onsdag 18. september 2013

Hovdeåsen for mor og lillemann

Etter regn, regn og atter meir regn, så var det utrulig herlig å sjå den lysende gule dingsen på himmelen! 3 grader om morgonen og snø på fjella var ikkje akkurat Jippi, men det regna i det minste ikkje. Å sitte inne var uaktuelt når middagen var fortært. Lillemann hadde hakk i plata: "Ut! Ut! Ut!" Vi har vært ute i hagen kvar dag i regnet no, og en liten fjelltur frister. Sjå noke anna enn den hagen. Lillemann klapper på meisa og er tydligvis klar for en. Som ettermidagstur er Hovdeåsen pefekt!


Kjøre mot Hundeidvik, ta av grusveien opp til høgre skilta Hovdeveien, og opp heilt til endes til dette huset og en parkeringsplass. Skiltet som viser vei til stien, står til høgre her før 2 benker.


Mor trudde lillemann ville gå sjøl, men nei.... opp opp opp!! Sliten liten kar og ville berre opp og prate med mor.

Ikkje ei sjel! Rart egentlig, sol og fint vær med ok temperaturer. Her er det utrulig mange som går. Men akkurat no er det mor og lillemann som går her og prater om alt og ingenting ;)

Koselig skog, med kveldssola no kl18 på kvelden. Deilig å være ute igjen og på tur!


Er ikkje berre flat sti her, litt sånn som dette hører med på en fjelltur :)

Ikkje berre oss på tur allikavel! Ei nervøs bille av et slag, stoppa opp i redsel for å bli trakka på av monsteret mor. Lillemann studerer billa og vinke hade.

Sopp!! Eller som lillemann sei "Åpp". Høst er typisk sopp-tid, og lillemann veit absolutt kva sopp er. Mor prøver å få han til å hske at han ikkje skal røre spp, men det er vankelig for en nysgjerrrig 1-åring. "Meij!" kjem det kontant fra lillemann. Altå, vi skal leite etter meir sopp. Den er grei, så vi er da på soppejakt :))

Ikkje så masse sopp å finne i einebeltet her. Men vi kikker da...


Mor spør kva dette er. "Einne" kjem det konstant fra lillemann.


Ikkje så mange att no, bringebær er vel på hell ale plasser. Spise dei som er att med andakt. 1 år til neste gong :(Mens mor spiser bringebær, roper lillemann "Dæææææ!!" Han har funnet meir sopp han ;)Nyte utsikta må man gjere. Sjå på fjorden, båter, skyer på himmelen og snø på fjella.

Pausesteinen er tom! Ingen som ville være med oss å gå idag av bror eller syste. Syste kjørte vi til en leikeplass ilag med venninne som vi skal hente etterpå. Men håper at ho vil være med neste gong, og da blir det noken på den steinen ;)


 Sola er på vei ned allerede. Men vi rekker å nyte den ei stund oppå toppen. Ser Festøytkollen til venstre og Sula til høgre. Fjorden er Storfjorden, men Hjørungfjorden som går inn til venstre her, og Sulafjoren går til høgre der framme.


Vi fann en stoooor flott sopp! Fargen lyste sånn opp at lillemann såg den på laaang avstand! Den er no flott, ikkje sant? :)
Au au au! Lillemann husker maur..... den som fekk mamma til å sei au au i sommer. Minitue, men like spennende.Lillemann held trygg avstand til maurtua. Peiker og er enig med mor om at den er au au.
Var ikkje så mange sopper siste stykket, 6-7stk, og no er vi nesten oppe."Tytt tytt, tytt tytt!" Lillemann husker hytta og hopper i meisa! "Matt, matt!" Trur det er en liten som husker godt at vi alltid  spiser niste i hytta.

Ut av meisa, og rett mot døra! En som vil inn med en eineste gong.Mr og lillemann har spist middag og er egentlig mette. Så ingen niste, men Toddy er godt på tur!En liten som ikkje har tålmodighet til å ha på lokket en gang! Vil ha toddy med eineste gong :) Pass tunga di vennen....

"Åsk!" Altså, skål. Lillemann snakker baklengs på ord med sk og st. Skåle er viktig når man koser seg, og no koser lillemann seg virkelig og "Åsker" masse :))

Et tysk par dukka opp og kikka inn og sa hei. Lillemann stasjonerte seg inni hytta han, liker seg der inne. Måtte lokke han ut med kjeks. Hei! Lillemann, den kjeksa der var min! Du har jo.... skitt au, mor får finne seg ei ny kjeks.
Lillemann oppå et berg og hoppa rundt. Juhuuuu!! Lykkeliten ute <3
Skopphornet med delen Storheia 1086moh til venstre, og Hundatinden 1234moh til venstre.

Og lillemanns nye hobby: Post! Han er så glad i post og kikke oppi, så mor prøver å muntre han opp når vi er på tur, noke som han vil sjå fram til når vi kjem fram.


Viktig å skrive seg inn! Mor hadde slutta å skrive seg inn, men ser ut til at det må ho begynne med igjen...


Vil putte på plass sjøl.... så da må mor berre løfte opp lillemann.


Ut på tur, aldri sur!


En sopp!! Lillemann er fremdeles på soppejakt han.

Rett ned her er mors heimplass <3 Tuvatnet der nede ser ut som et hjerte her oppe ifra.Tusle tusle.... herlig å være liten og  ha det som dette :))Og sjokkerende nok, mor fann blåbær. Nokre kjempestore også! Og nesten alle forsvant i lillemann sin mage.

Mot Ålesund og havet der bak. Hovdeåsen er den minste turen med den største utsikta.

Litt kos ute har vi tid til også. Lillemann er glad i å kose seg.

Meir toddy og litt sånn twist tar vi ikkje skade av ;))

Snart forsvinner siste rest av kveldssol også. Mor med lillemann i fanget, kikker på sola og berre koser seg.


Skjønner godt mange tar turen opp her for å sjå på solnedgangen, du har ypperste tribuneplass her oppe.
Siste kikk innover fjella og snøen der inne. Litt deprimerande å sjå snøen allerede no. Mor er ikkje heilt klar for vinteren enda! Sukk....


Ready to takeoff! Med kjeks i handa så er lillemann klar for å gå ned att og hente syste og venninna. Fornøgd med å være ute på tur og har kosa seg masse. Nei, kvelden er snart over og kveldsmat er neste stopp på planen. Vi har truffet kjentfolk og nabofrua, pluss nye. Og på vei ned traff vi enda fleire. Hovdeåsen er virkelig en plass mange bruker, innkludert oss :))

2 kommentarer:

 1. Ser ut som lillemann har vokst mye i det siste. Ofte når jeg ser barnebarna tenker at " har dem vokst over natten" går så fort første årene:)) Nydelige farger om dagen og jammen fant ikke vi også blåbær idag:))

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme sei lillemann sine besteforeldre også! Går 2 uker og så virker det som han har vokst maaaasse. Dei blir så fort store.... syns til og med eg. Syns at eg akkurat hadde pakka vekk kjelken også, og no er det snø i fjella igjen. Tiden berre raser avgårde...

   Slett