tirsdag 19. november 2013

Snø og morgengrilling i granskogen, EidsdalSøndags morgen, planen er å gå en lengre tur til Hatlestasætra, Rellingsætra og Innsetsætra i Norddal. Mor gler seg masse!! Mor og lillemann står opp, krøller seg i sofa i dyna, og setter på barnetv. Ute er det mørkt, og sambo sover. Men når dagslyset sakte siger på, åpenbarer det seg noke kvitt! Mor går bort til vinduet.... jo så sannelig! Ute er det totalt kvit!! Kva i svarte?? Den snøen der hadde ikkje yr.no meldt noke om! Hallooooo! Yr.no, kva er det dokke styre med?
Ja ja, det var den turen....
Da sambo stod opp, meinte han at det berre var å pakke og dra heim. Grått ut av kjøkkenvinduet, men mor veit at heime er det ikkje snø, berre regn og vind. Kvifor ikkje berre traske litt her i snøen og grille frokost oppi skogkanten? Joooo... sambo var med på den :)Pakka sekken med pølser, pølsebrød, vann på termos til kakao, sjokolade osv. Et langt sitteunderlag, og klare var vi! Rett utenfor huset går en kort vei opp til skogen. Mor har sekken, og lillemann sitter på fars skuldre.
Snakk om vinterstemning! Poff! så var snøen berre der...Lillemann husker ikkje snø fra i vinter, og er litt fasinert over alt det kvite som er her!


Fra svigerfars sagplass, er det berre opp bakken, og rett innenfor skogkanten.Tydelig stor vannføring! Bekk er det ikkje her så mykje av til vanlig, så da er vel dammen full igjen? Lov å håpe! Den var nemmelig tom for 4 dager siden.


Lillemann starter med en gong å utforske området.

Å ja!!! Det er vatn i dammen igjen! :)) Mor elsker den dammen, der den ligg så gjemt mellom gantrærna. Så bitteliten, men akk så sjarmerendes <3

Lillemann er rask med å finne greiner og kvister for å kaste :)


Mor tenke på vinteren her, om der er vatn når det fryser på ute.... fjerne et par småtrær som ligger oppi her, og fryser til isbane ;)Mor må drive å hanke inn lillemann, som stadig forsvinner uti dammen når han kaster kongler. Han hadde sikket satt seg rett ned uti vatnet om han hadde fått lov :-/
Mor drømmer seg vekk til nøkken og hulder, er reine eventyrstemninga her! Grønn botn, bar bakke, lett snø på trærna og stille vatn der det drypper store dråper fra greinene.


Lillemann plukker masse kongler, vottene irriterer han, og mor må hjelpe litt til.
Sambo har fått fyr på bålet, og lillemann roper "Pøsse!!" og er veldig klar for å grille! Han er snar med å finne meir ved og skal hjelpe til med å ha på bålet.
Snø er litt spennende.... lillemann kikker lurt, og bøyer seg ned..... burde mor ane ugler i mosen no??
Åh åååååå...... mor er midt i skuddlinja!! :-S


Etter mor har blitt bombadert med snø, går mor og lillemann inn i skogen rundt vatnet og kviskrer. Er på hjortejakt! Kan ikkje skyte den, lillemann sier pang, og rister på hodet, han har ikkje med seg noke å skyte med jo! Men vi skal sjå om den skal ned til vatnet å drikke litt.Ingen hjort her, men lillemann vil heller leite etter fisk! Men fisk finst det nok ikkje her, men vi kan no late som, og kikker etter en kjempe fisk med store tenner, og bitte små fisk som gjemmer seg under greiner.

Bålet har tatt skikkelig fyr og er snart klart, og da blir det frokost tid! :))
Granskogen er så tett, at bakken kun har fått seg er syltynt melisdryss med snø. Av og til etter det ned klumper med snø fra greinene, og da er det berre å passe nakken sin! ;)
Lillemann fann ut at snøen var veldig lett å samle sammen ifra  tønnene til svigerfar. Glede!! :))Mor må passe seg no, for mor er nemlig blinken til lillemann! Meir snø!! Ikkje at lillemann kaster så langt, men han står oppå en liten bakke, og mor står nede, så lettere for han å få litt lengde. Mor lar seg treffe nokre gonger, til lillemann store fryd :))Men no er det varmt nok til å grille, og lillemann plumper ned på sitteunderlaget, ganske så fornøgd.Grilla han pølsa lengre enn 10 sekund tru? Trur ikkje det.... så da er det berre å spise, i følge lillemann.Og før mor og sambo si pølse var halvferdig, hadde  lillemann spist halve pølsa si, og ville gå seg en tur. Kor skal du no da lillemann??
Full fart ned bakken! Han forsvinner ned bakken og fortsetter videre.... da er det berre for sambo å springe etter å hanke han inn att.Kremt kremt lillemann, det der var mors pølse! Og den var akkurat ferdig..... ja ja da får mor grille ei ny.
Så mens lillemann småspiser på mors ferdiggrilla pølse, sveiper den innom flammane no og da, så griller mor lillemanns halvspiste ugrilla og kalde pølse.Mor kjenner at fjellskoa ikkje er noke særlig til vintersko, tross vanlige ullsokker på. Godt å sitte med beina inntil bålet slik at det ryker av skoa ;))Lillemann!!! Hallo! Du skal vel ikkje ned der igjen? Og så begynner han ned bakken. I et forsøk på å få han til å stoppe, roper sambo: Marsmellows! Og lillemann bråstopper :)Det var visst magiske ord, marsmellows, for han var rask å komme tilbake! Og så sjokolade... ganske så fornøgd dumper han nedpå sitteunderlaget igjen. Er kjekt å være liten og på tur i skogen ;)Mor fekk endelig ei heil pølse, og varm :-S
Så visst lillemann ikkje stikker av meir, så får mor tatt seg en kakao også. Varme ifra bålet, varm pølse, og varm kakao <3
Mens mor nippa til kakaoen, så kom noke magiskt sigende.... sola!! Den klarte såvidt å presse seg mellom nokre skyer, og mor såg solstråler som lyste opp inni skogen. Så mor og lillemann skynder seg ned den lille bakken, og ut i sola :))Ikkje full sol, men alt er en bonus i desse regnfulle, forblåste og grå dagene som har vært.

Lillemann er fremdeles fasinert over snøen og sparker og roper. Vottane har han kasta av seg, så mor må passe på om han blir kald.

Her har vinteren fått full stopp, skarp kontrast til høstfargen under grantrærna.


Mors lille mammadalt :) mor gikk meir enn 5 m unna lillemann, så her kjem han også opp bakken!


Mor hadde gått litt lengre opp for å få denne flotte utsikta her! No ser mor over tretoppane, og får sett Eidsvatnet også, og sola som kikker fram mellom Skårene 1829moh og Indreeidshornet 1562moh. Virkelig flott å få et sånt glimt!
Sambo fann en termodess til mor i kjelleren, litt stor? Mor bretta opp beina, men har seggerompe heilt ned til knehasane! Mor føle seg som en laban! :-S Men "man tager hva man haver" for å være ute! Lillemann er i allefall glad for å være ute ;)
Sola bryter max fram, og solstrålene er berre nydelige i det nylagte snøparadis. Dette er vel det man kan kalle Winter Wonderland??

Lillemann fryder seg over å være med på å slokke bålet. Fresinga og all røyken var morsom! :)Kor godt det er å sjå sola som smyger seg inn mellom trærna :)Men sola når ikkje ned til vatnet, det ligg for godt gjemt mellom grantrærna. Men tenk her snøbelagt, måke skøytebane, tunge greiner fulle av snø og fakkelbokser rundt om? Nesten sånn at mor gler seg litt til vinteren...
På tide å pakke sammen, og mor og lillemann er på jakt etter et par votter..... "Dæææææ!" roper lillemann når han finn dei bak tønnene. Lurer på kven som lurte seg til å gjemme dei der??

Men lillemann nekter å ta på vottane, for tjukke så han ikkje får tak på noke. Så kompromiss, ullvotter. Men så ville lillemann på meir jakt, ikkje votter, men kanin! Ja ja, solstrålene skinner, mor og lillemann smyge seg mellom trestammane, på jakt etter en kanin...


Godte-galne mor snappe til seg ei lefse til før sambo pakker ned siste rest! Mmmmmm.... gjer så godt i magen! ;)


Lillemann peiker, han ser spor!! Mor har ikkje hjerte til å fortelle at spora er våre egne, han trur det er hjorten, og er strålende fornøgd :))

Da er det berre å traske ned dei få metrane til huset og pakke sammen for helga, og dra heim til Sykkylven.

Nedatt bytter vi , no har mor lillemann og sambo sekken. Lillemann er tydelig fornøgd med turen han, fått vært ute, mor er like fornøgd! Fått vært ute i snøen, fått litt sol på en grå dag, bål og vært ilag en stille søndags morgen :))
Så får vi sjå kor lenge det er til vi kjem tilbake til Eidsdalen for fleire turer, og da sikkert med ski! :-S
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar