søndag 19. januar 2014

Kveldsgrilling på Sessvatnet 168moh, SykkylvenUt en tur for å lufte en litt småsur lillemann. Han fekk ikkje til å sove skikkelig, og er dermed ikkje i beste humør. Mormor ringte akkurat, og ville være med. Eldstemann var på vift, syste hadde venninne på besøk, CG. Mor sa ifra at mor og lillemann stakk en tur på Sessvatnet og grilla, lillemann ville ha bål. Og ja, ville dei være med, så kunne dei det. Etter litt så kom det ifra jentene, dei og ville grille :-) Kjekt at dei vil være med! Så da var det å pakke litt til, og lage litt meir dessert ;)Sessvatnet kan nås via fleire veier. Siden mor bor på Jarnes, så tar vi den korteste veien ifra huset. Rett opp til Høgtun, passere alle hus, og parkere på parkeringsplassen ved bommen. Etter å fått på jentene hodelykter, så begir vi oss avgårde. Lillemann starter friskt med å gå sjøl, surrer med sitt og kikker på visne blomster


Laaaangt der framme er jentene, praten går og dei styrer med sitt. Lillemann roper på syste, men hjelper lite, ho hører ikkje på sånn avstand.Lillemann er glad i grøftekanter han, og mormor går bak og lyser for han. Mor har ikkje lykta til lillemann med idag.  Lillemann innser etter litt at hans tempo ikkje held følge med dei to jentene han er så glad i, så løsninga hans vart å komme seg oppi meisa!
Jentene hadde sett at resten hang etter, og satte seg i kanten og venta :)
Meir samla gjeng vandra vi freidig videre mot Sessvatnet. Lillemann heilt i hundre oppi meisa over å ha jentene med som selskap, og han hoppa og rista så innmari, at mor fekk balanseproblemer! Jentene tulla, han tuller med :))

Litt nedi skogen er ei lita bru over en bekk. Der var det en liten benk under et tre. Jentene forsvant over den brua.

Benk er til for å sitte på, og mor hører knising og leik nedi skogkanten.


Lillemann ville også over den brua, heilt til han såg traktoren! Da var alt anna glemt :) traktoren kikker vi alltid etter når vi går på tur her.


Lykkeliten i meisa som har med seg jentene på tur! Hyler og roper, skremmer vettet av stakkars skogsdyra. Mor prøver å få han til å dempe seg, ved å fortelle at han skremmer jo hjorten med den høge hylinga. Lillemann tenker i 3 sekund, "Bøøøøø!" roper lillemann og hyler ut i latter."Pang!!" Ok, det fungerte ikkje....


Treet som hadde fallt ned sist vi var her, har fått ei tegning. God tur, står det :)
Lurer på kven den karikaturen skal forestille... noken mor kjenner tru? Hmmmmm... drar ikkje kjensel på stående fot.
Frøken CG fortel at det er et tre her som man skal spytte på og ønske seg noke. Mor aldri hørt om det før, men jentene benytter sjansen før vi går videre. Plutselig snur syste, springer tilbake til treet og spytter igjen. Ombestemte seg ang ønsket sitt :)) Akkurat ved starten av vatnet, krysser vi elva for å finne den eine grillplassen her. Litt meir plass her enn den ved slenga. Lettere for lillemann å gå her også, og så slepp mor å engste seg for at lillemann skal gå på nausttaket.Frosent vatn, kun åpent ved elva.

Jentene er raske med å sjekke ut isen. Har innmari lyst utpå, men får et nei ifra både mor og mormor. Mor tviler på den er sterk nok no, og mor vil ikkje ta noken sjanser. Meir minusgrader først takk!
Mormor hadde vedposen i sekken sin, og starter opp bålet. Er faktisk posen mor hadde med seg opp på Vassætra en gang i nesten snøstorm, og stormlighteren til mor var tom for gass. På tide det bålet vart brukt!

Mor hadde plukka litt einer, og jentene syns det var festlig med einer som brenn så godt.
Einene brent opp, og på jakt etter meir! Lillemann springer etter, vil være med han også. CG passer godt på lillemann.
Einebrenning! Med en liten peikefinger om å passe på vinden pga glør og klær. Blæs litt her idag. Men du så gøy!! :))Lillemann har også med ved til bålet :)
Klar for pølsegrilling! Mor og mormor er mette ifra før, men kidsa koser seg ved bålet :)


Pølse runde nr2! Tydeligvis at frisk luft hjelper på matlysta! Bra jentene har matvett ;)
Dessert: kjapp microstekt sjokoladekake <3 mor lager seg denne kaka av og til når søtsuget melder sin grusomme ankomst. Tar under 10min å lage den, og er smeise god!
3ss mel
4ss sukker
2ss kakao, mor bruker nequickpulver, liker lys kake, kakao vart for mørk
1 klype bakepulver
1 egg
3ss olje
3ss melk.
Passer i 2 creme brulee former, eller et stooort krus. Full effekt på micro i ca 2,5 minutt. Ferdig når slutter å heve.


Lillemann er ferdig med pølsa si, og er klar for dessert! CG har litt att av si pølse, men har fått kaka si ho også.
Kose stund <3 er så glad jentene vart med idag, kjempe koselig å ha dei med.


Mormor hadde med seg en stratossjokolade, og jentene forsøkte seg på å varme sjokoladen litt på bålet, pluss grille en bit med sjokoladekake på spyd. Varierende resultat.... :-/Mormor sitter og snakker om et flott tre. Mor kikker opp, jo furutreet er flott. Fint tre, svarer mor. Nei, ikkje sånn, svarer mormor, ho ser ei død grein og tenker bål! Ååååå.....

Bålkos er tingen en søndagskveld. 3 fornøgde kids ved bålet.

Liten Askeladd roter rundt i bålet med grillpinnen. Kommende bålentuiast??Jentene springer rundt og hopper, roper, leiker en slags sisten, ler og ruller rundt i lyngen. Tydelig at dei hra det gøy! Lillemann springer etter, det beste han kan, være med på morroa han også :))På tide å gå heim. Lillemann oppi meisa og følger med på jentene der dei springer rundt og lager ablegøyer. Siste biten tar mor lillemann ned, så han får gå siste stykket ned til bilen. Finne seg pinne han også, sånn som jentene har.Nesten ved bilen, og lillemann er i strålende humør! <3 bedre enn humøret han var i før vi dro, så turen gjorde han veldig godt. Ikkje minst var halve gleda at jentene var med og laga morro! Trur turen var kjekk for alle sammen, liten og stor. Bål, pølse, sjokoladekake og være ute, heilt super kveld. Litt mas med å komme oss avgårde, men det er overlevbart. Så får vi sjå om jentene blir med neste gong også, det håper i alle fall mor at dei vil ;))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar