søndag 24. november 2013

Guffent vær, ingen hindring! Hovdeåsen 369moh, Sykkylven

Søndags morgen og lillemann tar tidelig morgen. Mor syns ikkje 6.30 er særlig kjekt på en søndag, men lillemann var klar i sin tale: Opp!! Ute er det fremdeles mørkt, og resten av dei 5 i huset søv. Snøen kjem ned fra himmelen sidelengs, og vinden er på besøk. Kl 8.30, da ville lillemann ut! I vinden der ville han synest at det var litt kjedelig å være ute å traske sjøl, men i meis hadde sikkert fungert bedre, da har han tross alt tak. Så da var det å finne fram meis, klær og pipe om noken var oppe og ville være med! Mykje kjekkere å gå tur (meir motiverende for mor) om vi har med selskap. Og søsten var våken og hadde tid! Da var det berre å koke vatn til toddy og kakao, og kle på :))
Møttes på Hovden i Hundeidvik. Stor parkeringsplass, og vi var mot normalt, heeeilt aleine! Bruker oftast å være litt folk som går her, men idag så er vi ensomme. Været muligens?? Men vi er klare vi, alle 3, og ved godt turhumør! :))
Litt utydelig/slitt skiltet som vise vei opp til den opplagte råsa ved huset. Lurer på kor mange gonger mor har gått opp den råsa her? Det er ikkje lite!


På med broddane, regntrekk på lillemann, voksipose, og så var det berre å labbe avgårde.

Siden Hovdeåsen ligg så åpent til for fjord og vind, så var det ikkje så gale med snø her. Meir heime hos mor.Parkeringsplassen. Lekkert vær i vente.....

Godt å ha brodder på sånt føre :) Snowline Chainsen er virkelig kjekke! Tre på, klar!

Når mor er heime og se ut, ser været ille ut. Men når mor først kjem seg ut, a er det ikkje så ille. Det er den berømte dørstokkmila som er verst.


Mor sjekker at lillemann ikkje får snøen rett inn. Han har det veldig godt han, og prater og kikker. Og han paser på at tante er der bak :) tittei tante!Mors favoritt tre på stien til Hovdeåsen. Gammel stor bjørk som lar greinene sine henge over stien.Inni skogen e det ganske så stille, faktisk veldig koselig å gå her å jabbe med søstern og lillemann :)) får trent litt lungekapasitet når man går og bærer tungt oppover, og prater i samme slengen!Ute av skogen og dermed er vi meir utsatt for været. Ser nesten ikkje toppen heller i snøkavet.
Søstern tar heile turen sporty på strak arm. Billig når det gjelder spørsmål om å være med på tur!Hufsetufse på tur :) ser faktisk ikkje fjorden bak oss heller.Og der er ingen spor i snøen heller. Vi er fullstendig ensomme på tur idag. Opp opp og over halvveis oppe ;)


Trur søstern har drevet å tatt bilder.... lillemann sitt oppi meis og roper "Tatte!" må passe på at tanta er med serru.

Pausesteinen. Frister ikkje akkurat til å sette seg ned idag, men utsikta ifra steinen er ikkje så ille ;)

Kor mange gonger har du vært her tru lillemann?? Han veit at det er ei hytte på toppen, og har begynt å speide etter den allerede."Tytta! Tytta!" Lillemann fungerer fint som utkikk ;)


Skal no bli godt å komme inn og få en varm kakao no <3Utsikt? Jo der er retning Ålesund, Sula osv. Grått......

Dette er retning Sykkylven/Aure sentrum. Like grått. Ja ja, ikkje noke å sjå her, berre å gå inn.Lillemann er først inn, klar for litt kosemat. Kikker ut på tanta som ser seg rundt etter litt utsikt.

Kakao, toddy, julemanner som mor bakte igår og stearinlys. Ganske så koselig dette her :))What does the fox say?? Au, i tilfelle denne jegeren her treffer med børsa si ;)) mor måtte ha det litt gøy igår med å bake!


Det vart et utkikkshull!! Ut og kikke, fort! Skal vi sjå... Festøykollen 911moh til venstre, og Sula til høgre.

Sykkylven, gått enda....

Men det letter opp ut mot Sula og retning havet, så der er håp ;)Det er berre å kose seg inne litt til. Ingen hast med å komme seg ut og heim enda. Må spise opp jaktlaget også!
Ute kan det blåse og snøve som mykje det vil, inne merker vi ingenting.Over vinduet inne i hytta, henger et skilt over dei som var med på å bygge den. Mykje godt arbeid er nedlagt i denne åpne hytta for alle. Vi er i allefall veldig glad for at den er oppå her, og har brukt den mykje opp gjennom åra.
Døra står åpen så vi får litt lys inn. Ute så blæs det godt, men er berre koselig når vi sitt inne :)Lilemann sitter med et godt grep om julemannreven og ei stjrene, nekte plent å slippe dei. Viser mor kvar fot og kropsdel som forsvinner, at reven rett og slett blir "Borte!" Søstern fekk jegeren, og tok fort knekken på en sterk jeger. Sjå opp for denne dame :-P


En redusert rev "beiter" på julemann smulane. Litt seint å feite opp reven lillemann, og du skal ikkje leike med maten ;)

Siste mor har sett i butikken: hansker med trykkfølsomme tupper på 3 av fingrane. Laga for touchskjerm! Og dei virker! :)) så no kan mor ta bilder med mobilen, uten å ta av hanskane kvar gong :) Å ja, ser Lamote har dei for 60-70kr på daglivarebutikken, og desse her kjøpt på Jula for 29kr.
Toddy! Lillemann er veldig glad i toddy, og var lykkeliten da han såg mor pakka ned en pakning til han da vi dro. Hoppa opp og ned på gulvet og gledde seg :)
Altså, fint vær og sol er no det beste, men av og til er det å kjenne vinden ruske i seg veldig deilig det også ;)

Mor sa det magiske ordet: sjokolade! Og lillemann fekk et stoooort smil! Snill er han også, passer på at både tanta og mor får en bit av godsakene <3
Klar for å gå heim att.... godt innepakka lillemann prater i vei der bak.Den glade turgjeng! :))Siste kikk på hytta og istappane. Været er ok det no, opplett tross alt ;)

Neste trugetur får vel bli opp dalen der til lyset; Megardsdalen! Der er det så fint! Er berre å vente på anledning....
Søstern leder an ned att. Da har lillemann noke å sjå på også.

En ting er sikkert, dårlig vær er utrulig vakkert! greitt nok blå himmel og strålende solskinn, men ingenting er så fargerikt og dramatisk som årlig vær! :-D
Kjekke ting å ha! Trygg tur med dei her på.

Fargerikt uvær ;-) inn til venstre blir Hjørundfjorden, den nye ruta til Hurtigruta, finere enn Geirangerfjorden.Og så fekk vi oppleve noke vi ikkje har sett før på tur her, hjort!! Vi traff på 5 stk hjort mit på stien! Vi har sett masse hjortespor, og en sjelden gang hørt dei, men no så hadde dei ikkje hørt oss i vinden eller lukta oss. 5stk forkremte hjort hoppa avgåre, lettere sjokkert ove å møte folk i dette været så tidelig. Bilet viser 2stk av dei.

Opp dalen til lyset, Megardsdalen. Dit må vi berre snart!

Opphold i snøfallet, og fekk flott lys ut mot havet, Langevåg, Solevåg og Sula.
Panikkspora til hjorten.Mor kan misslike vinter og snø så mykje ho kan, men mor blir litt glad i vinteren også, for det er så fint ute nå det kvite gjeR alt så vakkert.
Det har blitt litt mildere. Merker det med en gong på broddane, dei klabber. Og det er det eineste minuset med dei også, klabber på våt snø! Reine platåskoa vart det...

Nede ved bilen igjen, ta tak i gummien på Snowline Chainsen, og av er dei. Like lett å få dei på også! Litt seige i gummien dei 3 første gongane når dei er ny, men ellers er dei lette.
Lillemann og søstern tegner smileys i snøen, og handavtrykk! Litt gøy må man da ha ;)


Lillemann ville at mor skulle tegne sol, og hjerte. Så da blir det en tusen hjertelig takk for turen ifra mor og lillemann. Var så koselig at søstern berre heiv seg rundt og vart med! Er så kjekt med selskap på tur! Glad i deg! :))

Men no må mor stikke! Skal oppatt på Hovdeåsen igjen! No ilag med min nye svigerinne ifra Nederland! Fram med hodelykt og kakao, og skue utover Hovdeåsen i mørkret og sjå lysa mot Ålesund ;)

2 kommentarer: