tirsdag 31. desember 2013

Mormor og mor uten lillemann, Tynesfjellet 452moh, SykkylvenNår sant skal seiast, desember har vært en dårlig måned værmessig sett. Vind og regn har dominert måneden her, og temperaturer på opptil 15 grader er temperatur vi hadde i august! Ergo, terrenget her er ganske så vått. Og på kalde dager  blir føtter kalde. Så mor ha rett og slett sett seg nødt til å invistere i nye, bedre sko som passer bedre til myrtrasking. Heldige mor fekk et gavekort til jul på Xxl, og dermed vart det sko der. Og med nye jaktstøvler på beina, så måtte dei no testast! :)) Lillemann skulle sove ettermiddagslur, så mor la lillemann og ringte mormor: Tynesfjellet?? Mor har nye sko! :)
Mormor kjøre opp Tynesveien, forbi fabrikken Ekornes avd Tynes, til denne parkeringsplassen her.Veien opp fra parkeringsplassen.Mor er klar for å teste ut sine nye jaktstøvler, endte med Viking Hunter II. Så no får mor sjå korleis dei er.

Litt oppi bakken så viser resultater etter all vinden i desember.....Noken har vært der og kvista nedfallet, og mormor og mor gikk fint forbi. Men der var enda meir! ja ja, hoppe litt hekk gå fint det også ;)
På toppen av bakken, står et skilt på et tre som peiker mot stien.

Mormor følger skiltet, og uten å mukke svinger ho opp til høgre.

Trist men sant, vinden har tatt nokre av dei flotte gamle trærna, og lagt dei lite pent over stien.

Men ellers så er her et fint landskap ;)Her er røde band her og der. Nokre hang i dei nedblåste trærna.


Mormor og mor på tur :)) mor er heldig som har ho <3
Mormor stopper opp for å kikke på skogen her, som er gammel.

Jupp, skjeggete skog i allefall!
Mor tar brattbakken opp! Mor husker den med meis på.... no, poff! ferdig!Her kjem opp en anna sti, og joiner den vi går på.

Godt trakka sti opp på Tynesfjellet, og er en populær tur.

Et utsiktsplatå, og ser Sykkylvsbrua, Sykkylvsfjorden, der den går ut i Storfjorden.


No har vi komt til meir frossen bakke, med litt melisdryss på. Litt glattere å gå her.

Skjønt og grønt til å være 30 desember....

Å! Mor glimter juletreet på Aurenakken!Ser lyset på ryggen av fjellet der. Der mor, lillemann og mormor var for 3 dager siden.


Mormor berre smiler ho, ute og år frisk luft og litt trim :))
Mor er også fornøgd! Hallo, mor er ute på tur i dette terrenget her. Kan ikkje være sur da ;))Mor ser rett ned til der besteforldra bor. Fint her oppe, tross for litt regn og lavt skydekke.Stien er no blitt isete, og mormor smiler, for ho har med broddane sine til vi skal ned. Mor har ikkje.... no får sålene på skoen virkelig testa seg!
Oppe!! :)) 452moh og får sett litt snø. På bakkenivå har vi ikkje hatt snø på ei stund. Men dette er ikkje høgaste punktet på Tynesfjellet, dette er berre ytterste punktet. Toppunktet ligg....................................bak mor, 498moh. Som du ser går det sti dit, men det er liksom hit som er "endestasjon". Tynesfjelet er langt, og du kan gå heile ryggen bakover, og komme til en vei som fører deg ned til Straumgjerde.

Litt trist med været, får ikkje sett dei flotte fjella som ligg på rekke her.
Triste fjell i lave skyer. Mangler skikkelig snø på toppane også. Det kjem vel.


Med denne utsikta, plomper mor ned på bakken, klar for en matbit :)


Litt Rett i koppen Nudelsuppe med kylling og karri, og heimelaga bolle, rester fra deigen fra gårkvelds grilling i Eventyrskogen :)Og det smakte rett og slett f o r t r e f f e l i g!! Mmmmmm....


Mørkret kjem raskt no, fra skymt til mørkt på et øyeblikk der vi sitt og spiser. Fram med hodelykter, og for mormor, fram med brodder. Mor kom seg heilskinna ned att uten å falle. Litt usikker på sålen på skoa enda, kjenner dei ikkje. Men skoa har godt grep, godt mønster og virker lovende. Uvant er så langt opp etter leggen. Mor føler leggane har stivna. Er nok en snøre ting dette, og en vanesak. Men endelig kan mor holde seg tørr på beina! :-D skoa skal få litt kjærlig pleie seinere og smørast inn, mor trur nok desse skoa vil være med på mange mil med tur framover.
Takk til mormor som vart med på ekstremt kort varsel, i mors ute lyst og skotesting.
Du er berre best!!  <3


6 kommentarer:

 1. Fin tur og fine bilder! Artig at du valgte de skoa. Tror nok at du vil få god glede av dem på tur? Ha et fint, nytt turår til deg og dine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vart dei skoa eg kikka på først ja :) Likte dei spesielt godt pga mønsteret under sålen, og at den satt got på foten. Uvant, men etter første tur så smiler eg enda ;))
   Godt nyttår Bjarne, måtte det nye året bringe mange turgleder, fine plasser og stor fangst! :)

   Slett
 2. Herlige turbilder og ja skoa dine så veldig gode ut!! Må ønske dere friskusser godt nyttår:) Gler meg endelig til å få begynne å ture igjen:)))

  Nyttårsklem fra meg:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår Jill!! :)) håper du får deg mange turer i 2014! Skoa var virkelig gode, er fornøgd hittil. Får teste når kulda kjem ;-)

   Slett
 3. Godt nytt år til mor og lillemann :-)
  Og gratulerer med lavvo! Kjempekjekt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår Marit!! :)) lavvo blir kjekt! Liker den bedre og bedre :) håper du får et drivende godt år Marit <3

   Slett