torsdag 16. januar 2014

Aleine på Vassætra i sol og snø, ca 462moh, SykkylvenMor har fridag, og har vært i lavvoen denne natta ilag med mormor. Lillemann vært heime med sambo. Mor er heime igjen, koser med lillemann og ser sola ute skinner på Storevarden. Ergo, da skinner den på Vassætra også. Mor lurer på å ta med lillemann i meisa opp dit. Sambo meiner at lillemann skal heller få sove ut lenge i senga, og at mor kan stikke aleine mens lillemann søv. Den er grei. Så når mor har kosa med lillemann, lagt han, så skifter mor og kjører opp på Hjellane. I sekken har mor med seg Rett i koppen suppe og litt snacks. Lunsj på utkikksplassen er planen.
Parkeringsplassen på Hjellane hadde en del biler, til tross for det er midt på dag. mange andre enn mor som også higer etter sola ;)


Mor følger veien forbi nokre hus, gjennom en gård, og så er skiltet til venstre etter dette vedskjulet. Står Sandvikhornet på skiltet.
Mor har på seg broddane sine, det er sikkert ikkje nødvendig, men siden mor har dei med, så tar ho dei på.
Veldig fint å gå idag. Snøen er lett og tørr, klabber ikkje, og veien er godt nedtrakka av titalls personer som har vært på tur her siste dagane..


Det tunge med å gå til Vassætra, er dei bratta bakkane i starten. Flater ut etter pausebenken.

Kvar dag ser mor over hit ifra enten jobbvinduet sitt, eller ifra kjøkkenvinduet. Mor har ikkje fått sola enda, men det har dei her oppe! Så skinner sola en dag, så er det her den skin. Akkurat no så nyter mor sola til det fulle!
Brattaste bakkane unnagjordt, og utsikta kan nytes :) Midt i bildet ser mor heim, skyggeland fullstendig. Må over fjorden hit, for å få sol.Mor hadde kledd seg for kulde, og no er det berre å åpne jakka, av med votter og kjenne at rødfargen begynner å komme i kinna... kondis mor, kondis....


Begrepet folkesti vises her :)) brei vei, men er trakka en sti etter alle som har gått her.Fra folkesti, til hjortesti. Ser hjorten har svirra rundt her og kosa seg.Mor snur seg. Herlig, ikkje sant? :))
Sunnmørsalpane i sin skrud.Mor er oppe på flata, ser Sandvikhornet 876moh og Storevarden 645moh stikke opp.


Mor havner litt i skyggen, ser bak seg der sola skinner. Mor kan ikkje anna enn å smile, endelig sol og snø! :))


Mor passere Litlevatnet 474moh, hadde ikkje mor visst at det låg der, hadde ikkje mor lagt merke til det heller.

Da ser mor hyttene på Vassætra. Mor skal gjennom hyttefeltet, og bak på haugen til venstre for å få utsikta utover fjorden.


Phu! Mor har skifta farge!! :-S hummerrød er vel best beskrivandes?

Rett før hyttene ser mor små spor i snøen. Blant alle fotspor fra folk og hunder, ser mor bittesmå musespor tvers over veien. Mor ser dei 3 hulla i snøkanten musene har som gang.Mor fulgte spora og fann hulla på andre siden av veien, inn i nokre busker. Sette opp musesskilt kanskje? Sjå opp for museaktivitet! ;-)


Vakkert, rett og slett <3 mor skal forbi dei hyttene til venstre der, og bak.Bak hyttene, og mor må faktisk finne fram solbrillene! Når sist hadde mor bruk for solbrillene? Det er no maaaange måneder siden sist :-( trist tanke.

Utsiktsplassen bak hyttene er ikkje så mykje gått ser mor. Kun en mann med hund har vært her. Dei fleste går til postkassa, skriv seg inn og snur. Rosinen i pølsa er jo å gå framover her, og få utsikta!


Bakover. Storfjorden som går innover fjella her. Her går turistbåtane inn for å komme til Geirangerfjorden. Sandvikhornet er den høge toppen her til høgre. En av mors favoritturer her i Sykkylven. Må opp en gong pr år.

Framover går Storfjorden utover. Emblemsfjellet til høgre med Sula og Langevågen lengre fram. Til venstre ligg fjella tilhørende Sykkylven. Mor skimter Festøykollen 911moh heilt ved fjorden så midt i bildet det går an å komme.
Mor på tur, endelig i sola!!! :)))
Lunsj består av Rett i koppen Kremet kyllingsuppe. Godt og varmt, lukter godt!
Mor hører et par andre er ute og går nede ved hyttene. Men mor er heilt i fred ved den beste utsikta, nyter freden og roen, sola og snøen og det å ha en dag fri <3
Grei utsikt å ha over skotuppane :)) ser fergene midtfjors, pendler mellom Aursnes-Magerholm.

På tide for mor å snu heim. Barn ferdige på skulen snart, og lillemann våkner om en time sånn ca. Men mor er fornøgd med dagens tur, og kan vende heim med et smil.
Liten energi snacks,  2 pakning Bixit kjeks med blåbær, perfekt for tur :)


Med solbrillene på nasen og ei utsikt som får mor til å smile, er det heilt greitt å gå heim att.

Folkestien vises godt på dette bildet her. Mor ser kvar kveld hodelykter som svirrer her, kvar eineste kveld. Mykje brukt turvei.
Siste solstrålene mor får sett idag. Trist å måtte krysse en fjord og opp til fjells for å få sol, men du store kor deilig det var!! Starte dagen med å våkne i lavvoen, bålfrokost, kose med lillemann, og så ta en tur på Vassætra i sola. til mine 3 barn. Nesten perfekt dag, mangler kun å ha med lillemann. Men han får heller være med en anna dag ;-)

2 kommentarer:

  1. Veldig kjekt å lese, jeg liker at du har mange bilde rog kommenterer hvert bilde, hilsen http://eikeli10.blogspot.no/

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Kjell Ove :)) kjekt du liker bloggen min! Og der er adressa til bloggen din også, kikka etter den ;)

      Slett