fredag 15. november 2013

Meisa vår, Deuter Comfort Kid 3Bæremeis for små barn er ikkje berre berre å bestemme seg for. Det er mange forskjellige ute på markedet, priser og funksjoner.
Først skal den passe til sitt bruk, korte turer, lange turer, om barnet skal sove oppi der, kor stort er barnet, kor mykje lagringskapasitet, kor tung, og ikkje minst passe på ryggen til den som skal bære. Mor slit med fleire av punkta der, for mor er 168cm høg, 60kg og har en kort rygg med stor svai. Sekk generelt sett er vanskelig på mor. Så skal mor ha med en del oppakning, lagringsplass viktig. Og så skal lillemann sitte godt, ha god støtte for han søv i meisa på tur. Mor vil ikkje ha ei meis som har lav rygg, for det gir dårlig støtte. Høg rygg skjermer også for været, skulle mor falle (håpe ho aldri gjer det) så tar ryggen av for en del. Soltak og regntrekk er også et must. Ikkje enkelt dette her! :-S

Mor hadde Sherpani Rumba før, og den fungerte supert på lillemann da han var baby! Innebygd bæresele sånn at sjøl om liten så satt han godt og stødig. Men da lillemann vart tyngre, så merka mor at meisa ikkje passa mors rygg, samme kva mor justerte. Les om den meisa her: http://turmedlillemannogmor.blogspot.no
en test av den mor har no på klikk.no: http://www.klikk.no/foreldre/article497490.ece
En 5`er er ikkje så verst ;)Sjølve meisa er på 3,25kg og har maksvekt på 22kg. Kremt..... mor har sprengt den maksvekta nokre gonger.... :-S teltturer med alt i alt bikka over 30kg. Holdt no meisa ;-)Er ok med lagringsplass for dagsturer osv. Rom under, ei meshlomme på kvar side av meisa, plass bak for jakke og regntrekket. Mor har 2 sitteunderlag, regntrekk og får plass til ei vindjakke eller termofleecejakke bak, pluss lite flatt bur for småting.Det er integrert solskjerming på meisa, glidelås som går over heile ryggen. Mor har aldri att den gliselåsen. Mor syns at bandet fra taket som skal festes fram på stroppene, er litt korte og har hatt på karabinkroker ifra Clas. Men legg merke til en ting mor liker veldig godt med denne meisa, meget god sidestøtte! God støtte i bakryggen også.


Sidelommene rommer godt drikkekoppen, ei leike og en pakke tørkepapir.

Sidelomma på hoftebeltet har faktisk litt størrelse. Mor testa kor mykje mor klarte å putte nedi, 4 slike pakker med tørkepapir gikk fint! Også fin plass å legge mobil eller lite kompaktkamera.

Sidelomma på venstre side er berre ei smal lomme. Der er det fra innkjøp av, eit lite speil med borrelås som hekter seg på borelåsen nedi lomma. Greitt nok, men mor syns at "speilet" er veldig oppskrapa, og har erstatta det med et speil mor allerede hadde i forrige meis. (fra et utrangert leikeapparat for babyer)Buret under er heilt greitt. Litt småkronglete glidelåsen når du drar att glidelåsen og skal forbi dei svarte festa. Men heilt greitt.Mor får fint plass til en fotball inni der, pluss meir sideplass, og over 10cm fremdeles opp til taket.
Dette er det som ligg sånn ca som standard inni dette buret:
Kosedyna til lillemann, er fullstendig avhengig av den, pluss den er veldig grei til å støtte opp lillemann når han søv. 1 tomt plastnett for brukte bleier og boss. 1 kniv, tørkepapir, reservevotter mor, reservevotter lillemann, reserve hodelykt, energibar, sjokolade, blåsebobler til lillemann, kjeks +nokre grovekjeks i pose, og så den posen med 3 bleier, halvbrukt pakke med våtservietter (treng no ikkje en full pakke, er døvekt) og et engangs underlag for å skifte bleie på.

Lillelomma lengre oppe har ei kjekk snor med sikkerhetsfeste for nøkler når du putter bilnøklane oppi. Kjekt at nølane ikkje tilfeldig dett ut visst du henter noke oppi lomma. I denne lomma har mor sånne "kjekt å ha ting""Kjekt å ha ting" i lillelomma:
Pose med plaster, saks, gnagesårplaster (har redda andre på fjelltur dei plastra) gassbind, sportsteip og kompress. En bunt med paracord/sterkt tau, reservesmokk med lenke (dødlig krise om lillemann ikkje har tutten sin! Verda kan gå under!!!) Hårstrikk til mor, en pose med 2 stk opptenningsbrikett, stormlighter forma som barbermaskin, en liten pose med sånne kvinneting som vi kvinner kan få bruk for 3t ifra bilen og handveska.... kva meir ligg der no da?..... Jo, ei eske med smurfedrops! Visst lillemann blir litt lei, og ikkje rette plassen å gå sjøl, så er eska kjekk å ha. Smått, godt og tar tid å plukke utav, og tar tid å spise ;)
Feste for lillemann.  Nederste festet ligg bak ei mjuk plate, og irriterer eller plager ikkje barnet. Litt kronglete å nå tak i for å feste, må bøye litt ned og kikke etter for å feste den inni mellom der.


Lillemann liker ikkje sitte still så mor får ta bilde, så fotballen vart plukka utav buret, og endte som statist ;)
Det der festet irriterte mor litt til å begynne med. Men den ligg sånn til at lillemann ikkje får den opp sjøl, og om han får tak i den, så er den litt tung for et barn å trykke åpent.Øverste festet er ei enkel klemme på band, så du kan justere/skyve den opp og ned på barnet.

I framkant er der ei god fast pute/støtte. Den har lillemann sovet nokre gonger på! mens mor husker det, stoffet er lett å tørke av skitt på ;)


Puta er også avtagbar. Borrelås på innsida, og frampå er den festa med 2 trykknapper. Så når barnet blir veldig stort, e det berre å fjerne den.
I bakrygg på meisa er der en liten lapp, H2O. Du ser en slange som stikk ut? Der er ei lomme mellom der, plass til drikketanken til mor! :))
Hokus pokus! Heilt genialt plassert! Mors drikketank fra Europris engang, for 99kr. Så er slangen dratt opp, over skulderstroppene og ned på andre sia. Mor når den, lillemann også :)
Stroppa bak kan reguleres. plass til 2 sitteunderlag, vindjakke og regntrekk. Men om du strammer stroppa for hardt, drar du i stoffet til soltaket/vindbeskyttelsen.Så var det regntrekket. Det er ekstrarutstyr og må bestilles utenom meisa. Langt, men dekker kun om støtta er slått inn. Mor syns den er litt kort....


For å bruke regntrekket, må du også slå opp soltaket, for det held regntrekktaket oppe. Regntrekket er heilt greitt når det ikkje er et barn av litt størrelse oppi, da virker det trangt. Mor har måtte forlenge festa litt. Når lillemann sitt oppi, så dekkes berre deler av føttene. Mor skulle ønske der var et trekk som dekte heile lillemann. Men det er lov å drømme ;) Sidevindua er kjempe greie, så lillemann ikkje føler seg innestengt.

Er ganske så lunt inni sitteplassen når regntrekket er på. Mor bruker det mykje som vindbeskyttelse også. Og ofte når lillemann søv, vinden rusker i meisa og det regner, da søv han tungt og snorkelyder kjem utav meisa :))
Mor hadde på carabinkroker på desse festa også. Om mor hadde kjøpt litt regnstoff, så skulle mor ha sydd inn meir stoff i regntrekket og fått det større... som  arbeider på Ekornes, så har mor tilgang til x-antall symaskiner, og skulle tatt seg sammen og sydd det om. Fy mor....


Et stroppfeste røk en liten storm, regntrekket fekk hull en gong i sterk kuling, dissa vindkasta er kjekke ;).... men så har no meisa og tilbehør fått ganske så hard medfart også.Og enda meir ekstrautstyr i desse mørketider: lys til lillemann i taket! Ei hodelykt er festa med stor sikkerhetsnål.

Mor liker meisa veldig godt, sjølv om mor no har peika på diverse småting, og den mangler fotstøtte til lillemann. Den passer ryggen til mor, og er veldig lett å justere i ryggen også. Lett grep gjordt på 15 sekund med borrelås. Den gir veldig god støtte for lillemann, både sidelengs, framover og bakover. Det er sidestøtta, og ikkje minst den sjeldne høge ryggen på meisa, som gjor at mor bestilte meisa. Av alle meiser der ute, så var det kun denne med høg rygg mor kunne finne med gode resultater på tester. Mor prøvde ei av dei mest solgte meisene, Bergans, men den passa ikkje mors rygg overhode, og mor likte ikkje sidestøtta til lillemann. Der er ei meis som har super lagringsplass, det er  Osprey Poco Premium, men den har lav rygg. Men er du ute etter veldig mykje lagringskapasitet, test den.
Uansett, det er et hav av meiser der ute. Forskjellige priser, forskjellige pluss og minus. Skal du kjøpe meis, prøv dei. Ta gjerne med lille nurket så du får testa med vekt for bærekomforten din, sjekka sidestøtte, hodestøtte, og justerings mulighetene for både deg og lille. Tenk på kva slags bruk du skal ha meisa til. Skal det være både mor og far som bruker den? Sjekk justeringsmulighetene for ryggen, lange nok skulderstropper.
Og ikkje minst, kos deg med den meisa du kjøper deg! Mor koser seg virkelig :))

God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar