fredag 11. oktober 2013

Høgkubben 449moh, Ålesund, i shopping redsel


2 jenter har fått for seg at dei vil på Moa på shopping. Mor er ikkje så gald i Moa og shopping, lillemann enda mindre glad i det. Han liker ikkje å sitte stille i vogna når vogna står still. Han vil helst springe rundt sjøl. Sambo ville gjere ferdig her heime, og da var det mor som stod att..... grøss! Men kva gjer man ikkje for 2 bedende jenter? Løsninga: mor gir dei penger, kjører dei på Moa shoppingsenter, tar med lillemann og småspringer opp Høgkubben som er rett ved! Yess! Seint på ettermiddagen, men satser på det går bra. Over med ferga, levere jentene med mobil parat, og snu tilbake til Blindheim. I rundkjøringa ved Shellstasjonen i Blindheim/Vegsund, ta av mot Blindheim og Rema1000. Står skilta Høgkubben, retning Rema1000.


Mor parkerte ved Rema1000, i et hjørne, og vandra videre oppover veien. 

I krysset står det skilta Høgkubben, inn her og inn ved eldreboligane her.
Midt mellom blokkene går stien opp.

Stien er ganske bratt til å begynne med, men blir bedre ;)Lillemann i godt humør! Hadde han berre visst at han slapp shopping! Bedre å være på tur :)


Snur oss og ser på kveldssola utover fjorden og dei flotte høstfargane.


Satt opp nokre benker her for å kunne ha litt egentid og kikke utover. Ser rett inn mot Hjørungfjorden. Faktisk Festøykollen bak til høgre.


Mindre bratt videre no, berre litt bratt til å begynne med, ikkje så langt. Høst betyr en del barnåler og lauv i stien. Litt glatt pga 6 dager med regn.
Ei bru! Lillemann jubler i meisa: Bu!!! Og dermed starta jakta på fleire bruer. Skal ikkje så mykje til for å glede han :)Stien bærer godt preg av at dette er en populær tur. Nedtrakka heilt til berget, og heilt nedpå fururøttene. Berget er ikkje så sleipt, men røttene er.
Utsikta er dessverre bak oss, men vi snur oss av og til for å sjå :))

Til og med ei steinbru er laga til her. Men for lillemann er bru ei bru, samme kva materiale den er laga av.

Enda ei bru! Lillemann teller: To-to-to..... Sukk, jobber med den derre 1-2-3 enda, men han er i midten på 2, samme kor mange det er.
Visst mor ikkje husker heilt feil, så var det 5 trebruer på stien.
Høstfarger er her overalt, men mor må konsentrere seg sånn om stien, at det meste av det vakre går mor hus forbi. Ikkje til å legge skjul på at dette er en meget kupert sti, ikkje en du kan gå med nasen i sky og vandre. Bør passe på føttene.
Tilbakeblikk. 6 dager med regn setter tydelig preg på stien. Meir bekk enkelte plasser enn sti."Tytte!!" Lillemann såg hytta lenge før mor! Ser litt ensom ut den hytta her.

Skjønner du kva mor meinte med at stien er meir bekk??


Vart litt kaldt for en liten kar oppi meisa. På med votter og kosedyna.Åpnere sti. Må vel være nært toppen no? Vi traff på et par lengre nede, som sa 15-20min, og det er ei god stund sia no.

Månen er oppe, og det rosa skjæret kjem fram. Blir nok en klar himmel i kveld med stjerner :)


Godt og varmt for en liten kar. Men han begynner å bli litt urolig, så mpr lovte at toppen er der snart.Flott utsikt, ikkje sant? :))


Toppen!! Lillemann skjønner at vi er oppe og jubler!Ut mot Ålesund til høgre. Ser Sula, Sukkertoppen og Godøya.

Heilt til venstre ser mor Hoveåsen! På foten av den kjem mor ifra... så inn Hjørundfjorden. Fjellet i spiss på hjørnet er Festøykollen 911moh. Så er det Sulafjorden ut til høgre.Denne kolossen hadde vi ikkje tid til å studere i kveld, får bli neste kveld. Den sto litt bak varden.Inn mot Sykkylven,  mors heimkommune.Skilta en anna vei opp, fra  Emblem og Ivar Aasen hytta. Mor, lillemann og mormor gikk der ifjor.


Mørkret senker seg veldig fort, vi var max 15min på toppen før vi snudde ned att.


På vei ned så gikk mor ganske så fort. Gå mest mulig mens mor ser mest mulig. Er hedigvis utstyrt med godt nattsyn. Men da mor skulle ta fram hodelykta ifra meisa, da var den borte! Hmmm.... den vart sikkert tatt ut på teltturen og brukt... shitt!.Mor satte opp farta så gjørma skvatt! Litt lengre ned så fann mor ut at det var best å ha lys i alle tilfeller snart. Fram med mobil, laste ned lys-app, og Vips! så hadde mor meget godt lys :))
Det gikk relativt raskt nedover. Ikkje like greitt å velge rett rute i mørkret og med lykt, vart litt hopp og sprett og søle i alle retninger. Glatt er det, men akkurat no er mor meeeegt glad i fjellskoa sine! Er heilt sikkert våt nedi, men har ullsokker og merker det ikkje. Måtte hatt støvle her for å unngå å bli våt. Men skoa har så godt grep på stein og sti, at mor kan rase fort avgårde uten noke redsel for sklifall.

På bildet, nesten nede. Er ved første utsiktsbildet. Mørkt no når klokka er snart 20.En lillemann har kapitulert fullstendig og har tatt en 15minutters dupp. Vart no maaaaasse gynging på han no i denne farta. Men når bilane begynte å suse forbi, så våkna han. Det var berre å hoppe i bilen og hente jentene som var ferdig med handlerunden sin. Men stien her har rykte på seg å være våt store deler av året. Men det er så fint på toppen, og her er ikkje så mange topper å gå. Mor er våt og skitten, men alt i alt, fornøgd! Konklusjon: bedre å være på tur enn å shoppe! :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar