tirsdag 1. oktober 2013

Telttur på Vassetvatnet 442moh, StrandaFredagen var turgjengen på Via Ferrata. For en tuuuur!! :-D  Noke heilt spesielt, virkelg! Så lørdag ville vi finne på noke ilag med mine 3 kids, og søsterns datter, mitt tantegull. Så da pakka søstern og mor telt og soveposer til alle kidsa. Vassetvatnet var målet denne gongen. Av fleire grunner: Søsterns kjærest, alias svoger, ville være med og padle og fiske. Vi ville kjøre til en plass, og kunne vandre ned til leiren fra bilane, men samtidig ville vi en ny plass.  Vassetvatnet var perfekt! Ligg i en dal, Vassetdalen, så vi er lukka inne på en koselig plass ilag med hyttene som er her. Etter som pakkinga forgikk, så joina fleire seg til teltturen! Så kjekt å være fleire på tur! Så da skulle RV være med også. Og så skulle 2 kompiser og ei venninne av svoger også komme seinere på motorsykler.

For å komme til vatnet, kjøre til Stranda, mot sentrum. Kjem til Ringstad skule, og kjør inn der. Kjøre til du kjem til Opshaug, et sandtak. Veien går opp tvers gjennom sandtaket, og du fortsetter på grusveien til du kjem til et veiskille, venstre kjem du til Liaplassen, venstre et stort skilt som står Bom 20kr. Inn der! Kjøre ganske godt stykke og veien går videre til nokre hytter på venstre sia av vatnet. Vi parkerte bilane der, og rusla ned til vatnet og kikka oss rundt.En virkelig nydelig plass dette. Var her ifjor og gikk tur innover her, til Duklidalen. Har nokre spesielle varder på høgda her.Mykje myr akkurat her, men nokre tørre flekker er det her og der. Berre å spre telta litt, så forstyrrer vi ikkje kvarandre heller.


Mor, lillemann og syste skal dele telt, og skal slå leir ved treet der nede. No opp i bilen og hente utstyret!
E nydelig furu står her, der skal søstern og frøkna hennes slå leir.


Med tanke på at det kjem fleire, så er her god plass :) Liavardefjellet i bakgrunn.
Inni teltet, kvit mose. Skal vel ikkje bli så hart å ligge her ;)
Mens mor setter opp teltet vårt, så kjem andre telt opp også der oppe. Bror ser ut til å ha fått opp sitt lille telt.Mens mor hadde opp teltet, tok syste med seg lillemann borti lynga og spiste blåbær. Og så fekk heldige mor et strå med blåbær! :))

Bror sitt telt. Ikkje heilt lett å få dette teltet stramt, men det står no ;)

Bevis på et tenårings telt: Skoa! Skatesko på telttur?? Litt bom muligens? Han som hadde pakka fleire timer i forveien og var så klar! Med hull i sålen så var bror allerede våt på beina :( Heldigvis så hadde ikkje RV kjørt heimaifra enda, og kunne låne han et par bedre egna sko....
Et telt tar form! Søstern og Heidi er snart ferdige.Mor har tatt med boks med kjøkkenting til lillemann, og turstolen hans. Må ha med noke å leike med, og lage mat er noke han liker for tia. Spesielt å knekke egg til mor når mor skal bake.... med varierende resultat.

Lillemann oppdaga at teltet var ferdig! Og da måtte han selvfølgelig inn og sjekke! Lillemann synst telt er så spennende :) Og soveposen hans var klar, så da måtte jo han teste den også.

Er det noken som tviler på kva lillemann har spist?? :-D
Fekk endelig brukt permien min ifra da vi deltok i konkurransen Norges vakreste tur, og vart finalister :))


Liten kar som også måtte sjekke ut den sekken, og den inneholdt (GLEDE) kjeks!!


Døden kan også være vakker å sjå på.... dette treet vart fullstendig freda da vi skulle sage ved her. Alle synst det var så pent at vi lot det stå <3


Og kor vart lillemann av??? Joda, inni teltet igjen..... liten kar som er glad i telttur! Leika tittit bø med mor og tanta i teltåpninga...


Telta ferdig, og roa senka seg over leiren. Men så hørtes høge Dunk! Mor måtte finne ut kva som dunka sånn. Tok lillemann i armane, og vi sirkla oss inn på lyden..... liste liste.....
Bak nokre trær, der dukka det opp... Syste!!! Med ei øks! Ho hadde tatt seg av oppgava å hugge opp veden som var ved bålplassen! Aha! Driftig jente ditta her :))
Mor og lillemann gikk ned til vannkanten for å kikke om der var fisk. Lillemann hevda at han såg en  fisk, den skulle visst være under en stein. Mor såg ingen ho, trenger kanskje briller? For lillemann var ganske så sikker i sin sak at der var fisk i vatnet ;))


Svoger håper også at der er fisk i vatnet! Han hadde komt han og, og kom padlandes bortover vatnet i kanoen sin. "Bått!!" ropte lillemann! Han og ville uti båt ....Et tre kan brukes til mangt... henge opp lillemann sine klær så dei ikkje forsvinner, eller blir våte.

Båten kom nærmere lillemann, og det var tydelig at her er en liten en som også har lyst på båt! Mor vil også ha båt, mor drømmer om en kajakk! Hasle 500 excursion...... sukk.

En litt sliten lillemann, ikkje heilt frisk heller. Har hosta i snart 3 uke no, så nattesøvn har det vært ekstremt lite av i det siste. Trengte en liten pause i soveposen for å ta seg innatt.


RV er reine Askeladden når det gjelder bålbrenning! Er der bål en plass, så skal eg garantere deg at han styrer med det! Denne gongen har han bra konkurranse i søstern, som er fryktelig glad i å fyrye MASSE!!
Vanskelig med bilde i mørkret, enda verre med en bitte liten rask terrier! Knapt 4 mnd og er allerede en erfaren camper og biker! Øistein hadde komt i mørkret, satt opp teltet og sluppet lille Tia løs. Og som den dyreelskeren syste er, så er ho allerede på alle 4 i full leik med hunden. Hunden vises som en liten hårball nedre i høgre hjørne....


Lillemann synst også at den lille sjarmerendes Tia er spennende! Til slutt er lillemann også med på leiken, ser berre hunden sm raser forbi han i full fart!
Koselig med bål i mørkret <3


Syste og lillemann koser med Tia. Den lille raske hunden smelta alles hjerter <3
Øystein, treng du hundevakt til barnet ditt, vi stiller opp! :))På tide med kveldsmat! Tok litt tid å få lillemann til å sette seg ned å spise noke, han var ikkje i slaget og ville helst berre sitte på  mors fang. Dette var eineste sekundet pølsa var over bålet! Hurtigste grilleren mor veit om!


Etter hurtiggrilling var det å spise pølsa. Lillemann elsker den gule turstolen sin. Han fekk den av tanta, ettersom den viste seg å være et bomkjøp, var mindre enn forventa. Passer lillemann veeeldig bra, som har hatt den stolen i bruk på stua i 14 dager no, og stakkars mor om ho klappa den sammen og tok den vekk! No fekk han endelig bruke den på tur :)


Alle er samla rundt bålet for kosestund og grilling <3 dette som er virkelig kos på tur!

Lillemann har fått selskap rundt stolen sin. Nysgjerrig Tia har så mange lukter å undersøke! Og så lukter det mat alle plasser! Men i mørkret var lille Tia så vanskelig å sjå, men RV klipsa på en lysstav, så alle såg kor hunden for rundt i mørkret! Smart! Så no hadde Øystein full kontroll på barnet sitt ;)


Syste ønska seg hamburger på turen, og det fekk ho. Mor hadde til og med salat i boks til ho :) da var det ei frøken som var fornøgd! Bålkos og kaffikos! Den gode samtalen, full av tull og latter :))Lillemann var ganske så trøtt, så mor fekk han i soveposen sin. "Posse! Posse!" var vel omtrent det eieneste lillemann sa om soveposen sin før han sovna. No fekk mor også tid til å grille seg noke mat :) Ei karbonade over bålet skal snart bli ilag med litt................. salat og dressng, og bli til...............................

......................1 stk heeeeerlig hamburger til mor!!! :-DRV lagde til og med popcorn på bålet! No var det synd bror hadde lagt seg, han som elsker popcorn! Men vi hadde Øistein der, en enda større popcorn elsker ;)

Før kl23 engang, kom 2 til på motorsykkel og fekk opp meir telt i leiren :) Så fekk dei endelig  joina gjengen rundt bålet, og vart veldig godt tatt imot. Kjempe kjekke folk! :))

Mor hadde det veldig koselig rundt bålet. Men med en på 12 som ikkje ville ligge aleine i teltet med en lillebror som driver å våkner av hoste (mor vært bort 2 gonger allerede av han har våkna), pluss at lillemann nok tar morgen før kl7, da er det mest fornuftig å ta natta. Men utrulig koselig har det vært ;))

Natta!Etter en litt dårlig natt, og regn, så tok lillemann morgen kl7, og var i strålende humør! Forkjøla stakkars, men storkoser seg over å være på telttur :)
Fram med leikene!
Siden syste dro fram lørdagsgodteiet sitt, så måtte lillemann også få! Ei eske smurftedrops er en sikker vinner ;)

For å holde en lunk i bleier og våtservietter, så har mor lagt det samla i fotenden av posen til lillemann.


Vi hørte plutselig noken utenfor teltet vår. RV hadde vært våken sia kl5 og vært ute og fiska! Han stakk hodet innom teltet vårt, og junne meddele at bålet fremdeles brant. Så koselig å stå opp til bål! :))
Fremdeles en søøøvnig leir :)


Mor liiiister se gjennom leiren, og innser at det nok tar en stund før alle er oppe...
Å stå opp til sånt landskap er sååååå mykje bedre enn husets kjedelige vegger!

Søstern kom også. Ho er ikkje akkurat noke syvsover heller.


Mor prøver å få i lillemann noke karbonade, så vi kikker i vatnet igjen etter fisk. han er veldig sikker på at der ER fisk!
Frokost-bål-kaffi! For dei da som liker kaffi.... søstern er absolutt en av bål-kaffi-elskerene ;)
Mor tar da gjerne en kakao i godt, varmt krus i fred og ro....


Det vakre døde treet overlevde både øksa, sageglade søstern, og andre vedsamlende campere :) Vi var flinke med å bruke allerede bortrydda kvist, og nedsagde trær. Rydda pent opp rundt oss, så ingen skulle ha noke å utsette på campinga vår.Lillemann liker også å finne ved å ha på bålet. Trur det er en lite bålmann i emning her :)


Lage mat! Har nok å finne på for en liten kar på tur.En fornøgd tenåring kom ut av teltet for frokost :)
Søstern fann ei grein som såg ut som et gevir! Hjorten lillemann!Lillemann synst at det å leike hjort var så gøy, at han gikk rundt og fekk alle til å prøve å være hjort! Ingen slapp unna ;)
Ute og henter meir ved, og måte passere kanoen til svoger. Lillemann brukte 5 sekund på å plompe oppi.
Drømmer han om å fange den store fisken han såg igår tru?? I allefall så var han laaangt borte i drømmeland <3

Hunden Tia fekk kos og oppmerksomhet samme kor ho sprang. Lillemann kosa masse med den, og fekk seg en go nuss også.
På andre sia av Vassetvatnet, ligg Vassetsetra. Ligg ikkje så nært vatnet som her, men kanskje en mulig plass en anna gong?Mors telt <3 mor elsker teltet sitt! Helsport Fjellheimen 3camp. Er idiotsikkert å sette opp, og er høgt oppunder taket. Lillemann kan fremdeles stå der inne, og er så lett å pakke sammen.

Leike kompiser :))


Kva er det bror har i munnen??? Det berre måååå være godteri av et slag!!
Da er alle oppe, og frokostboret er fulltallig :-D kjempekoselig gjeng som no er samla, alle 11 :))


Lillemann og syste ved vatnet og leiker. Tia er så nysgjerrig, at ho jumper avgårde over tuer og lyng for å undersøke kva dei finner på der nede!
Og mens syste tar seg av lillemann, får mor grilla seg frokost!Leikestund, kombinert med matstund. Ikkje akkurat det samme som å sitte ved kjøkkenbordet nei ;)


Lillemann har lært av syste korleis han skal leike med hunden så den spretter rundt! Hunden er ellevill av all leikinga, at den nok vil slokne på turen heimatt.
Når dei to tenåringane tegna, ville lillemann også tegne. Fekk seg et ark og fargeblyanter han også ;)
Tenåringana tegna seg blinker for å småskyte litt lenge bak i skogen :))

Tur nok dei hadde det ganske så kjekt i prosessen! :-D

2 stk ganske så slitne små.... kollapser begge to. Lillemann fått seg klubbe med bror, og er strålende fornøgd :)Lillemann se bort på Tia, som om han lurte på om han hadde meir energi til å leike med hunden.... nope, tomt. Begge to blir liggende.


Vi hadde slått ned telta og pakka, dei 3 motorsyklistane var ferdige også. Alle sammen har hatt en kjekk tur ilag, og dei 3 motorsyklane kjører avgårde i stil.
Dei 4 kidsa virker fornøgde, og ingen hadde noke imot å gjere dette oppatt ei anna helg. Ikkje noke er så bra som fornøgde unger!
Så vi får berre håpe på at vi får fleire annledninger før frosten og vinteren tar fullstendig over. Vassetvatnet var en ypperlig plass å campe. Så kanskje vi kjem tilbake ved ei anna annledning?
Uansett, det har utrulig kjekt, og kjempe sosialt å være på telttur. Alle har kosa seg, alle har vært i godt humør. Sjøl om lillemann var litt småsjuk, så kunne han ikkje hatt det bedre. Alleredde vel heime klappa han på soveposen sin, og mor lovte en tur til en anna dag :))

Tusen takk alle sammen for en kjempe koselig telttur :))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar