lørdag 28. desember 2013

Kveldstur til Juletreet på Aurenakken 404moh, Sykkylven


Lions Club i Sykkylven starta en ny tradisjon i 2011. Nemmelig et juletre av lys oppå Aurenakken. Den vises ifra mange plasser, og er et koselig juleinnslag. For oss har det blitt en tradisjon å gå opp mens treet lyser :)
Ifjor gikk vi opp på tampen, med en sjuk liten som fekk beskjed ifra legen om å ta ut, falsk krupp :( I år også, som traisjon tru, er lillemann forkjøla, men nesten bra att. Mor har også vært ganske så redusert, og å bære lillemann har vært lite av i jula. Men no skulle mormor, mor og lillemann prøve seg på en tur opp, for det er oppholdsvær!! Jippi!!

Veien opp er fleire, men vi gikk opp ifra Auresiden, pga grusvei opp. Tar utgangspunkt i kirka, den finn dei fleste ;) Kjør rundt kirka, etter 2 fartsdumper tar du til høgre. Fortsetter forbi Sykkylvshallen og kunstgrasbana. Er på Haugsethvegen, som går over til å bli grusvei. Etter passert nesten all bebyggelse, er der en grusvei opp til høgre til en gård. Ikkje den, men neste grusvei opp til høgre. Der er en parkeringsplass. Parker. Da ser du veien :)) ca 2,8km opp.Mor og lillemann har fått på seg hodelyktene, og er klare for tur! :) ikkje den beste forma på oss, men frisk luft hjelper virkelig på.
Mormor koser seg også, ut endelig! Været her på Sunnmøre har vært dominert av sterk vind og regn. No er det faktisk kun litt vind, og null nedbør! :)) Glede! Da mor gikk tur igår kveld, uten lillemann, var det berre å dra lua godt nedover ørene og regnbukse....


Lillemann hadde fulgte med i grøfta på vei opp, på alle falne trær. Og da innkluderte vi dei mange små nedsagde også. Vinden blåsa! roper lillemann i meisa, og blæs med det han klarer :)


Tydelig vært krefter på gang i det siste.Kikke opp på stooore trær syns lillemann er spennede. Store trær er her mange av. Mor holdt rundt nokre av dei for å vise lillemann kor store dei var.Veldig grei vei å gå. Fin grusvei nesten heile veien opp.
En snøflekk!! Lillemann kikker storøyd, og mor lover å finne meir.

Vart litt isete, og da var det å plante baken på veien, og tre på seg snowline chainsen broddane.Fleire plussgrader ute, så sånne parti med is er ikkje mange meter lange. Men brodder, veldig kjekt å ha her.Mor holdt løftet til lillemann, og finner meir snø. Litt hard, men lillemann er fornøgd med biten sin :) Går 2 minutt, så hører mor ifra meisa "Maske!" altså smake (lillemann klarer ikkje å sei s- først i et ord. Mor skjønner kva som foregår, mor hører tannlyden tydelig! "Nei nei nei! Ikkje smake! Skitten lille venn. Mor finne ny, ikkje smake..."Nesten før stien deler seg i 2, så ligg der et tre tvers over. Lagt der siden ifjor. Men det husker ikkje lillemann, og blæs som vinden!Stien deler seg. Rett opp går til postkassa og grillplassen, og så videre til utkikksplassen. Vi skal ikkje dit. Treet står frampå like ved en benk. Så vi tar til høgre her.


Mens mor går, så ser vi av og til ned mot bygda vår.
Det som er så fint med kveldstur, alt ser så annerledes ut slik.

Mormor i den koselige skogen vi går gjennom.

Lillemann fekk for seg at han skulle kose et tre. Ja vel, det fekk han. Så skulle han kose et tre til! Og så dette, det tredje på kort tid. Tydelig glad i skogen lille vennen til mor. En kosegutt, ja, men kose trær var nytt :-/Framme ved pausebenken. Lillemann blir satt av midt på benken, og første han utbryter når han ser benken er "Mat!" :))

Skive med leverpostei smaker enda bedre på tur enn heime! Lillemann er glad i leverpostei, ikkje missforstå, men han er lite flink å spise :(


Mor og lillemann på benken, med ei fabelaktig utsikt!


Lillemann har funnet mormors kaffikopp, den med det sorte får på. "Mommo, affi, affi!" roper lillemann.


Mormor er litt opptatt, tester ut det nye kameraet sitt, leiker med innstillinger :)

Så mens mormor springer rundt med kameraet og stativet sitt, lurer og funderer, så tar mor og lillemann seg en kakebit! :))

Mor?? Kva gjer du der nede?? Lillemann kikker på mor, der ho sitt på bakken. Satt ikkje mor for 2 sekund sia på benken? "Au au??" spør lillemann. "Neida" svarer mor og ler. Mor skulle ta et bilde av lillemann og kaka mens han delte, og mor aka seg 20cm lengre bak på benken. Men der var ikkje meir benk....... dermed så endte mor på bakken! ;))


Etter kakebiten, var lillemann litt lei. Er seint på kveld også. Han ville oppatt i meisa. Så dermed gikk vi ned til "Treet".Lillemann vil ta på lyset, lyser så fint opp i kveldsmørkret.Når mor og lillemann står  midt inni juletreet, så er det virkelig flott utsikt! Sykkylvsbrua fra Aure, over til Ikornnes og Ekornesfabrikken, tvers over Sykkylvsfjorden.

Mormor tok dette bildet av mor og lillemann inni treet, med beskjed om å stå heeeilt stille :)Lillemann still?? Nei han ville riste meir på dei andre lysa ;)


Lillemann føler seg stor der vi står og ser på dei bittesmå bilane som lyser, langt der nede som kjem av ferga.
Men lillemann er lei, vil til bilen. Så da vandrer vi tilbake :)
Halvveis nede, vart det merkelig stilt oppi meisa. "Lillemann, no må du ikkje sovne..." alt som kjem ifra meisa er en "Mmmmm...."
Så mormor er baki og har oppi fleecejakka si, for lillemann ber om dyna si, men den er att heime.Nede ved bilen, og lillemann er midt i powernappen. Mor tar vekk fleecejakka, men han søv enda. 10 minutters blund skader ikkje, og snart er han inni bilen, ganske så fornøgd.
Vintermørkret treng ikkje være kjedelig, berre man har så pass godt lys at man kan lyse opp ting og prate om det. Da blir ikkje mørkret så kjedelig :)
Turen blir på under 6km, stigning på ca 324 høgdemeter, fin vei å gå, koselig sti på slutten, og flott utsikt på begge "toppane".

God tur! :))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar