søndag 22. desember 2013

Telttur på Fauskekambane ca160moh, SykkylvenMor og søstern sitter på jobb på juleavslutning, kikker på yr, sjå etter tur muligheter i jula. 3 dager framover skulle være ok, uten regn og sterk vind! Er et mulig??! I snart 14 dager har det vært 2 stormer, resten vært sterk vind og regn jamt over. Håpet var å få til en tur før jul. Kvelden kom, alle i huset har tatt juleferie, sambo fremdeles på sjøen. Lillemann er sur og vil ikkje spise maten, så mor tenke, ut og tenne bål? Kanskje han spis da? Mor ringe søstern, ho skulle opp på Fausekkambane og tenne bål og teste nye teltet sitt, vi kunne komme å båle ilag om vi ville :) mor spurte forsiktig, kunne vi og telte med? Jo! Det kunne vi! Søstern meinte vi ikkje trengte å ta med oss teltet vårt, skulle få plass i hennes telt. Greitt, så pakke meis, soveposer, underlag, mat og diverse.

Kjøre opp til Ullavika, tar av vei nr2 til venstre, opp forbi skulen, tar til høgre og opp svingane mot Hjellane. I en av svingane ligg et eldre kvitt hus med en liten vei/sti bak. Parkerte bilen inn den stien, gikk akkurat.
Har henta søstern, lillemann er oppi meisa, og soveposane er hekta på. Da er det å få meisa på ryggen til mor...Klare for telttur!! :-D Litt i overlast på meisa, grensa er 22kg (18kg barn+4kg last står på lappen) Ikkje vegd, men rekner med grensa er overskredet.

Søstern er også klar, opplasta og smiler fra øre til øre: Telttur!!


Litt opp i stien er det så koselig, som en allee oppgjennom. Veldig fint her sommerstid når det er grønt :)Ei stor gran har fallt over stien, noken har kvista litt, og mor går ned så langt som mulig uten å sette seg ned. Går akkurat! ;)

Det som er så fint med Kambane, er at du ligger sånn at du kan sjå utover fjorden, retning ålesund, uten å måtte noke særlig i høgda.
Ifølge lillemann : Oooooost the! Altså, lillemann har problemer med å sei s- først i et ord, så han flytter s`en litt. Stor=ost.
Vi passere en gard der huset har kollapsa heilt. Alt ligger i en stor haug, en sykkel står der att uten noken eiger lengre. En dag så var den lykkelig på tur...Stien bort til målet, søstern leder an, mens mor vingler hit og dit og tar bilder og kikker etter hjort med lillemann.


Vi slår oss ned ved rota til ei stor nedfalt furu. Rota blir perfekt le mot vinden fra fjorden.


Nattens 3 soveposer, Helsport! Lillemann har Alta Jr, mor har Huldreheimen damepose, søstern har med Jotunheimen.

Med sånn utsikt utover Sykkylven, så frister det å sette teltet på kanten her, men kjenne på vinden, at det er lurest å sette teltet nedi dumpa.


Veldg greitt bak trerota, vindstile og lunt.

Søstern tømte sekken sin, og da oppdaga lillemann en pose med seigedamer! Snapp!! og dermed vart poen praia, og lillemann satte seg fornøgd ned med byttet sitt ;)
Ikkje like fornøgd når mor tok posen og syns det var nok no....

Hovedgrunnen til søstern skulle på telttur, var for å teste nyinnkjøpet, et Fjellræven 2 mannstelt, lite og lett. Så da er det berre å pakke opp og sjå korleis det er :)
Lillemann vil også hjelpe til, en arbeidskar serru ;)
Sette ned teltplugger var ikkje like lett for en liten. Spisse i enden for handa, og måtte bruke jakka for å dytte dei ned i bakken. Feste av tråden er et hakk på pluggen. Et pluss er at pluggen har en tråd i enden, lett å få opp.
Søstern rekk ikkje å sette ned siste pluggen engang, før lillemann er der og vil inn!
Fornøgd lillemann komt seg inn i teltet, men vil lengre inn. Nysgjerrig liten..... og litt glad i telt.Endelig fått undersøkt heile teltet! Lavt oppunder taket, og lillemann må krype i enden. Lavt for at vinden ikkje skal ta så godt.

Mor lager til med underlag og soveposer. Lillemann kjenner att soveposen sin, og vil kose litt. Smiler bredt og er glad for å være på telttur!Måtte få lillemann utav teltet, ikkje plass for liten mens lage til. Han finn saga han, og er klar til å sage!

Mens lillemann og søstern sager ved, tar mor å lager til sengeplassane. Når lillemann ligg på tvers ved åpninga, så blir der akkurat plass i lengda til mor og søstern. 2 mannstelt, men klarer å skvise 2 akkurat passe lange damer og 1 liten :))
I full aktivitet med saging! Kjekt å få være med tanta å sage, lillemann eeelsker å sage! :))


 Da er det å starte opp bålet. Søstern er fyrbøter, mor er vedplukker, og lillemann er den som kaster ved på bålet.

Lillemann er strålende fornøgd!! Stort bål og han får kaste på ved! :)) mor må passe på at han ikkje kjem for nært her....

Au au!! Lillemann såg ikkje kva han tok på i mørkret, og måtte undersøke kva det var. Eine! Det veit lillemann navnet på.

Hokus pokus! I framlommene, altså ekstralommene mor fekk, rommer masse! Pakke grillpølser, kniv, vannflasker, hodelykt, batterier, kakao, drikkekopp, grillpinner osv.Fenomenalt for motvekt, og som ekstra pakkeplass for turer som idag :)Lillemann Grillmester <3 herlig å være liten på telttur.Godt å kose på fanget til mor med ei pølse. Ekte kvalitetstid! <3

Så oppdager lillemann potetgullposen! Glemt er resten av pølsa, og plomper ned. Alt kos man finn på tur!

For å få i lillemann siste bitane med pølse, spør mor og lillemann ville finne fergebåten? Lillemann er veldig opptatt av ferga, ser den fra vindua heime, og det å kjøre ferge. Så mor peiker gjennom trea, der lysa til ferga så vidt vises.


 Bålet lyser opp bak det falne furutreet. Lillemann begynner å bli trøtt, og mor spør om han vil lalle. Mmmmm, lillemann nikker. Lalle.... lalle... eineste gongen lillemann faktisk ber om å legge seg er på telttur!
Krøller seg godt i soveposen sin, med kosedyna si. Mor stryker god natt, nattanusser, og går tilbake til bålet.


Mor og søstern setter seg på kanten og nyter utsikta over Sykkylven. Brua over fjorden binder Ikornnes sammen med Aure, faktisk fin i natten med alt lyset den brua. Ikornnes fabrikken til høgre, lyser virkelig opp! Fabrikken er en stor koloss der den ligg. Mors arbeidsplass. Men no ferie!! :-DDa får mor litt tid i fred til å grille seg ei pølse, uten å springe etter lillemann. Lillemann roper i teltet, og søstern tar seg en liten tur ned og prater med han. og så sover han :)Søstern med kvilepause på treet. Nyter stillheten, roen og det å være ute :)Og er det noke vi søstrene kan, så er det å kose oss på tur ;))


Ser rett ned på teltet fra der vi sitt, lillemann søv. Snart så kjem mor og søstern etter.


Mors lille fjellprins søv godt i posen sin. Så her må både mor og søstern klatre over lillemann for å komme seg til sine soveposer.
Mor og lillemann, natta!

Alle 3, stua godt sammen i søsterns nye telt, klar for å ta natta :)
God natt verden!Morgonen tar til før kl8. Men lillemann har vært våken ca 4 gonger i natt, han søv sjeldem heile natta uten å våkne. Det har ikkje hjelpt på søvnene at det kom en del vind heller, og ytterduken på teltet small som lyd av presenning i vinden. Det var et lite minus med teltet. Regna gjor det også, og i morgentimane så regna det godt.
Lillemann på jakt etter koppen sin, plassert godt i støvelen hans.

Blitz er sterkt lys!! Tydelig for både lillemann og søstern :))
Søstern e glad i potetgull som frokost, og de skal no lillemann også være enig i!Bra størrelse på forteltet, og med en presenning i botn, så er det supert lagerplass.
Lillemann? Lillemann? Hallo??! Nope, ingen kontakt er å oppnå! Fått lånt søsterns telefon....
Teltduk sveis! :))
Lillemann kravler ut i forteltet, på jakt etter noke spennende. Ny bleie er på, berre å kle på alle og komme se ut. Regnet har komt med et lite opphold.


Ute er det mørkt enda, litt regn, med utsikt om meir regn snart. Dette var absolutt ikkje i værmeldinga igår!


Mor og lillemann er på jakt etter fugler som ligg og søv enda. Være morgenfugler og vekke dei! ;)Det lysner fort, på med nattmodus på mobilen, og speide etter søstern. Ho er fremdeles inni teltet, held på å pakke sammen soveposane.
Sykkylven våkner til juleferie for skuleelever og fabrikkarbeidere. Mor syns det er heeeilt greitt å våkne første feriedage her oppe :))


Morgentrøtte..... får ta kattevasken seinere, no er det å pakke sammen før regnet ute i fjorden kjem hit.Lillemann speider etter fergebåten, og ser på alle lysa der nede. Han og syns det er heilt greitt å våkne opp ute :)


Er så fint oppå Kambane her, åpent og så fint å telte. Utsikt, og plasser med ly. Superfint å ta med unger hit, trygg plass.


Lillemann ned og fortelle søstern at vi har vært på do! Han er litt fasinert over at mor går på do ute, her er jo ikkje et do!


Nattens telt, 2 mannstelt fra Fjellræven. Veldig lett, greitt å sette opp, stort fortelt. Lavt pga vind. Men ytterduken bråker som presenning, pluggane vonde å stikke i bakken, dog kjekt med tau på så dei er lette å dra opp, og finne. Lavt oppunder taket, lillemann kan ikkje stå inni der, og for han å oppholde seg der inni, blir nok trangt i lengda. Som ei overnatting som no, heilt greitt. Men mor liker bedre Helsport teltet sitt, Fjellheimen 3 camp. Hittil ikkje noke telt mor like bedre :) men mor kunne også tenkt seg et lett 2 mannstelt, som Helsport sine superlight telt, Fjellheimen superlight 2. Det er et som mor kunne bært sjøl, om mor og lillemann dro på tur aleine.

Med alt utstyret under presenningen, er det berre å plukke ned teltet. Vi begynte på å sage ved til et bål, og mor var igang med innsankinga. Men med dei nydelige regnskyene som var på vei, og det allerede regna, så gav vi oss på det.
Soveposane hekta på med karabinkroker, en på kvar side, underlaga festa bak, kaffikjelen dinglande bak, da er mor klar!


Søstern klar!

Lillemann har blitt lovt kakao, og har et godt grep om mors kopp. Trur vi tar kakaoen hos søstern ;)

Litt bortenfor teltplassen vår, ligger et ensomt lite hus, eller hytte. Lillemann elsker hytter, og hopper oppi meisa og roper Tytte! Tytte! Han vil inn, men mor forklarer det er mannen si hytte, og den er låst. Tydelig at lillemann ikkje tok skade av forrige helgs hyttetur på et lite sel :)

Siste kikk mot Sykkylven sentrum og regnet som no er på anmarsj. Vi får heller komme tilbake og ta ei ny natt her, med da forhåpentligvis med bedre morgenvær enn dette.


Restane etter det nedfalne huset, kun en liten haug som er att. Løa står godt enda.Heilt sikkert vært ei flott kiste en gang, no vasstrukken og uten botn.Søstern på vei ned alleen. Nesten så mor gleder seg til snø her, kvit allee må no være koselig!
Noken har stått opp i huset også, et rom lyser. Her er det berre å gå stille forbi og ikkje forstyrre noken.

Her i stien stod mor parkert i natt. Fekk akkurat skvisa inn bilen, uten muligheter til å gå ved siden av bilen, trangt.
Turen er veldig grei, lett å gå, perfekt for sånn kjapp overnatting. Ca 500m berre, kan gå litt lengre også, for der er mange mulige teltplasser der oppe, maaange! Og så er det perfekt som liten tur for små barn å gå. Lett terreng, kort å gå med mange plasser med utsikt. Og en trygg plass å la ungene springe rundt. Vi kjem garantert tilbake hit :))

Takk for turen syste, og takk for lånet av bilder :))

2 kommentarer:

 1. For en flott tur! Eg googla akkuratt "teltplasser i Sykkylven", og da kom dette opp som første treff. Har veldig lyst ut på telttur igjen etter en sur vinter, men på grunn av den nye snøven som kom kan eg ikkje telte i høgare plassa (på grunn av for dårleg sovepose). Er sjølv oppvaksen på Hjellane, og tenk at eg ikkje har komt på denne plassen før! Tusen takk for et flott innlegg. Til helga blir det nok en telttur til fauskekambane skal du sjå ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy da! :-D Om du ikkje havner på Fauskekambane, så er det fantastisk å telte rett nedenfor, i Lassegjerdet rett over den søte brua. Der har vi teltet noen ganger, perfekt! I helga lå vi på Vellingsneset med solnedgang....
   Håpe du får en aldeles super telt natt :-D

   Slett