fredag 6. desember 2013

Mor i snøkavet på Vassætra, SykkylvenTidlig morgen, opp kl4.15 for å kjøre sambo til flyet, til Tromsø til fiskebåten. Han skal være vekke i 14 dager denne gongen. Så heim, få i lillemann frokost, og kjøre han og syste til skule og barnehage. Med dårlig samvittighet så levere mor lillemann, for ho skal jo være heime, men treng seg en power nap... altfor tidlig å stå opp kl4! Mor ville benytte fridagen til en tur på fjellet, men Zzzzzzz tar fullstendig over. Klokke er berre 9 og det begynner å lysne litt, og fint vær ute. Fint vær her på sunnmøre, e rett og slett oppholdsvær! Om enn med skyer. Men når mor våkner 10.30, da er det fullt snøkav ute! Kva i alle dager???! Neeeeeei!! Men ut skal mor, alt for lenge siden sist, og får benytte dei sjansane ho får. Sekken er allerede pakka, mat, drikke, litt snacks og et nett med ved. Snøkav eller ikkje, mor har lyst på tur, basta!Målet som er ønskelig er Storvarden, så mor kjøre til Ullavika. Tar av opp til Ullavika, tar så av 2. vei til venstre. Forbi skulen, tar så av til høgre. Kjører oppover sikk sakk svingane oppover, heilt til Hjellane som er siste husa oppi fjellsia. Dei har utsikt dei! :) Det var ikkje poenget, poenget er at her er parkeringsplassen. 4 turmål herifra: Storevarden 645moh, Hinakken 432moh, Vassætra over 460moh og Sandvikhornet 876moh.Mens mor går videre på veien, så ser mor mot målet, før snøskyene tar fullstendig over toppen og den forsvinner utav mors synsvidde.Skiltet som det står Sandvikhornet på, viser vei over brua. Man må gå gjennom Vassætra for å komme til Sandvikhornet.

Det er tydelig at mor er eineste på tur idag, null fotspor i snøen. Eineste spor er hjortespor, som krysser veien både her og der.Veien opp til Vassætra går svingete opp og bratt, super som trimtur!Mor aleine! Også uten lillemann og meis, men med sekk! Mor må no ha litt vekt.... et nett med ved ligg i sekken.

Mor innser en ting, litt deilig uten så masse vekt på ryggen, men mor savne faktisk lillemann, han har liksom vært med overalt.

Bortsett fra lyden av vinden, er det kun klukkende lyder fra bekker som bryter stillheten. Ikkje komt såpass med frost enda at bekkane har frosset til.
Nytt tett snøkav er på vei, berre å gjere seg klar :-/

Snøen er ikkje verre enn at skoene til mor forsvinner. Lurer på dybden lengre oppe... kanskje trugene skulle vært med på tur allikavel?"Ny sort bordost, heilt "benkers", Mor!

Ved pausebenken står et supert klatretre! Uten meis så må mor selvfølgelig teste ;)
Storvarden er fremdeles oppslukt av snøskyene. Snør bra no, bildet viser det berre ikkje så godt.Bartre på sitt beste når snøen legger seg på dei :)


Etter litt tilvenning, så er touch hanskane heilt supre i bruk! Ta bilde med mobilen uten å måtte ta av hanskane, eller skrive ei melding. Jula, 29kr.
Harespor! :)) Ikkje ofte mor ser det her. Like glad kvar gong mor kjem over harespor i bygda her :)
Er i området her mor skulle tatt av om mor skulle gått opp på Storevarden. Men tett snøfall, djup snø som no er oppetter leggane, blir tungt å gå opp på toppen. Og der er null sikt. Så mor fortsetter heller mot Vassætra.

Ikkje mykje til sikt..... bra tett snøfall :-S

Mor varm i toppen, tungt å vasse i snø, tett snø og vind. Men forfriskande! :)) og lett nedsnødd...


Mor kjenne veien opp, og der er litt konturer av veien også. Men i snøkavet så ser mor lite. Tenkte for seg sjøl, at no skulle mor vært ved Sætrevatnet?? Mor kikker seg rundt, og jaggu, mor ER langs vatnet! Shit.... mor hopper nesten.  Så nært men ikkje sett det.Skimter så vidt Vassætra der i snøheimen.


Trimpostkassa og skiltet for Sandvikhornet. Veien til Sandvikhornet går tvers gjennom sætra.Høgste punkt på sætra, og tar av stien til venstre. Mor vil ut på kanten, der man kan sjå utover mot Ålesund og Storfjorden ved siden av.Forblåst hytte.Kjenne at her er vinden meir tak i! Mesteparten av snøen får ikkje lagt seg en gang, blir blåst bort med det samme. All graset ligg samme veien, pent som en sleik med brylkrem.
Kremt.... jo, der skulle det være utsikta mot Ålesund, Sula, osv ja ei flott fjordutsikt. Kun forblåst berg og en veg med snø.Ned skulle mor sett rett ned i Storfjorden som går langs fjellet her. Glemselens slør dekker det meste.

Håret er reine stålulla! Stein hardt og knekker :-SHopp!!! Og tatt av vinden! Kjenne mor blir skubba framover av vinden...  men kor vart det av lyset??
Nei, er berre å finne en plass med meir ly enn oppå kanten. Fyre opp et bål og spise litt lunsj. Får gå vekk ifra hyttene først.

Artig å sjå på vatnet og sirklane  som blir danna når det fryser til. Sirkler over heile! :)Sekken med det rare i! :) mors premie fra Helsport! Mor er glad i den der på tur ;)
Eller skulle være... nettet med ved vart tatt ut, satt opp, tennbrikke og fram med stormlighteren....  What??? Tom for gass??! Neeeeei! Trur noken har leika seg med mors stormlighter på en grilltur og tømt den for gass.... svarte svin!


Denne lille saken her stoppe mors varme lunsj... dette var berre en kort tur, så alt reserve/backup tok mor ikkje med. fyrstikkene og reservelighteren lig att i meisa. ja ja... kald lunsj. Berre å stappe bålet tilbake i sekken...


Mor setter seg ned, kikker seg rundt, joda er greitt her. Letter litt opp også, så visst mor venter litt så kanskje litt utsikt?

Lunsj!


Varm kakao er ikkje så dumt på en kald dag, og den skiva med ost, skinke og krydder får vel duge kald også, sjøl om sikket hadde vært 10 ganger bedre varma over bålet ;)
Joda, i ly av treet og med varm kakao i hendene, så er dette ganske så greitt :))Tenke på dei i nord som omtrent drukne i snø, denne mengda her er da heit greitt.Juhuu!! Det letter opp litt, mor ser Storevarden og store deler av Sætrevatnet 462moh.


Lov å trøstespise litt no...  speket hjortelår, skutt av sambo. Mmmmmmmm....Kjekt og godt å ha liggende med på tur :))Siste blikk på sætra, før kurs tilbake til bilen. Tenk å hatt ei hytte her oppe, og fått solnedgangane utover fjorden en sein sommerkveld. Sukk....Da mor var her tidligere, kunne mor kun sjå treet. Et opphold i det kvite som lava ned, gjor seg.
Mor ser faktisk kor ho skal gå! :) fekk nesten lyst til å snu og sjå om der vart noke utsikt, men får bli en anna gong.Til og med nokre av dei flotte fjella her får sleppe gjennom ei lita stund.
Kanskje resten av dagen kan bringe opplett??

Sånn skal utsikta fra Pausebenken være :))


Fremdeles kun mors fotspor, ensomme i snøen.


Mor ser at det snart blir meir snø, og da veldig masse snø! Trur mor har fått sin dose snøfall idag, så bilen og heim til mors 3 kids og lage middag, er heilt greitt. Krølle seg i sofaen med lillemann etter middagen, når lillemann vil ha en kvil og et fang. Måke snø kan mor gjere seinere, og ta fresen i morgo.... ;)
Tur til Vassætra er heilt greitt som trim, lett tilgjengelig og motbakker. Blir fint som trugetur seinere. Ca 300 høgdemeter på 3km, tur/retur 6km. Garantert ikkje siste turen dit denne vinteren ;)

4 kommentarer:

 1. Stilig! Er jo stort sett fint på tur uansett vær. Det gjelder bare å komme seg ut! Fine bilder! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for det :) Her tar vi turer i all slags vær! Og ofte er det ruskeværsturane man husker best, av en eller anna grunn ;))

   Slett
 2. Svar
  1. Det vart litt stilig det bildet Marit ;) Enda stiligere var det å lande, vinden båste meg vekk i fra kalkulert landingsplass! :-O

   Slett