tirsdag 24. desember 2013

God jul! Julefrokost på Hovdeåsen, 369moh, SykkylvenJulemorgen 24 desember, og mor og lillemann er aleine oppe, resten av familien søv. Alliert med mormor, pakker vi meis, koker vatn, lager frokost som vi pakker ned, og trer nisselua ned over ørene på mor. Klar!! Vi skal nemmelig opp på den lille hytta på Hovdeåsen og spise frukost! :))

Kjøre mot Hundeidvik og plukker opp mormor, opp til Hovden til endes, parkere og laster opp meisa.En flott pus kom på parkeringsplassen for å ønske oss god jul! Til lillemanns store begeistring.
Mormor, lillemann og mor klare for julefrokost! :))

Ikkje mykje ute som minner om jul....  null snø og 6 varmegrader :( mor savner faktisk snø!Nissemor herself, ut på morgentrimmen!Minner meir om våren dette her, varm vind og det lysner ute.

Lillemann passer på fyrstikka si! Heilt siden vi dro ut døra heime, har han holdt ei fyrstikk. Mor har nemmelig med et lys, og lovt lillemann at han skal få tenne på lyset! Han viser mor med jamne mellomrom fyrstikka si :)


Tidlig på morgonen enda, og morgenlyset begynner å gjere seg gjeldande. Ser Sula der ute, med kvit topp i det minste. Ikkje mykje til snøutsikt heller.


Ser ut som det er snø oppi Megardsdalen. Skopphornet 1226moh til venstre, og Hundatinden 1234moh til høgre.Lillemann kikker etter ferga, og andre båter utpå fjorden. Viktig å passe på båtane!


Omtrent halvveis opp, så er det frost i bakken. Veldig glatt! Så mor går forsiktig. Har med brodder, men tar dei heller på nedatt. Gå litt uti skogen er berre kjekt, lillemann roper og koser seg.


Pausesteinen er som et stort fjell for lillemann, og mor klatra oppå. Stoooo! roper lillemann og hopper.


Oi oi! Masse hjortespor! Lillemann er heilt med oppi meisa, kikker og peiker, nesten glemmer fyrstikka han har snakka om heile veien opp.
"Tytte! Tytte! Tytte!!!" Lillemann er heilt i ekstase! Hytta på toppen! "Mat!" Trur det er en som er klar for frokost ;))Lillemann er heilt fortvila, en baby har glemt att tutten sin! På ei morsom lenke henger en smukk. Den har hengt her ei stund. Lillemann som er så glad i tutten sin, er fortvila over babyen som har mista sin...
Mormor speider utover landskapet og tar bilder. Emblem bak mormor, heilt inst i Storfjorden, der ligg Ørskog og Sjøholt. Fjellet med neste til høgre er Sandvikhornet 876moh, neset er Aursnes fergekai.


Utsikta andre veien. Til venstre er det Svinetinden 1092moh, Festøykollen 911moh, så er det ut Storfjoren, Sula med høgaste topp på 776moh, Solevågen, Vegsundet og Emblem.

Lillemann vil inn og tenne lys han, så han bryr seg ikkje om utsikta idag.
Men da mor tømte meisa for mat og drikke, var den dyrbare fyrstikka glemt! Toddy!!Når toddyen var sikra, da var det å tenne lys. Lillemann ville ikkje holde fyrstikka, men eska mens mor skule få fyr, så skulle mor tenne lyset.Julefrokost!! Mmmmm.... lillemann spiser fornøgd på skiva si med nøkkelost. Da kan vel mor få laga seg en kopp kakao ;)
Lillemann klemmer nisser mor har tatt med opp. Må no få kos han også!
Nissen får være med når lillemann tegner seg inn i hytteboka.

Julefrokost <3


Lillemann er ikkje så flink til å spise opp skiva si, er så masse anna å kose seg med! Koselig med julefrokost på toppen av Hovdeåsen :))
Lillemann vil plutselig ut, men stopper i døra. Vinden har tatt seg opp, så no kjem det i kast ute. Han blir berre ståande å kikke.Smake litt av kakaoen til mor er lurt. Smaksprøve er lov ;)
Julekaker er veldig lov no, er jo sjølvaste julaften idag jo :)
Lilemann er nysgjerrig på bildene på mobilen til mormor, og han stikker av med heile mobilen til slutt.Hytta på Hovdeåsen er favoritthytta til lillemann. Han har vært her utrulig mange gonger, heilt siden han var 4 mnd gammel. Mor syns også hytte er heilt super, fin å ta med barn på, og fin som ly når men kjem opp på en topp.

Mor med sin gode kakao!

Og mormor, ho foretrekk sin kaffi (usj...)"Kremt kremt, nissen her. Berre stikker litt av ifra julefrokosten for å ønske dokke ei riktig god jul!"


Da er det å få på seg meisa igjen, og holde godt tak i døra så ikkje vinden smell den att.
Om enn ikkje snø, så er no utsikta fin her oppe. Korteste turen med beste utsikta i heile Sykylven :))Mormor la att broddane sine heime, og tar ikkje sjansen på å gå i den frosne stien.Mor har heldigvis med seg Snowline Chainsen broddane, og får dei på seg. Ingen planer om å tryne på sjølvaste julaften og sitte på legevakta no nei! :-/Bæsj!! Lillemann henger utav meisa. Her var masse også! "Hjott! Pang!" lillemann veit godt at en død hjort smaker godt ;))


Æssssj! Mor nesten trakka oppi enda meir hjortebæsj!


3 stk nesten nede. Det er no heim og lage til mat til jul. Men å starte dagen lag med en frokosttur på Hovdeåsen var virkelig koselig <3 starte med litt frisk luft, på en dag der timane går sakte fram til middag og gaveåpning.

Og samtidig vil mor og lillemann benytte sjansen til å ønske alle ei
RIKTIG GOD JUL!!!

2 kommentarer:

  1. God jul :-) Herlig måte å spise julefrokosten på :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. God jul Monica :) Er den bete måten å starte en ventedag på! Frisk luft og en koselig start på dagen :-)

      Slett