mandag 30. desember 2013

Familiegrilling i Eventyrskogen heime, Sykkylven


Vært snakk om det en stund, samle sammen og grille ilag, også å feire yngstemann til brudern sin bursdag. Men denne jula har vært dominert av sjuke hos alle, og vært litt vanskelig å få til. Vi er 4 søsken, er oppvokst på gården i Tusvika, med partnere og unge, så er vi en bra gjeng. Å få samla alle er da vanskelig. Planen var å grille oppi Eventyrskogen heime. Er ikkje meir enn 150-200m å gå oppi skogen, så heilt greitt for ungane. Mor leika masse oppi den skogen som lita. Klatra, bygde og leika indianere.
Denne kvelden samlast mor, lillemann, sambo, søstern, mormor, morfar, brudern med dame og 4 unger.Vi starter ifra heimgarden til mor, opp ved vedskjulet og ca 150-200m opp gjennom skogen. Når klokka er over 16, og dermed mørkt ute. Så alle var utstyrt med hodelykter, liten og stor :)
Tok ikkje lang tid før bålet brente bra, og dermed var lillemann i gang med grillinga! Førstemann ut av alle!! :))

Lillemann som er kjent for si hurtiggrilling, satt no ny lang rekord: 13 sekund sammenhengende med pølsa over bålet! Noken andre bedre?? ;))


Fornøgd vart han uansett lengde på grillinga.

Lillemann har fått det inn fra spedbarnsstadiet dette med bål og grilling, og det er tydelig på tur at han er glad i bål.Mor er også glad i bål, og dertil pølsegrilling. Trur Gilde skulle ha sponsa oss med nokre pølser :))

Søstern er reine fyrbøteren på tur. Ho og mormor hiver på ved og styrer, og ender med at morfar og sambo jobber og sliter med å sage ved for å holde tritt :)Ikkje verst på tur: pølse, brød, ananas, chilli og råløk. Perfekt sterkt for å drive vekk mors forkjøleses basiller!


Mor syns det er lenge sia ho hadde med bolledeig på tur no, og siden det er litt bursdagsfeiring, så er pinnebrød med kanel og sukker på sin plass. Spesielt når bursdagsbarnet er veldig glad i pinnebrød! Lillemann sjekker og prøvesmaker at mor gjer det riktig....
Klappe ut litt deig, strø på kanel og sukker, klem sammen, klem flatt og rull på trepinnen :)


Lillemann kom på at mr pakka toddy og kakao! Hallo! Da er det berre å finne fram, og lillemann er klar med nærmeste kvist for å røre.Mens lillemann koser seg med kakaoen sin, prøver mor å få stekt pinnebrødet sitt.

Men å steike pinnebrød, tar litt tid. Med en liten som spring rundt, så vart det satt opp på pinne, med resultat brent.... så mor prøver noke anna: hente en stein, vaske den i bekken, og lage ei "pannekake" på stein. Resultat, misslykket (som mor trudde) treng nok å forvarme steinen, og litt fett oppå..... satt fast og rå i midten.


Bursdagsgutten tester øksa si som han fekk til jul. Lillemann er veldig nysgjerring, har lyst han også. Lurer på om han får låne??


Mors nisse har sneket seg med i meisa, sitter på ei berghylle og passer på bålet og folket. Har ful kontroll på alt som skjer.
Litt grillkos på begryggen, med utsikt utover Tusvika.


Lillemann fekk låne øksa med minstemann, men mor lar tryggast beholde beskyttelsen på, til protester ifra lillemann. Han skjønner jo at det ikkje kan hoggast med det der på!Ingen bursdagsfeiring uten kake! Og for enkelte voksne, kaffi! Mormors svarte får kopp er med overalt! :))

Lillemann fann noke interessant...... umulig å få kontakt med han :-/


Bruderns godteriboks!! Ikkje rart en liten blir stum :))
Kransekake! Det hører med til jula! Noke mor ytterst sjelden spis i andre samanhenger enn jula.
Litt meir sultne barn, etter å springe litt rundt omkring.Lillemann ser noke sambo har tatt med.... leiter etter mors trygge bein å holde seg fast i. Sambo har tatt med nokre små fyrverkeri!! :-D glede-frykt!Litt ekstra gøy for alle ungane med litt fyrverkeri på båltur :-)

Lille frøken futt fart dro med seg mor på skogatur. Full fart hand i hand mellom busker og trær, opp berg og sklir på mosen. Gøy i mørkret :))Morfar og brudern tar en kvil. To stk som mor er veldig glad i. Morfar har sprunget rundt i skogen med hodelykt med 4 unger på fleire turer no, saget ved og stått på. En kvil og ei pølse er no på sin plass.
Med flomlys, på jakt etter barn i skogen :))

Lillefrøken blir trøtt av all springinga i skogen! Og lillemann får stolt sitte oppå bergkanten han også. Viktig å få gjere som dei store ungane gjer ;)


Lillemann har med seg pang-pangen sin i meisa. Mor og lillemann lusker seg en tur i skogen på hjortejakt.... liste liste.... ifølge lillemann så var der mange hjorter, for han sa pang maaange gonger :))
På tide å pakke sammen, og en sliten liten vil opp i meisa si. Mor samler sammen matrester, tilbehør, termos og kopper, stuer det inn i meisa, og så bærer det ned att til bilen. Bål lukter vi alle mann, og mette er vi. Ungene er strålende fornøgde der dei hopper avgårde ned bergsia. Noen sklir, mormor sitter fast i gjørma, noen hopper så dei ruller avsted! Ingen små som klager eller sutrer, men ler på vei ned. Altså en vellykka kveld ute i skogen :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar