lørdag 4. januar 2014

En lavvoleir blir til!


Eventyrskogen på garden til mine foreldre, har blitt brukt som bålplass og samlingsplass. Vi har snakka om gapahuk der, men tar tid. Og når mor kom over en lavvo på outletbutikken til Helsport til halv pris, ja da var veien kort til å bli lavvo-eiger! :-D
I posten kom en strooor lavvo!! Kongsvold 8-10 er 4,7m i diameter, og må vel klare å romme mange av min familie? 4 søsken, med partnere, barn og bonusbarn..... telle telle telle... 17 stk og enda en melder sin ankomst i mai :-S ja ja, vi er vel ikkje oppe på grilling alle sammen på en gong. Og så ønsker mor å ha en plass stående for mulighet til å berre pakke med soveposer og mat, og ta med lillemann og ligge ute ei natt.Nytt år, og allerede 1. nyttårsdag er vi ute på rekogniseringstur for en plass. Morfar leder an i stien han rydda dagen i forveien ;) sambo henger på.
Mor og lillemann kjem rett bak, litt frisk luft på en liten som har hatt rar søvn nyttårsnatta siden han fekk opp 23.30 for å være med på rakettskytinga.
Oppe ved bålplassen vår :) Utsikt mot Tusvika og Tuvatnet. Fjorden bak der ser vi fergene som går mellom Aurneset og Magerholm. Første lillemann sa da vi kom opp var : BÅL!! Er det noken som veit korleis en bålplass ser ut, så er det han! :-D

Går litt fram, så ser mor ett ned på gården.


Der er flott utsikt ut mot Ålesund og havet bakom.Perfekt skog til å leike i, gå småturer og finne ved :)

Måle opp... plass til lavvoen her tru??Nope, for liten plass, videre til neste plass. Lillemann følger med karene, må passe på at dei måler riktig veit du ;)

Lillemann har godt grep om målebandet, stort nok!! Her kan den stå.


Midt på kommande leirplass, hjortebæsj! Trakk!! Trur en liten kjem til å ha sko full av hjortebæsj... her oppe myldrer det av hjort og ruer.
Mormor kom også!

Ei busk stod midt i veien, og sambo tok tak. Vips! Borte vekk :)) den blir fin ved!

Et supert pausetre for liten kar :)) treet står akkurat i veien for leirplassen, og morfar meinte det berre var å ta det ned. Skog er det virkelig nok av på denne gården her.


Lillemann?! Lillemann?? Nei, opptatt liten. Berre å la han sitte der litt til.

Vi får ikkje rydda uten motorsag og spade, og en liten begynner å bli trøtt. Karane ville begynne med det samme dei, så planen vart å stikke å hente utstyret, og mormor legge lillemann hos mormor. Og lillemann skulle ikkje i meisa, men bærast av mormor. Javel.... han fekk det som han ville ;)


Mormor fann en fin kjuke, sånne som lillemann er så glad i. Og selvfølgelig så fekk han den også! Den skulle få være med heilt inn også, må ikkje tru han slapp den med det første!


Bla bla bla... skravla går på vei ned att.Utstyret og saga er henta, og mor, sambo og morfar er tilbake. Dra røtter, fjerne døde einer og rydde plassen.Morfar fått på seg verneutstyret sitt,  og er sjefssager idag. Hans skog, så han bestemmer ;)


3 meter ifra lavvoen går denne stien her, et hjortetrakk. Så vi har naboer ;))Treet lillemann satt oppi tidligere, er snart borte. Blir fin ved å ha her.Sånn!! Da er leirplassen klar. Blir fort mørkt ute. Sambo skal opp på dagtis å sette opp lavvoen mens mor er på jobb, og lillemann er i barnehagen.

Sambo oppe og sett opp lavvo, med ønske om han skulle sende mor bilde av oppsettinga ;)

Lavvo oppe, og klar for å bli tatt i bruk :))
Håper på mange gode minner i denne her: Helsport Kongsvold 8-10.
8 kommentarer:

 1. Lavvoliv er herlig friluftsliv! Den vil dere få mye glede av! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hatt ei natt oppi der no, pakker for å dra opp att igjen! :)) skal prøve å ha den der når snøen kjem også, sjå om det også går bra. Trugetur opp dit er ypperlig!

   Slett
 2. Flott lesning igjen. Skal den stå fast?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Kjell Ove :)) lavvoen blir nok stående ei stund. Får sjå når det begynner å snø. Har mange som ønsker å bruke den, og lillemann trivest godt der. Og når sambo er på sjøen i en måned, så kan eg ta med lillemann på tur uten særlig stress ;)

   Slett
 3. Jeg har lenge hatt lyst på en lavvo, men er redd den tar mye plass når jeg er på tur. Det blir nok telt en stund til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg og trudde en lavvo tok masse plass. Vart overraska da den kom! Har kun ytterduk og stang, ser ikkje bruken med innertelt enda. Vart sendt som 5kg pakke i posten. Denne lavvoen er stor! 4,7m i diameter og er for 8-10. Ytterduk størrelse med et telt i pakke. Kun midtstanga som er litt lengre. Er delt i to pakker. Hatt en mindre lavvo, så kunne vurdert tur :-)

   Slett
 4. Gratulerer med Lavo, den vil dere nok få mye glede av tenker jeg :-) Heldig som har fast plass dere kan ha den stående, da blir det jo så mye enklere å ta den i bruk og sove i den :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! :-) kjøpte den fordi eg har muligheteb til å ha den stående. Vurderte å bygge gapahuk der, så kom eg over lavvoen. Vips! så hadde vi en plass å ligge. Har en stor gård, så er heldige der :)) håper på mange netter der ;)

   Slett