onsdag 11. desember 2013

Svipptur i mørkret før stormen kjem, igjen...4 dager til endes med omgangssjuka på mor og sine 3 barn i tur og orden, det setter preg på både form og energi. Og ikkje minst når den flotte snøen som hadde komt, no er borte pga varmegrader, vind og regn. Sukk.... og så meldes det om meir vind! Mor som skulle ta med lillemann på hyttehelg :-S
Nei, her er det berre å ta seg en kjapp tur ut mens vi kan! Sjekke timeplan: julegaveinnspurt, middag, pianotime syste, leggetid 20.30 på lillemann.... jo etter kl18 er et lite hull! Lillemann kan ta kveldsmaten ute ;) Mormor?? Være med? Mormor forlot bakebenken og sneik seg ut en tur. 3 kløveret er klar! :))
Lillemann er veldig klar for en liten tur ut til Sessvatnet. Han er ikkje mykje mørkeredd den lille karen der! Og etter å fått hodelykt på, sånn som mor og mormor, så labba han avgårde.Greiner og kvister er så masse meir intreressante i mørkret! En kvist her, en kvist der... framdrift? Kva er det?? Har det kjekt han. Labbe litt, plukke litt :))Etter litt kvistsamling, så labber han avgårde et stykke, men meisa frister. Slitsomt å være på barnehage, så leike heime, deretter ut. Meis er kjekt, og med full oversikt ;)

I mørkret ser trea så masse større ut! Lillemann peiker og kikker, vrir hodet for å sjå dei høge granene. Mormor klemmer et tre så lillemann får sjå kor stort det er!

Lillemann bikker nesten utav meisa for å sjå opp i trekronene.... stort!!Noke lillemann veit av på vei opp til Sessvatnet, det er at traktorer bruker å stå her et par plasser. Han venter og venter på at vi skal finne en av dei! Og da må vi jo klappe traktoren God natt...

Tenk at her var det 30cm med snø for 2 dager siden?? Snakk om røveri :(( no er det 14 grader, regn og vind! Da heller beholde den snøen som no låg så fint.


Bekkane har fått nok vatn i det minste. Og det syns lillemann er heilt greitt, for han er så glad i elver og bekker.

Men ops??? Et stort tre har visst fallt ned siden vi var her sist. Lillemann blæs som vinden, for det er vinden som har blåst ned det stooore treet! Men kor er resten av treet?? Lillemann lurer...

Andre sia av veien ligg resten. Lillemann roper "Dæææ!" stolt over å ha funnet toppen av treet, som låg langt innover i skogen.


Det er så varmt ute, at til og med isen på Sessvatnet har gitt opp! Oi da... reine vårsmeltinga her, og det midt i desember :-/


Lillemann slår seg ned på benken ilag med mormor. Kveldsmat tid. Postei! Skive med leverpostei er godt når man er ute og surrer ;)Åh åååå! Månen! Lillemann oppdager at månen snik seg fram mellom nokre skyer.
Så da sitt dei to der, med hodet på skakke og kikker på månemannen der oppe.


Veldig viktig, ifølge lillemann, at mor også må kikke på månen. Selvfølgelig! Mor har alltid vært glad i månen, helit siden mor var lita sjøl. Kun 5min, så forsvant månen bak skyene igjen.


Lillemann ville inni meisa og leite etter kjeks, men mor hadde noke bedre: klementin! Lillemann fekk alle 3 klementinane, og delte ut til både mor og mormor. Veldig viktig å passe på at alle sammen får. Han hadde ikkje tid til å vente til mor skrella ferdig engang, men skrella sjøl etter kvart som han spiste. Stakkars mormor må snu seg vekk når mor tar bilde. Den magic shine lykta kan no blende en stakkar til snøblindhet :-S


Stor lue og lykt ender med sig... lillemann skal sjøl, og ender med null lykt. Mor fixe??


Ikkje masse blåbær att i lynga no, kun litt røsslyng som lillemann forsøker å plukke og spise.... æsj lillemann, det er blomster! Dermed skal mor få alt sammen.  Væssegod, sei lillemann, putter alle småvåte halvspiste røsslyng i mors hand, og tusler etter mormor. Blomster smakte ikkje godt nei ;)Søledammer er her nok av, men ikkje heilt kompatibelt med en lillemann uten vanntette sko.... lillemann, ikkje no igjen! Du som absolutt ville ha dei skoa på deg.... du blir våt! Lillemann er som andre små barn, lider av selektiv hørsel.


runnen til vi forlot benken, var at lillemann kom på at her er ei disse! Altså ei slenge, men for han ei disse. Skal ikkje oppå med det samme, men leike med den først.

Så fekk mormor prøve den. Noke som heiter dei eldste først? ;)Men etterpå, da skulle lillemann oppå! Må ikkje tru at mor får disse aleine! Er du gal?? 1-2 og 3!! Take off!!

 Lillemann og mor legg seg godt bak, og kikker oppi treet, ser etter om fuglane har lagt seg. Lillemann meiner at vinden blæs i treet, det rister sånn i greinene, og så hjelper han til med å blåse.

Men regn er på vei, kvelden er på vei, og dermed er vi også på vei, på vei heim. Men lillemann har oppdaga "Posten", og dermed så må vi skrive oss inn også. På vei tilbake så slutter mors lykt å virke. Skifte batteri... og hadde berre med 3 batteri, og der skulle tydligvis være 4 batteri. Ja ja, fram med reservelykta. Lita billiglykt som knapt lyser i forhold til det mor er vant med. Mormor trøster med at ho har nok lys for begge i sine 1000 lumen, men det varte i 3min så var den og tom! Fram med mormors reservelykt der også! Fram med ei lita lykt med dårlige batteri. Flott! Mormor og mor berre flirer der dei går, med 2 dårlige lykter, og kom fram til at vi er no bra bortskjemte med dei to lyktene vi er vande med å ha. Og når mor skrur på flashlight appen på mobilen, da lyse den bedre enn begge smålyktene til sammen! Nei da er det på tide å skifte ut reservelyktene :-S
Lys eller ikkje lys, vi ser nok. Vi kom oss no litt ut oss 3, berre det å være litt ute gjer godt. Treng ikkje å være den kjempe lange turen, men berre stikke ut og rusle og kikke, kjenne frisk luft og friske opp i hodet. Det gjer så godt for både liten og stor. Lillemann er glad, og mor og mormor er glad. Småturer frisker opp kvardagen, og gjer oss klar for neste dag ;))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar