onsdag 16. oktober 2013

Gondolen Strandafjellet 1067moh-Roaldshorn 1230moh, Stranda


Stranda skisenter er godt kjent for sine flotte fjell og spetakulære utsikt, med kvite fjelltopper og fjorder mens du står på ski. Blitt nokre reklamefilmer herifra no. Gondolbana vart nylig bygd, og en paviljong på enden av gondolbana. Med all servering selvfølgelig. Men sommerstid så kjører dei gondolbana for turister. Dei som vil opp og sjå den flotte utsikta, spise middag her, ta et glass, eller gå videre til Roaldshorn.  Dette er siste søndagen dei kjører gondolen, om mormor og tante hadde planer om å rekke en tur før den stengte for sommersesongen. Så en gjeng samla seg, og mor raska bilen full, og så dro vi avgårde. En nydelig høstdag med blå himmel og sol! Det ligger an til en suuuper tur!
Oppe på Strandafjellet, og har parkert på parkeringsplassen. Gondolen ligg rett ved. Vi var der ved åpningstid kl12, og her var allerede litt kø! Supert vær og mange vil benytte sjansen. 90kr for tur/retur. Lillemann er under 2år og gå dermed gratis.Du starter på 449moh og skal opp på paviljongen som ligg på 1067moh. Bana er 2km lang og tar under 7min. Lillemann husker gondolen mor med sine 3 barn tok på Hafjell, og var heilt ellevill over å ta "heiss!" gjen! Han satt som en prest og kikka framover, fullstendig oppslukt :))
Mormor foreviger gondolturen ;) Ho og tante hadde egentlig planlagt denne turen, og mor, lillemann, syste og Angelica slengte oss med!Der er skyggen vår! Angelica var litt engstelig for turen, for ho trudde ho muligens hadde høgdeskrekk. Men dette gikk strålende, og ingen høgdeskrekk meldte sin ankomst ;)Det går også å gå opp veien her, veldig bratt, men der var nokre få idag som brukte apostelens hester og gikk opp på egenhand. For herlige tante har så lyst opp, og da er det veldig greitt å jukse litt opp, og så gå siste rest. Mor syns også det er greitt, for det er bratt opp. Og så fekk mor lokka med seg dei 2 jentene sine også.


Lillemann var så fasinert av dei andre vognene som kom imot! Tomme alle sammen. Men spennende for en liten kar.
Skal bli kjekt å komme heilt opp og sjå alle fjella!
Ser alle toppane som allerede no åpenbarer seg.


Der ser vi paviljongen! Den ligg heilt utpå kanten på fjellet, med utsikt utover fjorden og fjella. Heilt fantastisk plassering!

Når mor kjem utav gondolen, så står der der skilt med oversikt over skiløyper og renne muligheter.
Fra endestasjonen er vi ned på paviljongen. Må no en tur ned og kjøpe is, og do runde før vi går til toppen :)Veien ned er asfaltert, og egna for både rullestol og barnevogn.


Heile gjengen samla: lillemann, syste, Angelica, mormor og tante.Angelica tester kikkerten. Ikkje en kikkert som forstørrer, men når d sveiper over fjella, så kjem navnet og høgdemetrane på toppane! Veldig kjekt å stå der og faktisk vite kva fjellet du ser på heiter :))


Jentene satt inne og spiste is, vi andre satt ute. Lillemann syns alltid  den isen ande har ser bedre ut! Smake mor sin is, selvfølgelig....


Gå tilbake til gondolbana for å gå opp på Roaldshorn. Er merka med skilt fra ondolen, stien opp på Roaldshorn.Lillemann hadde en sitt ned aksjon. Syns sikkert at utsikta utover Storfjorden og inn Norddalsfjord er bra nok ;)

Fra gondolen for nokre syklister også. Var fleire som tok gondolen opp, for så å rase ned grusveien.

Var veldig varmt, og vi hadde nok alle for mykje klær på oss. Jentene syns det var varmt, og såg bratt ut, og ville egentlig gi seg. Ville heller sitte å vente ved paviljongen. Var litt typisk tenårings start, men dei bestemte seg for gå videre allikavel.Starten er berre ur, kan gå litt nedenfor ura også. Så skal man gå en sti som går forbi endestasjonen for det gamle trekket. Vi skal til toppen til venstre, som da er en luretopp....
Stien er for det meste stein, litt her og der med bakke, men mest stein.
Lillemann hadde lyst ned å gå sjøl i ura, men dessverre så er ikkje dette rette plassen for en liten å gå sjøl. Men han fann ut at meisa ikkje var så verst, han hadde full oversikt over søstrene sine og alle folka som var her :)


Ganske så nye rødmerkene her. Siden gondolen åpna for sommerturer også, så vart det nok merka på nytt for turistene. Berre å følge vardane.Jentene for litt raskare avgårde enn mormor og tante. Mor snur seg og kikker, dei kjem litt bak.Veldig bra varme på nesten 1000moh  til å være i oktober! Syste tatt jakka under arma....


Jentene på siste kneika før toppen er nådd! Syste sett inn et ekstra gir, og raser opp!!


Lillemann syns det faktisk er greitt å sitte der. Var så mange nye folk å sjå på!Toppen! Og jentene som var varme, satt seg i skyggen. På baksida av toppen, fann vi snø!

For en fenomenal utsikt!! Vel verdt 90kr for gondolen pr pers, pluss 30min å gå i sakte tempo.


Mor lovte jentene at dei skulle få alt dei ville som var inni meisa når vi kom opp, og dermed tømte mor meisa for alt som var spiselig! Lillemann var rask ut og fann fram godsakene!
Jentene nyter livet og slapper av. Lillemann vil også være med på avslapninga, og klatrer opp på Angelica :)
Oi! Lillemann sitt stille! :-/ varer sjelden meir enn 10 sekund...


Utsikta mot Sykkylven og skitrekket på Fjellsetra. Ser rett ned på Nysætervatnet og Sætrevatnet. Rundt der har mor og lillemann gått masse på ski!

Ut på kanten og ser rett ned..... ganske så rett ned også! Ser ned på Blådalsvatna. Det nærmeste ligg på 887moh. Er 5 stk tilsammen her.
Mor måtte fortelle syste at dersom ho hadde gått mellom fjella her nede, gått fra Stranda over til Fausa og farmora si. Syste syns det var veldig rart og spennande å sitte her og sjå at der er farmor og farfra, og at det er mulig å gå over et fjell for å komme dit! Der ville ho gå! :))Så mange fjell, så mange topper! Så mange fjell mor ikkje har gått enda! :-/Lillemann elsker at systa tuller og herjer med han! Det kiler i magen og han hyler i fryd :))Mormor og lillemann på toppvarden! Roaldshorn er herved besteget til max!


Mor og syste måtte no også klatre oppå ;)
Lillemann ville klatre opp sjøl.... hallo, er jo en topp jo! Vil sjøl. Og når syste får, ja da skal i allefall han og gjere det.Lillemann traska rundt oppå toppen, var over alt! Klatra, rusla, sprang og skulle rekke over alt sammen. En juhuuuu! etter å ha kikka utover fjorden litt.

Først klatra han opp berget, så fortsatte han opp varden. Og når mor forsøkte å plukke han ned, så kom det et hyyyl! Ikkje om han skulle stoppast når han var nesten oppe! Så mor holdt hendene klar, i tilfelle han skulle glippe... men han klarte heile!

Litt fornuftig mat gjor seg også no. Havrepolarbrød og trønderfår gikk fort unna! Tar på med frisk luft.
Jentene ville også bort på kanten og kikke ned. Er dei først på toppen, så ville dei ha med seg alt.

Lillemann måtte sjekke ut kva mat mormor hadde også. Og selvfølgelig få seg en matbit der også.Syste er egentlig ei jente full av energi. Så no sang ho: I belive I can fly!....... og sprang fram og tilbake. Lillemann kunne no ikkje være verre, sprang fram og tilbake han også og sang ilag med syste :))

Og mor fekk alle samla på et bilde! Jøss.... folk begynte å pakke sammen for å dra ned, vi skal til å gjere det samme.Utsikta andre sida av toppen: mot Stranda og Strandadalen.

Og til lillemann si glede, syste tulla enda meir! Sorg kvar gon ho slutter....
No når folka forlot toppen, alle vardane her oppe :)Er ikkje så verst utsikt nedatt veien heller. Ser rett inn Strandadalen. Alle går forran mor og lillemann, var noke inni meisa som frista lillemann som tok tid.Mor og lillemann skynda segg nedover, og lillemann speida og lurte på kor mormor var."Dææææ!" roper lillemann og ser ryggen til mormor og tante.
Juhuu! opte lillemann, da vi kom små springendes etter og tok dei att!
Etter å ha gått ilag med mormor og tante ei stund, så traff vi på nokre utenlandske turister på vei opp. Dei kikka undrande på lillemann. Dei var ikkje vant med å sjå småbarn i meis! Spurte om det var tungt g vanskelig å gå? Mor prata ei stund med dei. Dei var så glade for å rekke å ta denne turen før gondolen avslutta sesongen. Franskmenn på fjelltur :)
En del av stien glitrer! På vei nedover og i sola, så ser man alt kråkesølvet som lyser opp heile bakken! Som å gå på en sølvsti! Får ikkje helt fram glitteret dessverre, men er veldig fint å her i solskinnet med alt sølvet :)

Jentene satt i steinura og plukka stein. Funnet kvit stein med svart kråkesølv i! Prøvde fortvila å kakke ut nokre biter, men steinen er knall hard. Men gondolen er i sikte!

Gondolvogn og paviljongen.Jentene ville ta ei vogn aleine, og mor berre endte dei avgårde. To lykkelige jenter i egen gondol! :))
Lillemann ropte "Heiss! Heiss! Heiss!" han virkelig gledde seg til å ta heis igjen :) Inn i gondolen, og rett fram i vinduet og kikke ut.

Litt spennende for en liten å kikke utover landskapet, og sjekker kvar eineste gondol som kjem imot, om der er folk inni.


Lykkeliten i lufta! :))
Vi rakk å ta Roaldshornet før gondolen ga seg for sesongen! Og ikkje minst, mor fekk en tur ilag med jentene sine, og tanta som er eeeevigheter siden ho har fått gått tur med :-) Syns det var en perfekt måte å tilbringe en solfylt søndag på, ilag med mine kjære og ut i frisk luft på tur med super utsikt <3

Takk alle sammen for en nydelig dag ilag :-D
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar