søndag 5. januar 2014

Første natt i lavvoleiren i Eventyrskogen :)Mors Helsport lavvo Kongsvold 8-10 er no oppe på leirplassen i Eventyrskogen. Og dermed er planen klar: mor, lillemann, søstern og mormor har da planer om teste lavvoen. Syste og Heidi skulle egentlig være med, men dei trakk seg da dei to stakk sammen hodene sine sammen.
Lillemann med sitt nye "gevær" klart for å passe for hjorten, er vi klare for å komme oss oppi leiren.

Søstern på vei opp gjennom den nykvista veien.Mormor er like fullpakka som søstern!Og der fann vi lavvoen! Sambo satte den opp tidligere idag, mens mor var på jobb.Lillemann klarerer området for hjort.... klart!

Lillemann er ikkje sein om å komme seg inn i lavvoen for å undesøke! Han som er glad i telt.

Trur dette blir bra! Mor gler seg til å være her i natt, lillemann virker fornøgd han også :)


Fullpakka meis.... mormor og søstern tok et undelag og bunnduk for mor, var litt fullt! :-/
Sovesopane er på plass, og lillemann legger seg midt oppi og koser seg :)


Mormor og søstern lager til plassene sine. Var no veldig god plass her.

Trestubben etter treet som lillemann satt i, er no inni lavvoen. Får fungere som bord :)
Mors julegave! Mor ønska seg sånn Helsport sin Austfjord vintersovepose. Og jaggu så var mor så heldig å få den til jul fra sine foreldre, pluss farmor og farfar <3 skal bli spennende å sove i den i natt :))

Stor plass ja, men vi klarer å spre oss godt utover heile plassen uansett ;) her skal mormor ligge fremst, med mor og lillemann bak.

Søstern sin plass for natta.

Lillemann sitt klar med posen med kakao, venter på at noken skal koke vatn! Mormor og søstern jobber iherdig med å lage ved til bålet.Lillemann vil gjerne helpe til, med mors hagesaks ;)Liten fyrbøter ved bålet!

Fått seg kveldsmat, pølse... mor skulle tru lillemann blir lei av pølser, men nei. Bål, da vil han ha pølse, dermed basta!


Lillemann og søstern er effektive fyrbøtere.

Bålet lyser godt opp i kveldmørkret.

Ligger masse ved rett ved lavvoen, så ved blir det ikkje tomt for med det første!


Bålet så varmt at det berre er å legge fra seg grillspyda og trekke seg unna!
Lillemann på pølse nr2, og mor hengt ifra seg fleecejakka og går kun i ulla. 3 januar og fleire plussgrader ute.....Da var det å få kokt opp noke vatn til kakao og kaffi :)


Lillemann er veldig raskt ute med koppen sin!Røresjefen er kjapp idag, 4 rør-rundt, og toppen på! Ingen tid å miste! Han er veldig klar for kakao, berre mor får hatt oppi litt kaldt vatn først så den ikkje blir for varm.
Pølse smaker best, ute ;)


Og lillemann får delta i saginga også. Tar litt meir tid, men søstern er tålmodig og hjelper mens mormor held stokken.

Mormor litt lei pølser, og har med julerester, medisterkake :) varm vart den! Litt vel lenge stekt kanskje??


Lillemann fann beskyttelsen til saga. Saga stein og rydda den for mose. Treng ikkje tonnevis med leiker han der.

Aller helst vil han leike med dei voksne sine ting.... Lillemann! Ikkje røre!! Mor er framme med peikefingeren.Varmen ifra bålet er så sterkt at både søstern og lillemann må holde seg for ansiktet! På tide å trekke seg lengre bak!
Litt koselig når lavvoen lyser opp i mørkret også :) trur mor kjem til å bli veldig glad i denne her.
Lillemann får låne søsterns mobil, kikker på bilde av svoger og roper Hei!! Snakker til han og vinker! Har nesten en heil samtale med han på mobilen. Svoger, du skulle vært her og hørt ;)
Ikkje berre mor som liker å klatre i trær!
Lillemann har fått teften av mormors mix-pose, og får hjelp med å tre på poteringer på fingrane av mormor :)


Etter så masse godteri, var det på tide med tannpuss. Mor har kjøpt sammenlaggbar tannkost med liten tannkremtube i zip pose på apoteket. Bytta ut lille tannkremen med en barnetannkrem. Perfekt for tur ute og på reise!


Mor fekk pusse litt først, så lillemann sin tur....
Ny bleie, koseputa si, nedi voksiposen som ligg inni soveposen, og tok ikkje mange minutta før lillemann sov.

Og når lillemann søv, så får mor være voksen aleine litt. Og fekk en boks av mormor, trur mor drakk halve. Men litt tid uten lillemann gjer godt også, slappe litt av og være ilag med dei andre. Det er kjekt å ha med barn på tur, men det er slitsomt også. Så 1 time der mor kan bidra litt meir, prate litt, og faktisk sitte litt stille...... gjer innmari godt :)

Mormor og søstern i posane, klare for første natta i lavvoen.

Dei 3 damene samla, strålende fornøgde med tilværelsen :))

Mor i Austfjord posen sin.... innmari god pose! Fluffy, varm og deilig <3
Mor sjekker lillemann før lyset slokkes. Han ligg omtrent akkurat slik som mor la han :) God natt lille fjellprinsen til mor <3
Lillemann tar morgen. Tja klokka er 8.45. Mormor har vært våken ei stund. Alltid ved første natt, så våkner lillemann mange gonger, men sovner like fort. Blir urolig første natta, men han sov faktisk godt og varmt. Han skal berre ha bekreftelse på at mor er der, så sovner han igjen.
Søstern er også våken, og strekker seg etter frokosten sin, potetgullposen. Standard for søstern.Mormor kjente at blæra ville ut, og har begynt med bålet. Mor fekk på lillemann ny bleie, på med dressen, og han følger etter søstern ut. God morgen verden!! :))Heldigvis regner det ikkje ute no, for det gjor det i natt. Pluss det blåste. Kom noken kast opp fjellsia til oss. Verken yr eller storm hadde meldt noke regn, men moder natur har ikkje hørt etter denne gongen heller. Vil visst bestemme sjøl. Søstern er med nasen nedi bålplassen, leiker askepott ;)

Snart frokost!!! :))

Lillemann er litt tantegut denne turen, er med tante og plukker ved.Mens andre plukker ved, passer mormor bålet og er fyrbøter.Brøøøøl! Brøøøl! 2 hjorter i skogen!! Greiner er flotte horn :)


Bra børsa til lillemann ligg ved bålet ;)


Lett rosa himmel morgengry over lavvoen.
Inn Storfjorden mot Ørskog er himmelen også lett rosa.Froskostbålet er klart, det er berre å finne fram maten og kjelen og få litt varm kakao. Og ja, kaffi for dei som like sånt.

Morgentryner :-P trøtte, men ved humør!Børsa innenfor rekkevidde i tilfelle hjort, 4 kopper med varm drikke klar. Sånne morgoner lever man lenge på.
Lillemann er klar for jakt. Frokost får vente meiner han. Lillemann er ikkje så glad i å spise så tidlig, men litt jakt hjelper kanskje på ;)

Mor og lillemannn sniker seg rundt trær, lister oss opp bakken og finner et stort fint jakttre. Lillemann sitter og speider etter hjort, skyter en, og speider igjen. Han hevder han såg 3 stk i fra treet sitt. Mor meir usikker, for vi skaut i allefall 4stk a vi gjemte oss bak nokre trær. Måte på kor mange her kan være :-/Liste liste liste....... lillemann var sikker på han såg noke!Liten kar leiker seg i vedhaugen. Pirker og lurer...


Lillemann sin plass. Gevær, kakaokoppen, portable sitteplassen sin og et hjerte <3

Liten kar vil gjere voksen arbeid! Øksa er så spennende! Lirker en laus og skal "banke".Akkurat fylt 2 år, fått strenge instrukser med å holde med begge hendene, så hogger han ved! Tunga skjevt i munnen, og strååålende fornøgd!Frokostpølser på bålet og utsikt! Ikkje alle frokoster som er like kjekke som dette :)Mor må mate en liten arbeidskar, for han er opptatt med å hogge ved! Ikkje tid til å spise :-P


Er slitsomt å være arbeidskar! Litt inn i lavvoen, legge seg på mors sovepose og ta en cowboy strekk.Er  riktig koselig leirplass vi har her oppe! Pefekt kortreist! Men no er det å ta en tur heim til resten av familien. Lar ting ligge att, og satse på ei natt til her.Lillemann vil gå ned sjøl, og søstern geleider han ned. Godt å ha ei tantehand å holde i <3
Nedi skogen dukker opp bein etter en hjort! Lillemann må kikke på, og trakke litt på. Mest sannsynlig reven som har vært å tatt av resteane av hjorteslaktet etter jakta. Men for en liten, så er det å vite at dette faktisk er INNI hjorten rart.
Alt en liten skal lære! Ikkje store karen, men kan litt om skog og natur, bål og telting. Har masse å lære enda, både han og mor :))

Men no, no skal vi ned i bilen, kjøre et bitte lite stykke og gå tur på Goskardnakken. Neste blogg ;)

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Lavvoen ble over all forventning! Elsker den <3 anbefales om man har anledning til å prøve en gang :))

   Slett
 2. Fin blogg! Får masse inspirasjon! :) Denne bloggen må eg følge med på :) Mange fine turar de er på! -Maricke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Maricke :)) er så kjekt å kunne inspirere <3 vi er på turer overalt. Små som store. Mangfoldet som gir glede ;-) håper du finner noke som faller i smak på bloggen :))

   Slett
 3. Heldige dere, det der så kjempe koselig ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har vært heldige med været, endelig! Så det måtte nytes i lavvoen. Og koselig var det virkelig :))

   Slett