysætervatnet.
Ser ned på der vi kom opp. Ser veien der vi kom fra Sykkylven langs vatnet, krysset ved enden av vatnet her og parkeringsplassen, og ser ryggen som vi har fulgt opp hit. Er ikkje så langt att no til toppen.


Mor har så lyst til å legge seg ned i lynga og mosen! Ser så nydelig ut! Men med en liten fjellprins på ryggen så får mor pent vente til ei anna anledning, høsten har no akkurat begynt.
Da ser mor vardane som markere toppen. Husker skuffelsen da vi kom hit ifjor i oktober, varder om var ramponert :( er ikkje bygd oppatt enda, berre sånne små varder som står i ruinane etter dei gamle.

Hovedvarden, og mor er oppe! Lar lillemann sove berre bittelitterann til, sånn at mor og mormor får sett litt utsikt og tatt et par blder. (blir sikkert 20bilder)
Ser Stordalen  bak.Auskjeret 1203moh til venstre. Ryggen bakover her er ganske så brei og lang og ender i Ramstaddalen. Vi gikk opp ryggen her i fra Ramstaddalen en gang ifjor og over, og ned til Ytste Skotet og vart henta med båt i fjøra.


Med Storfjorden nedenom, og ser litt av Norddalsfjorden til høgre. Midt på er Stordalen, liggande mellom fjella Varden 831moh og Jolgrøhornet 1253moh til høgre.


Ser femdeles berre litt av Norddalsfjorden, med Grjøtet 1519moh baki der. I nærmere rekke er blant anna Skurdahornet, Roalshornet, Blåfjellet osv av den rekka.
Mor setter ned meisa.... nope, ingen tegn til å ville våkne sjøl. Får nok vekke en sliten lillemann. Ellers blir det ingen søvn til natta....

Etter å ha våkna og knepet seg fast i meisa, så begynte mor å snakke om sauene vi hører, dingle dingle i bjellene, om postkassa der, litt mat osv, så han skulle få lyst tl å komme ut av den meisa. Men med litt kosedyne og mormorfang, så var det heilt greitt!

Min nye flotte matboks er med i dag også. Lovte forrige eier at den kom til å bli bereist! :))
Så vi satser på den ikkje er høgderedd ;)

Matpause må til på en tur. Kos er viktig å ha, og ikkje berre springe til målet, og springe nedatt. Vi er gode på kos!Litt mammakos måtte også til. Og da stikke av med mormor sin mat, og spise på si kjeks, mor si kjeks og en bit av mormor si kjeks.Vart litt kald vind no. Kjenne fingrane begynner å bli kalde, lillemann begynner å bli litt frostig, så det er berre å begi seg på veien heim. Og skymt! Er kveld også, kl er over 20 og blir fortere mørkt for kvar dag som går.

Siste Ballerinakjeksen havner i mors munn, svupp!! Og borte var den....
Mormor tar fatt på ryggen nedover mens mor og lillemann begynner på en trall.

Litt hopp her, og litt hopp der over små våte plasser.Mor og lillemann synger på Kvakk kvakk sangen. Altså, andungen kvakk kvakk som gikk på barnetv da mor var lita. Youtube er fint for å vise lillemann sånt, og han elsker den! Og å synge på den passer en liten som ikkje kan tekst, ypperlig! Så her er humøret på topp!!

Kvakk kvakk! Lillemann synge for seg sjøl, og så prater vi til kvarandre som ender og kvekker. Mormor kvekker også inni mellom når lillemann roper på ho. Må no være med i den gode samtalen ho også!
Blir fort mørkt, men mor har allerede hodelykt liggande i meisa i sånn tilfelle. Faktisk hatt liggande i heile år. Veit no aldri.Skymt ute og merker for kvart 15min at det blir mørkere ute. Litt trist, for det begrenser sånn turer etter arbeidstid. Men kos er at man kan tenne lys, eller gå mørke spennende kveldsturer med lykt ilag med venner.
Vi var i allefall nede ved bilen litt over kl21. Skulle la lillemann gå sjøl på grusveien, men for første gong så var det uaktuelt! Han hadde det så godt i meisa, at han kneip seg fast og rista på hodet. Han skulle sitte på heeeilt til bilen. Og der skulle han ha med koseputa, koppen og eplebit og sjå på Drømmehagen dei 25min det tar å kjøre heim. Han nikosa seg i bilen ette en god tur ute og var så fornøgd som en liten fjellprins kan være :))


4 kommentarer:

 1. Veldig fine bilder og tekst. Fy flate så vakkert vi har det på Sunnmøre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anders :)) og ja, vi bor veldig vakkert til! Midt i Sunnmørsalpane med supre tur muligheter og nydelig landskap :-D og så er der så masse man ikkje har gått og sett enda!

   Slett
 2. Det første bildet der er bare sånn helt utrolig reklame bra!!! Tomler opp!

  Jeg kan faktisk ikke vente med å begynne å utforske fjellene i sykkylven, jeg må bare gå skikkelig gjennom bloggen din å notere fjellturer:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk Jill :) Bra bilde til å være mobilkameraet mitt? ;) Og det er berre å svippe over fjorden og ta en tur oppi fjella her, garantert plasser du vil elske! Sandvikhornet, Aurdalsnibba, Straumshornet blant anna. Berre å spørre om du lure på noke! :))

   Slett