tirsdag 12. november 2013

Happy birthday Sarah! Bål og pølsegrilling StraumgjerdeMin familie vart utvida her for ei lita stund sia. Fekk meg svigerinne med 2 søte jenter flyttendes hit ifra Nederland! :)) Ikkje har dei to søte små sett fjell før, ikkje har dei grilla pølse på bål heller, og ikkje har dei feira bursdag ute i skogen før heller. No vart eldste 7 år, og et skulle feirast i Straumgjerde i Trollskogen, ved ei åpen felleshytte. Jentene gleda seg masse!! Vi også, for bursdag ute, det er kjekt! :)

Kjøre til Straumgjerde. Kjem du fra Aure eller Velledalen, er det å ta av mot Hundeidvik over den lille brua. Så ta av første vei til venstre ved et blått hus med klokke på veggen. Så kjem du til et blått rekkverk, og tar opp til venstre igjen. Kjem du ifra retning Hundeidvik, så er det å ta av en lang grusvei til høgre rett ovefor Bring transport terminalen. Så kjem du til et blått rekkverk, og tar av opp til høgre. Da har du komt til en stor parkeringsplass ved ei stor tavle. Parker. Der begynner alle folkestiane for Straumgjerde.Fra parkeiringsplasse, er det å gå inn porten til høgre. Å ja, på tavla viser det oversikt over stiane i området her ;)Snur du deg, har du ei flott utsikt mot Straumshornet 976moh og Dravlausnykjen 1056moh. Det snødde ute idag tidlig, så vi håper at vi unngår det meir i kveld.

Rett etter porten står der skilt. Og vi traska opp veien mot hytta som ligg ved stien opp.


Lettgåelig vei opp, lett grasgrodd og tar ca 10min for en voksen å gå opp.
Både skulen og barnehagen her bruker skogen og hytta her. Så noken har i det siste mala øyner på tær, steiner og tuer for små barn å ha å leite etter og fantasere rundt :)Under et tre, der ligger skogstrollet og kikker spent på forbipasserende....Mor med matsekken på ryggen, og var meininga lillemann skulle gå sjøl, som da vi var her igår for å sjekke at hytta var åpen. Idag ville han heller være oppe og kikke på alle som skulle gå opp.


Veien er fin å gå, ikkje bratt og bittesmå barn takle den supert!


Oppe i hytta vart det gavebord for Sarah på 7 år :) Kandelabere stod her, pluss litt lys også.
Lillesøster måtte jo sjekke kva storesøster fekk når ho pakka opp ;)) 
Hytta er ganske så stor, har 2 store bord, langbenk langs 2 av veggane, pluss lausstoler. Ute på altanen er der bord og benk under tak.


Spent frøken som feirer sin første bursdag i sitt nye land, og første gang ho skal feire dagen ute!

Hytta ligg rett ved Trollskogen, og her er for dei aller minste 2 disser, ei slenge + noken barn har laga seg små gapahuker inni den tette granskogen. Lillemann storkoser seg over at syste vil disse med han :)
Da vi kom hadde mormor, morfar og søstern allerede tent opp bål på bålplassen rett utenfor hytta og skogkanten :))
No skal det bli pølser, kjøttboller og marsmellows!!Lillemann var  snar med å kikke nedi sekken til mor.... han fekk velge kakao eller toddy. Lillemann hade hastverk og ville fixe sjøl. Berre det å sjå en bålplass betyr pølse for lillemann! Og når der er flammer, da er han som regel av dei aller første ved bålet, klar for å grille! Bror er også klar, men måtte sjå seg slått av mester lillebror på hurtiggrilling.


Snart er dei første pølsene på bålet mens lillemann sveiper si innom av og til.
Lillemann koser seg med å være ute, masse folk, bål og pølse!Det norske flagget vaier på hytta til ære for bursdagsbarnet :) Lillesøster skal grille si første pølse på bål!Familie kos rundt bålet <3 nesten alle samla her :))
Pølser, kjøttboller, pølse som forsvinn ned i bålet, marsmellows med sjokolade på, kakaopulver dekte marsmellows =varierende smaksresultat :-/ 

Syste og Heidi er vant med bål og grilling, men for lillesøster så vart det første møtet med pølsegrilling på bål litt vel varmt, og dekte til øynene sine. 
Det er noke eget ved bål og det å samle seg rundt det. Det sosiale og koselige, lukta av bål og det å være ute, langt vekk fra tv, data og pad.....Heidi tester slenga som er hengt opp rett ved bålet. Berre ho husker på å løfte føttene langt nok opp så ho ikkje griller skoa sine!
Mor skulle forsøke på å grille seg 2 stakkars marmellows, men da dei var ferdige og mor skulle til å spise dei, da gikk det fullstendig skeis! Jegeren hadde sirkla seg inn på byttet, klatra over store stokker, skubba seg mellom hinder høgre enn seg sjøl, unngått glatte bakker, og klatra opp på mors fang og vips! mors marmellows var i lillemanns munn..... sukk.... mor får forsøke igjen seinere.... lillemann vinner på sjarme og vilje, og Martine er solgt over lillemanns kamp for marsmellowsen.

Byttet var fortært, lillemann tok seg en jakt tur i den mørke skogen ilag med morfar, lillesøster og storesøster. Mor gjer et nytt forsøk på å grille seg marsmellows.  Og denne gongen skulle ikkje engang hagleskuren som kom stoppe mor!


Hagleskuren gjor at alle forflytta seg inn i hytta med sekker og mat, mens himmelen slapp ned kvite harde korn og gjorde bakken nesten heilt kvit :-S 
Lillemann klager ikkje, for det er ganske så koselig inni hytta også, og nok av ting å undersøke.

Og til bursdagsfeiringa var der muffins og sjokoladekake! Mang en kakemons vart glad akkurat no ;) 


Da var det mor sin tur med noke varmt å drikke: kakao! :))
Lillemann har spist opp pølsa si, og er langt vekk i muffins spising! Ordet "Kake!" vart ropt i ren glede minst 20 gonger før kaka nådde munnen!


Bursdagsjenta fekk til slutt lys på kaka si, bursdagssang og blåse ut lyset i kjent bursdagstil :))
Mor er en ekte kakemons, og denne mufinsen var veeeldig fristendes! :-P

Fristendes, det syntest lillemann også at den var, og sjøl om han har en egen, så måtte han himle med dådyrøynene sine for å smake på mors muffins også!


Lillemann prøver å skvise seg inn i tenåringskroken, satser på at han er så liten og søt at han  smetter inni mellom ;) Bror sitter med beina inni teppet, etter en liten påkledningstabbe. Ullsokker og gode sko er kjekt når man er ute ;)Litt mormor kos er ikkje å forrakte <3
Når hagleskuren ga seg, var lillesøster og storesøster raskt ute for å sjekke snøen!! Lillesøster fekk hjelp til å lage sin første snøball! Og ikkje har dei to vært med på snøballkrig før, og var no på utkikk etter et offer! Mor meldte seg frivillig..... gjett om mor fekk gjennomgå! Men mor var ikkje verre enn at ho laga snøballer sjøl og sprang etter jentene mellom trærna :))
I mørkret er lyset ifra hytta ganske koselig og innbydende :)Dissa 2 jentene rasa rundt i skogen både med lykt, og uten lykt. Forsvant nedi einekrattet, rundt hytta og inni skogen. Lite mørkeredde! Her er mor på jakt etter minste som berre forsvant....

Pakke sammen for kvelden, etter ei koselig feiring med mykje nytt for dei 2 jentene fra Nederland. Lillemann er i perlehumør og leiker tittit-bø med tanta og er vindustroll. Frøkna var kjempe fornøgd med bursdagen sin, og det er det aller viktigste! Ho hadde gledd seg lenge til denne feiringa, for dette var noke heilt utenom det dei er vant med fra heimlandet. Alle har hatt en kjekk kveld, spist seg mette på diverse god mat og kake, og hytta vart et supert valg i ustabilt vær. Ute, men samtidig inne! Dette er garantert ikkje siste gongen mor er oppe ved denne hytta her for å grille. Neste gong er det sikkert snø her, og da er det fram med akebrett og votter! :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar